sw-logo
Doorbreek de spanning en het benauwde gevoel
10 bijzondere artikelen die je geestelijke rust geven

Berichten in de media over slapeloosheid boezemen vaak onnodig angst in. Door het thema op een betere (en juistere) manier te belichten neem ik deze druk weg en zorg ik voor meer geestelijke rust. Een voorwaarde voor een goede nachtrust. Wist je bijvoorbeeld dat we best goed kunnen presteren met weinig slaap?

Tijdelijk voor € 7,- (normale prijs € 11,-)

Belangrijk om te weten

Op is op
Beperkte voorraad (1000 stuks beschikbaar)
Vanavond al toepassen
Digitale versie (pdf) direct downloaden.
Tijdelijke prijs
Van 11 euro voor 7 euro
De 10 artikelen die je anders (beter) laten denken over slaapproblemen
Je kunt de digitale versie (pdf) direct na het bestellen al downloaden.
 • 50% van de stress is onnodig: stop er vandaag nog mee
 • Lig je wakker? Kies net als bij een kapotte verwarming voor een logische reactie
 • Mindfulness en slapen: zie je gedachten als een voorbijrazende trein
 • Deze 11 slaapfeitjes geven je geestelijke rust
 • Lukt het niet om in slaap te vallen? Vecht niet langer tegen je gevoelens
 • Ontspanningstechnieken: nostalgische rondleiding en nachtelijke wandeling
 • Artikelen over slecht slapen waar ik een bloedhekel aan heb (en hoe het ook kan)
 • Bijzonder onderzoek laat de invloed van mindset zien op ervaren slaapkwaliteit
 • Je bent niet de enige: 6 beroemdheden met slaapproblemen
 • Slapeloosheid loskoppelen van je identiteit: geef jezelf het juiste ‘label’

Tijdelijk voor € 7,- (normale prijs € 11,-)

Een tegengeluid: anders dan je gewend bent

Als ik het doel van deze uitgave kort en kernachtig zou moeten samen­ vatten dan zou ik voor het woord ‘tegengeluid’ kiezen. De artikelen in het boekje belichten het thema slaapproblemen op een hele andere ma­nier dan je waarschijnlijk gewend bent. Een betere manier in mijn ogen. Ik zal het kort uitleggen.
Steeds meer aandacht
Kranten, televisieomroepen, websites, magazines en andere media besteden steeds meer aandacht aan slaapproblemen. En dat is logisch. Steeds meer mensen hebben te maken met slapeloosheid en de invloed hiervan op de gehele maatschappij wordt steeds groter.
Dramatische insteek
In principe is meer aandacht voor slapeloosheid een goede zaak. De ma­nier waarop stuit mij echter vaak tegen de borst. In hun pogingen om de aandacht van de lezer en kijker te trekken wordt er vaak voor een vrij dramatische ‘insteek’ gekozen.
Ziekten en aandoeningen
Vaak worden slaapproblemen in verband gebracht met allerlei ziekten en aandoeningen. Het eerste deel van de kop luidt dan: ‘Slapeloosheid vergroot de kans op ….’. Op de plek van de puntjes kunnen vervolgens allerlei ziekten en aandoeningen worden ingevuld. Van astma en diabetes tot depressies en psychoses.
Lompe strekking
Soms wordt het hele scala aan ellende dat gekoppeld wordt aan slaapproblemen nog een tikje breder getrokken. Onlangs kwam ik bij­ voorbeeld een artikel tegen met de ronduit lompe strekking: ‘slaap­problemen zijn funest voor je relatie’. In een van de artikelen in deze uitgave maak ik gehakt van dit belachelijke verband.
De druk neemt verder toe
Het gevolg van deze berichtgeving over slaapproblemen is dat de druk op slechte slapers verder toeneemt. Logisch. Want als je niet rap beter slaapt dan zijn de gevolgen niet te overzien. “Ik voel me niet alleen overdag uitgeput, maar ik heb ook nog meer kans op allerlei aandoeningen en voor mijn relatie is het ook nog eens funest.” Heerlijk om met zo’n gevoel in bed te liggen, maar niet heus…
Eenzijdig en schadelijk
In mijn ogen is de berichtgeving in de media over slapeloosheid een­zijdig, tendentieus en schadelijk voor slechte slapers. Door het thema op een andere manier te belichten wordt er juist druk weggenomen en leren slechte slapers beter om te gaan met de spanning die zij ervaren.
Vriendelijk begroeten
Wist je bijvoorbeeld dat we best goed kunnen presteren met weinig slaap, dat we niet moeten vechten tegen negatieve gedachten en dat je onprettige lichamelijke sensaties die voortkomen uit je slapeloosheid, denk bijvoorbeeld aan hartkloppingen door de stress, het best vriende­lijk kunt begroeten?
Meer geestelijke rust
De uitgave ‘Hart onder de Riem’ bedoeld om je hierbij te helpen. Aan de hand van 10 artikelen wil ik je anders laten denken over slaapproblemen. Een tegen­geluid, zoals ik al eerder zei, of om terug te grijpen naar de titel van het boekje: een hart onder de riem. Ik ben ervan overtuigd dat het je gaat helpen om het benauwde gevoel weg te nemen en dat het je meer geestelijke rust gaat geven. En dat is natuurlijk weer een basis om beter te gaan slapen.
Professionele hulp
Voor ik het vergeet. De artikelen in deze uitgave zijn op geen enkele manier bedoeld om (de gevolgen van) slapeloosheid te bagatelliseren. Slapeloosheid kan een grote impact hebben op je leven, ik ben de laatste die dat zal ontkennen, en wil je dan ook op het hart drukken om profes­sionele hulp in te schakelen als de situatie je boven het hoofd groeit.
William van der Klaauw
Slaapdeskundige Slaapwijzer.net
Ontvang ‘Hart onder de Riem’ voor 7 euro bij je thuis
 • Digitale versie direct downloaden (pdf)
 • Handzaam en compact formaat
 • Tijdelijk gratis (betaal alleen de verzendkosten)
 • Doorbreek je ‘slaapangst’ definitief
 • Zolang de voorraad (1000 stuks) strekt
Tijdelijk voor € 7,- (normale prijs € 11,-)

Copyright © 2023 – Slaapwijzer.net – Privacybeleid.

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net