Slaapwijzer is opgericht door slaapdeskundigen en heeft als doel om haar bezoekers wijzer te maken over slaap. Met behulp van informatieve, volledige en onderbouwde artikelen wordt het thema vanuit verschillende invalshoeken belicht. Maandelijks wordt de website door ruim 40.000 mensen bezocht. In 2015 heeft Slaapwijzer haar boek over het definitief oplossen van slaapproblemen uitgebracht.

De echte oorzaken zijn uit beeld verdwenen

De slaapdeskundigen van Slaapwijzer zien het als een uitdaging en een ‘morele plicht’ om hun kennis en ervaring bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. Slaapproblemen zijn inmiddels ‘big business’ – voor veel bedrijven is het een lucratief verdienmodel – maar iets doen aan de ECHTE oorzaken lijkt van ondergeschikt belang. ‘Wondermiddelen’ zoals kussensprays, homeopathische drankjes en cd’s met rustgevende geluiden hebben hooguit een pyschologisch effect, maar lossen op de lange termijn niks op. Het is niet voor niks dat wij de uitspraak ‘ik heb alles geprobeerd en niks werkt’ letterlijk honderden keren hebben gehoord.

Krachtig tegengeluid

Slaapwijzer vindt het belangrijk om haar lezers bewust te maken van de echte oorzaken van slaapproblemen. Alleen op deze manier kan er gericht gewerkt worden aan een definitieve oplossing. Goed slapen begint bij het aanmaken van de juiste hormonen op het juiste moment,  het herstellen van een natuurlijke schommeling in de lichaamstemperatuur, het ‘gelijk zetten’ van de biologische klok en het afrekenen met angst(gedachten) en spanning.  Het is ons een doorn in het oog dat bijna alle ‘oplossingen’ tegen slaapproblemen zich niet tot nauwelijks op deze oorzaken richten en we vinden het belangrijk om een krachtig tegengeluid te laten horen.

Een plezieriger en leuker leven

Lezers helpen bij het definitief oplossen van slaapproblemen is voor ons een geweldig doel. Het draagt direct en indirect bij aan een betere kwaliteit van leven. Een goede nachtrust zorgt er letterlijk voor dat je een beter mens bent. Je bent fitter, energieker en socialer en kunt op allerlei gebieden beter functioneren. We zijn ervan overtuigd dat de informatie op deze website en in ons boek indirect bijdraagt aan een plezieriger en leuker leven!

Samen staan we sterk

Slaapwijzer is een dynamische website. Er worden regelmatig nieuwe artikelen geplaatst. Suggesties zijn altijd welkom. Met behulp van de reacties, ervaringen en tips van lezers kan slaapwijzer.net de allerbeste informatie bieden. Schroom dus vooral niet om te reageren op artikelen en je eigen adviezen te delen. Samen kunnen we slaapwijzer.net nog slaapverwekkender maken.