Werpen slaapproblemen een schaduw op jouw leven?
IN 7 STAPPEN NAAR EEN GOEDE NACHTRUST, MEER ENERGIE EN EEN LEUKER LEVEN

Hoe de commercie, je huisarts en jijzelf ervoor zorgen dat je maar blijft aanmodderen (en van de regen in de drup belandt) en mijn doeltreffende, no-nonsense methode om voor altijd af te rekenen met slaapproblemen. Haal uit het leven wat er in zit! 

Herken jij je in één of meerdere van de onderstaande punten?

Dan wil ik je met klem adviseren om mijn verhaal te lezen. Het bespaart je veel frustratie, geld en valse hoop. En het laat je zien dat er licht aan het eind van de tunnel is…

MOE EN LUSTELOOS

Je voelt je (veel) vaker moe en lusteloos dan je zou willen

ANGST VOOR DE DAG

Je kijkt vaak met angst vooruit naar de dag die voor je ligt

WANHOPIG VERLANGEN

Je verlangt vaak wanhopig naar een goede nacht slaap

TE WEINIG ENERGIE

Je vraagt je vaak af hoe je leven eruit zou zien met meer energie

STOPPEN MET MEDICATIE

Je wilt stoppen met (verslavende) pillen of er helemaal niet aan beginnen

VEEL TE LANG GEZOCHT

Je hebt veel te lang gezocht naar een (niet bestaande) oplossing

“Magische trucs bestaan niet. Smeer dit op je kussen, drink dit kruidentheetje, luister naar deze ontspanningsmuziek (etc. etc.) en je slaapt weer goed is simpelweg onmogelijk”

Het droevige verhaal van Anja en haar zweedse spijkermat (is het ook op jou van toepassing?)

“Ik heb alles geprobeerd en niks werkt.” Het is een uitspraak die je als slaapdeskundige keer op keer hoort tijdens gesprekken met cliënten. De opsomming van ‘oplossingen’ die niks hebben opgeleverd is vervolgens indrukwekkend. Op de een of andere manier is het verhaal van Anja me altijd bij gebleven. Zij schreef het volgende:

“Wat ik geprobeerd heb om te kunnen slapen? Wat niet? Yoga, mindfulness, tai chi, wandelen, kruidenthee, spirituele slaapmuziek, homeopathische middelen, tekenen, muziek luisteren, angstremmer, een magic pillow, ademhalings­technieken, van bed veranderen, van kamer veranderen, aardstralen laten controleren, elektromagnetische straling zoveel mogelijk afwenden, haptonomie, hypnose, acupunctuur, psychologische onder­steuning en een Zweedse spijkermat.”

Een puntig matje

Ik weet niet hoe het kwam, maar uit deze opsomming bleef de Zweedse spijkermat mij bij. Ik zag het voor me. Hoe iemand – volledig ten einde raad en na het uitgeven van een klein fortuin – haar toevlucht zoekt bij een puntige mat. Zou het geholpen hebben? Natuurlijk niet! Anja’s portemonnee was weer een stukje leger en haar wanhoop weer een beetje groter.

Google onthult de pijnlijke waarheid

Het verhaal van Anja staat helaas niet op zichzelf. Google voor de grap eens op “slapeloosheid” en “alles geprobeerd”. Je vindt meer dan 11000 verhalen van mensen die hun frustraties delen. Deze mensen zijn:

 • vaak jarenlang aan het lijntje gehouden met mooie beloftes;
 • een kapitaal kwijtgeraakt zonder een steek verder te komen;
 • elk spoortje hoop verloren na talloze teleurstellingen op rij.
Mijn vraag aan jou

Ben jij ook een Anja? Probeer jij ook al lange tijd – zonder succes – beter te slapen en heb je van alles geprobeerd? Dan zou ik tegen jou hetzelfde willen zeggen als ik tegen Anja heb gedaan:

“Stop vandaag nog met pappen en nathouden”

99% van de oplossingen tegen slapeloosheid werken niet omdat ze zich niet richten op de echte oorzaken van het probleem. Waarom? Slaapproblemen zijn inmiddels ‘big business’ en bedrijven zijn er helemaal niet bij gebaat dat de echte oorzaken van slaapproblemen opgelost worden. Ze willen klanten! Het liefst voor het leven.

Zelfs huisartsen – waarvan je beter zou mogen verwachten – hebben er een handje van om onder het motto ‘dan zijn we er vanaf’ veel te snel (verslavende) pillen voor te schrijven. Het is de snelste manier om van de regen in de drup te belanden.

Dweilen met de kraan open

Zolang je geen aandacht hebt besteed aan het oplossen van de echte oorzaken van je slaapproblemen, komen deze altijd weer terug. Het resultaat is dat je weer terug bent bij af, je portemonnee een stukje leger is en je weer op zoek moet naar een nieuwe oplossing (die niet werkt). Pappen en nathouden wordt dit ook wel genoemd, of dweilen met de kraan open.

Ik ben geen superheld, maar heb Anja wel ‘gered’

Anja sloot haar mail af met de vraag of ik ‘haar kon redden’. Een beetje een vreemde term. Ik ben geen superheld en mijn methode is niet gebaseerd op een wondermiddel. Wat ik wel doe is slapeloosheid definitief oplossen door de echte oorzaken aan te pakken. Ik draai eerst de kraan dicht en ga vervolgens pas dweilen. Bij Anja is het gelukt, en ik hoop oprecht dat jij de volgende bent die ik mag helpen!

Na maanden niet voor 3 of 4 uur in slaap te kunnen vallen (met veel slaap medicatie) ben ik na het lezen van het boek al 3 nachten binnen het half uur in slaap gevallen en doorgeslapen tot 7 uur. Ik sta op met een uitgerust gevoel hetgeen ik maandenlang niet heb gekend. Ik ben nu dus een heel blij en een ander mens. Bedankt nog voor alles.

review-Paul-stienen-2
Paul Stienen

Ik dacht dat ik een hopeloos geval was, maar dit bleek tot mijn verbazing mee te vallen. Ik ben eigenlijk direct beter gaan slapen na het lezen van dit boek. In de avond word ik op een prettige manier ‘overvallen’ door slaperigheid. De angst “dat het weer niet lukt” is weg. Eigenlijk is alles weer zoals het hoort. Een aanrader en een lifesaver!

review-annelieke-2
Annelieke Gerritsen
Mijn 7-stappen methode (en waarom deze wel werkt)

Door het succes van de website Slaapwijzer.net (meer dan 80.000 bezoekers per maand) en de vele vragen/verzoeken van lezers/cliënten heb ik besloten om mijn 7-stappen methode in boekvorm uit te brengen.

Als ik heel eerlijk ben kwam het idee ook een beetje voort uit frustratie. Er wordt veel onzin verkocht over slaapproblemen en – zoals ik hierboven al zei – zorgen bijna alle ‘hulpmiddelen’ alleen voor een legere portemonnee en (nog) meer wanhoop. Hieronder lees je waarom mijn methode wel werkt.

Geen wondermiddel, maar meerde verbeteringen

‘Magische trucs’ bestaan niet. Smeer dit op je kussen, drink dit kruidentheetje, luister naar deze ontspanningsmuziek (etc. etc.) en je slaapt weer goed bestaat simpelweg niet. Het is regelrechte onzin. Slaapproblemen oplossen is altijd een kwestie van meerdere kleine verbeteringen die elkaar versterken. Samen zorgen ze voor 100% verbetering.

Niet alleen gericht op de avond, maar op de hele dag

Een oplossing tegen slaapproblemen kan alleen effectief zijn als het zich richt op de hele dag. Wat je overdag (en zelfs in de ochtend) doet bepaalt namelijk hoe je de avond erop slaapt. Dit heeft te maken met de juiste aanmaak van hormonen en de ‘instelling’ van je biologische klok. Je kunt ’s avonds liters warme melk drinken, uren naar rustgevende muziek luisteren en alle hulpmiddelen uit de kast halen, maar als je overdag geen goede basis heb gelegd blijft het zwemmen tegen de stroming in.

De oplossing ligt altijd bij jezelf

Om slaapproblemen echt op te lossen moet je de echte oorzaken bij de wortel aanpakken. Hierbij gaat het om:

 • het afrekenen met ‘slaapangst’;
 • het aanmaken van de juiste hormonen op het juiste moment;
 • het herstellen (en versterken) van de natuurlijke schommeling van je lichaamstemperatuur;
 • het juist ‘instellen’ van je biologische klok om een ‘slaapgolf’ te ontwikkelen.

Je raadt het al: er is geen magische pil, kussenspray of andere ‘oplossing’ die dit voor je gaat doen. De oplossing ligt altijd bij jezelf.
Mijn 7-stappen methode helpt je om terug te gaan naar je ‘fabrieksinstellingen’ en goed slapen weer vanzelfsprekend te maken.

“Veel slechte slapers beginnen pas in de avond met hun voorbereiding op de nacht. Op dat moment ben je al ruimschoots te laat”

Hoe mijn methode jou gaat helpen om de echte oorzaken van je slaapproblemen bij de wortel aan te pakken
Afrekenen met angst, spanning en malende gedachten

Hoe kom ik morgen ooit de dag door?’ ‘Wat als ik de hele nacht niet slaap?’ ‘Slapen is gewoon onmogelijk voor mij…’ Zeg eens eerlijk: word jij ’s nachts ook geteisterd door deze en andere ‘angstgedachten’? Het zijn echte ‘sluipmoordenaars’ die jouw slaapproblemen in stand houden en vaak zelfs laten groeien. Hoe dat werkt?

 • NJe ligt in bed en de angst om niet te kunnen slapen slaat toe
 • NHet lukt inderdaad niet om in slaap te vallen en je ligt lang wakker
 • NJe angst is bevestigd: ‘zie je wel dat het niet lukt’
 • NDe volgende avond is jouw ‘slaapangst’ nog heviger aanwezig
Het lijkt dramatisch, maar dat is het niet: vind de rust die je nodig hebt om te slapen

Zie je het probleem? Telkens herhaal, bevestig en versterk je de boodschap: ik ben een slechte slaper. De slapeloosheid gaat hierdoor langzaam maar zeker deel uitmaken van je identiteit. Je onderbewustzijn wordt je grootste tegenstander…

Hoewel het vaak dramatisch lijkt, is het dat niet! Het mooie van gedachten is dat ze niet alleen tegen, maar ook voor je kunnen werken. En daar hebben we meer controle over dan je denkt. Ik ga je er bij helpen. Hieronder alvast een voorproefje van wat mijn methode je gaat bieden:

 • NHoe je doeltreffend stopt met het ‘voeden’ en laten groeien van jouw ‘slaapangst’ (hoofdstuk 1.2)
 • N 8 onbewuste gewoonten – bijna iedereen doet het – die minder onschuldig zijn dan het lijkt (hoofdstuk 1.2)
 • N Hoe ‘neuro-associaties’ (verbindingen in je brein) ervoor gaan zorgen dat ‘slaapangst’ geen kans krijgt (hoofdstuk 1.3)
 • N Hoe je voor het slapengaan heel eenvoudig je zorgen van je af kan zetten (hoofdstuk 5.1)
 • N Hoe ‘rustgedachten’ je angst in perspectief plaatsen en je de rust geven om snel in slaap te vallen (hoofdstuk 6.4)
 • N Een simpele truc om met een glimlach in slaap te vallen (hoofdstuk 6.5)
W. VAN DER KLAAUW
Slaapdeskundige en auteur
Mijn boodschap aan jou: je hebt meer in je mars!

Ik heb je (waarschijnlijk) nooit persoonlijk ontmoet, maar toch denk ik dat ik je al een beetje ken. Waar ik die arrogantie vandaan haal? Ik ben zelf jarenlang een slechte slaper geweest en heb honderden slechte slapers mogen ontmoeten.

Ik weet wat het is om gebroken wakker te worden, om met angst vooruit te kijken naar de dag die komen gaat en om vermoeid en prikkelbaar door het leven te gaan. Ik ken de moedeloosheid en de frustratie helaas maar al te goed.

Sinds ik weer goed slaap, weet ik van hoever ik gekomen ben. Ik heb de touwtjes weer zelf in handen en ben de baas over mijn eigen leven. Ik heb het voorrecht gehad om dit niet alleen bij mijzelf te ervaren, maar ook bij talloze cliënten die ik heb mogen helpen.

Als jij ook al langer slecht slaapt, is mijn boodschap aan jou: berust niet in je situatie en onderneem actie! Slapeloosheid zorgt ervoor dat je:

– minder goed presteert dan dat je eigenlijk zou kunnen;
– een minder leuk mens bent dan dat je eigenlijk zou kunnen zijn;
– gezondheid, seksdrive en vetverbranding niet optimaal zijn;

Ik wil uiteraard niet zeggen dat je niet goed presteert op je werk, geen leuk mens bent of geen goede gezondheid hebt. Ik ben er alleen van overtuigd dat je nog (veel) meer in je mars hebt als je eindelijk weer goed slaapt!

Ik kijk er naar uit om samen met jou de schouders onder dit prachtige doel te mogen zetten. Tot snel!

Hoe mijn methode jou gaat helpen om de echte oorzaken van je slaapproblemen bij de wortel aan te pakken
De juiste hormonen aanmaken op het juiste moment

De hele dag moe en ’s avonds voor het slapengaan juist klaarwakker? Een belangrijke verborgen oorzaak van dit bekende (en frustrerende) probleem is dat het stresshormoon cortisol tijdens de avond onvoldoende is gedaald. Hierdoor voel je je onnodig alert en wordt de aanmaak van slaaphormoon onderdrukt.

In een normale situatie piekt het cortisolniveau in de ochtend en neemt het langzaam af tot het laag genoeg is om in een diepe slaap te vallen. Dit geeft het lichaam de kans om slaaphormoon aan te maken. Bij mensen met slaapproblemen zet deze daling vaak onvoldoende (of helemaal niet) in.

Bron: Brightalmond.com.
Het evenwicht herstellen: laat de aanmaak van slaaphormonen op volle toeren draaien
De 7-stappen methode helpt je om het evenwicht te herstellen. Dit wil zeggen dat je lichaam overdag voldoende cortisol aanmaakt om fit, alert en energiek te zijn. In de avond moet het cortisolniveau op natuurlijke wijze dalen, zodat de aanmaak van slaaphormonen op volle toeren gaat draaien. In slaap vallen (en doorslapen) wordt hierdoor een stuk eenvoudiger. Hieronder alvast een vooruitblik van wat je binnen mijn methode kan verwachten.
 • NHoe het eerste wat je doet in de ochtend de aanmaak van slaaphormoon in de avond gaat stimuleren (hoofdstuk 3.1)
 • N Een veelgemaakte fout die de natuurlijke aanmaak van slaaphormonen volledig onderdrukt (hoofdstuk 3.2)
 • N Hoe een paar simpele vuilniszakken de aanmaak van cortisol tijdens de nacht kunnen voorkomen (hoofdstuk 3.3)
 • N Hoe voeding voor een enorme stijging van het cortisolgehalte kan zorgen (en hoe dit te voorkomen) (hoofdstuk 4.1)
 • N 7 symptomen die kunnen wijzen op te hoge cortisolwaarden (hoofdstuk 4.3)
 • N 5 bijzondere (en effectieve) tips waardoor je ontdekt dat het verlagen van je cortisol erg leuk is (hoofdstuk 4.3)
“Slaapproblemen zoals wij deze kennen, kwamen niet voor in vroegere tijden. Het is de openingszin van het boek ‘Insomnia: A Culture History states’ van Dr. Eluned Summers-Bremner (universiteit van Auckland). En daarmee raakt ze in één klap de kern van het probleem en de basis van de oplossing”
Hoe mijn methode jou gaat helpen om de echte oorzaken van je slaapproblemen bij de wortel aan te pakken
Het 'gelijk zetten' van je biologische klok (ervaar het verschil)

Ooit gehoord van de hypothalamus? Het is een piepklein orgaantje in de hersenen – zo groot als een speldenknop – dat ook wel de ‘biologische klok’ wordt genoemd.

Als jouw biologische klok ‘gelijk staat’ ontstaat er tijdens de avond een natuurlijke ‘slaapgolf’ waarop je je mee kunt laten voeren. Een moment waarop je niks liever wilt dan heerlijk in bed kruipen. Je slaapvermogen is tot het maximum gestegen en je alertheid – die de hele dag hoog was – neemt plotseling af (zie afbeelding). Ervaar zelf (weer) hoe dat voelt!

Laat je meevoeren op de natuurlijke slaapgolf (zwem niet tegen de stroming in)
Als jij al lange tijd slecht slaapt, is de kans groot dat deze slaapgolf er niet is. Jouw slaap-waakritme is niet in evenwicht en je zwemt als het ware tegen de stroming in. Een kansloze missie. Het lichaam is geen bondgenoot, maar een tegenstander. Het goede nieuws is dat we onze ‘slaapgolf’ zelf kunnen herstellen en laten groeien. Mijn 7 stappen methode gaat je hierbij helpen. Hoe?
 • NDe enige manier om jouw unieke (en ideale) slaapritme te vinden (hoofdstuk 2.1)
 • N 3 regels die je nooit meer mag vergeten (hoofdstuk 2.1)
 • N Wat je nooit mag doen na een slechte nacht (als je niet van de regen in de drup wilt belanden) (hoofdstuk 1.2)
 • NHoe het eerste wat je ’s ochtends doet jouw biologische klok gelijk gaat zetten (hoofdstuk 3.1)
 • NHoe ‘slim ontbijten’ er indirect voor zorgt dat je de nacht erop beter slaapt (hoofdstuk 7.2)
Als ik ergens geen spijt van heb is het de aanschaf van het boek Perfect slapen in 7 stappen. Ik heb het tweemaal grondig doorgelezen. Ik slaap inmiddels veel beter en vooral de angst om niet te kunnen slapen is zo goed als verdwenen. Ik kan het boek aan iedereen die kampt met slaapproblemen van harte aanbevelen.
review-joke-commissaris
Joke Commissaris
Na jarenlange slaapproblemen, (in de genen), ben ik niet meer gestrest om naar bed te gaan, dat is echt heel wat voor mij. Jouw prachtige boek ligt altijd binnen handbereik. Ik kan iedereen aanraden om jouw boek te lezen en instructies op te volgen. Bedankt voor de begeleiding.
review-annnies-koeman
Annanies Koeman
Hoe mijn methode jou gaat helpen om de echte oorzaken van je slaapproblemen bij de wortel aan te pakken
Herstel en versterk de natuurlijke schommeling van je lichaamstemperatuur

In tegenstelling tot wat veel mensen denken hebben we geen ‘vaste’ lichaamstemperatuur. Gedurende de dag en nacht vindt er een schommeling plaats. Dit heeft een belangrijke functie. Overdag ben je iets ‘warmer’. Dit zorgt voor meer energie en alertheid. Tijdens de avond en nacht koel je langzaam af, waardoor je moe en slaperig wordt. De afbeelding laat dit goed en duidelijk zien.

Als je lichaamstemperatuur in de avond en nacht onvoldoende gedaald is, is het praktisch onmogelijk om goed en snel te slapen. Bovendien slaap je minder diep waardoor je (onnodig) wakker wordt.

Voldoende afkoelen voor een goede (en diepe) slaap)

“Een geringe temperatuursverandering bleek grote consequenties te hebben voor de slaap: deelnemers sliepen dieper en werden minder vaak wakker.” Het is een passage uit een onderzoek van het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen en tegelijkertijd het doel dat we samen nastreven.

Door het herstellen en versterken van de natuurlijke schommeling in onze lichaamstemperatuur ben je overdag fitter en alerter en kun je ’s avonds sneller, beter en dieper slapen. Hoe we dat gaan bereiken?

 • NDe eenvoudigste, beste en snelste manier om de schommeling van jouw lichaamstemperatuur te versterken (en sneller en dieper te slapen) (hoofdstuk 4.4)
 • N Hoe slim douchen ervoor gaat zorgen dat je heerlijk slaperig wordt (hoofdstuk 5.4)
 • N 5 doeltreffende methoden om je interne thermostaat op de juiste stand te zetten (hoofdstuk 6.2)
 • NHoe verkeerde slaapkleding jouw nachtrust kan saboteren (hoofdstuk 6.2)
Wat ik je nog meer ga leren (maar nog niet verteld heb)
Als ik ergens geen spijt van heb is het de aanschaf van het boek Perfect slapen in 7 stappen. Ik heb het tweemaal grondig doorgelezen. Ik slaap inmiddels veel beter en vooral de angst om niet te kunnen slapen is zo goed als verdwenen. Ik kan het boek aan iedereen die kampt met slaapproblemen van harte aanbevelen.
 • N Welke simpele technieken je direct (vanavond al) toe kunt passen om eerder in slaap te vallen.
 • NHoe een (veel voorkomend) tekort aan een mineraal ervoor zorgt dat goed slapen vrijwel onmogelijk is.
 • NDe waarheid over afslanken en slaapproblemen: het kon wel eens anders (en makkelijker) zijn dan je denkt.
 • NWelke hardnekkige gewoonte (tweederde van Nederland doe het) ervoor zorgt dat je overdag onnodig moe bent.
 • NSlimme ‘Welterusten snacks’ die jou ’s avonds van een flinke lading slaapverwekkende stofjes voorzien.
 • NHoe een last minute hoogtepunt voor een ‘instant slaapgolf’ zorgt.
Dit is wat ik jou kan beloven als je aan de slag gaat met mijn 7-stappen methode

Belofte maakt schuld. Dat realiseer ik mij heel goed. Als mijn methode jou niet brengt wat ik beloof dan stort ik het volledige aankoopbedrag (zonder vragen) terug. Het boek mag je houden. Het risico ligt dus bij mij (zie garantie).

JE VALT SNELLER IN SLAAP
In de loop van de avond word je op een natuurlijke manier ‘overvallen’ door slaperigheid waar je je aan kan overgeven.
JE WORDT UITGERUST WAKKER
Mijn methode verbetert de kwaliteit van slaap en helpt je om op het juiste moment (lichte slaap) wakker te worden.
JE SLAAPT 'S NACHTS DOOR

Door meer slaaptijd in de diepere slaapfasen (3 en 4) word je minder vaak wakker en val je veel sneller weer in slaap.

JE HEBT (VEEL) MEER ENERGIE
Beter slapen betekent dat je overdag (veel) meer energie hebt. Jij gaat dit gevoel binnenkort ook ervaren!
JE KUNT BETER PRESTEREN
Niet moe en lusteloos, maar fit, energiek en alert. Een sterke basis voor (betere) prestaties thuis en op je werk.
MEER VAN HET LEVEN GENIETEN
De voordelen van goed slapen zijn groot. Je bent vrolijker, hebt meer levenslust en ziet er ook nog eens beter uit!
EN KRIJG DIRECT TOEGANG TOT DE 7-STAPPEN METHODE

Tijdelijk 50% korting (vis niet achter het net)

Dit is wat je krijgt als je nu bestelt
De 7-stappen methode is veel meer dan een boek. Het is een totaalpakket om voor eens en altijd af te rekenen met slaapproblemen.
Perfect Slapen in 7 Stappen (hardcopy)
Voor 16.00 uur besteld is morgen in de brievenbus
Als je voor 16.00 uur besteld, ligt mijn boek de volgende werkdag (discreet verpakt) al in de brievenbus. Je hoeft er dus niet voor thuis te blijven. Tip: geef het boek een vaste plek op je nachtkastje, zodat je de technieken altijd bij de hand hebt.
Perfect Slapen in 7 Stappen (digitaal)
Direct beginnen en vanavond al beter slapen

Direct na het inloggen krijg je een gratis account op het ledenplatform van Slaapwijzer.net. Na het inloggen (je ontvangt hiervoor gegevens) kun je de digitale versie van het boek downloaden. Je kunt dus direct beginnen met lezen en vanavond al gebruik maken van de technieken. Het pdf-bestand kun je lezen op de tablet, computer, laptop of telefoon.

Persoonlijk advies van een slaapdeskundige
Geen gepeperde uurtarieven, maar eerlijk (en gratis) advies

De maand na je bestelling kun je eventuele vragen aan mij stellen. Bijvoorbeeld over jouw persoonlijke situatie of als je ergens vastloopt. Ik geef persoonlijk antwoord en doe – op basis van mijn kennis en ervaring en mijn betrokkenheid bij mijn klanten – mijn uiterste best om je van zo goed mogelijk advies te voorzien. Gewoon gratis. Ik vind het belangrijk om laagdrempelig te zijn en reken geen hoge uurtarieven.

Bonus vervalt binnenkort (i.v.m. volle agenda)
Slaapwijzer-bm23-300x300
Slaapchecklist: de vertaling naar de praktijk
Geef ‘m een vaste plek en haal alles uit de methode

Misschien heb je het wel eens meegemaakt. Je leest een boek en na afloop denk je ‘oke, en nu?’. Ik wil dit voorkomen en heb daarom de ‘Slaapchecklist’ ontwikkeld. Hierop staat precies wat je elke dag moet doen om de methode zo goed mogelijk in de praktijk te brengen. Hang ‘m aan het prikbord of de koelkast en leg overdag een ijzersterke basis voor de volgende nacht. Je kunt de Slaapchecklist downloaden binnen de ledenwebsite van Slaapwijzer.net.

E-cursus 'Dieper Slapen': 's nachts doorslapen
Haal het maximale uit je slaap (en de druk van de ketel)

Ik hoor het zo vaak. ’s Nacht wakker worden en vervolgens niet meer kunnen slapen. Ontzettend frustrerend. Om die reden heb ik de 8-daagse digitale cursus ‘Dieper Slapen’ ontwikkeld. Het doel is om zoveel mogelijk slaaptijd in slaapfase 3 en 4 (diepe slaap) en de REM-slaap door te brengen. Je wordt hierdoor minder vaak wakker, slaapt efficiënter en herstelt sneller. Daarnaast haalt het de ‘druk van de ketel’. Je leert erop vertrouwen dat je met minder slaap meer energie kunt hebben!

Tijdelijk gratis: maak er gebruik van
De “7-stappen methode” heeft mij geholpen om veel beter te kunnen slapen. Ik herkende mezelf meteen al in de eerste paar bladzijdes. Hierin stonden allerlei herkenningspunten die het slechte slapen beïnvloeden, waardoor ik me hierop kon richten. Door het hele boek heen staan geweldige tips, die ik nog nergens anders had gehoord of gelezen. Door de checklist is het bovendien heel makkelijk om alle adviezen in de praktijk te brengen.
review-ben-janssen
Ben Janssen
Ik heb veel aan je boek en mails gehad. Ik slaap momenteel tussen 23 en 24u meestal vlot in. En sta uiterlijk om 9.00u op vaak ben ik al eerder wakker en sta dan op (biologisch ritme hey haha). Ik heb ondertussen steeds meer vertrouwen in mezelf en mijn slaapgedrag. Ik heb nog steeds geen behoefte om overdag te slapen en dat is voor mij een graadmeter om te weten dat ik genoeg nachtrust heb gehad. Melatonine en andere zogenaamde slapertjes zijn in de vuilnisbak terecht gekomen. Niet meer nodig.
review-marina-van-selm
Marina van Selm
Nog meer slaapverwekkende bonus (tijdelijk gratis)
Als de basis goed is – de 7-stappen methode zorgt daarvoor – geeft deze bonus je net dat extra zetje naar dromenland.
Kalmeer je gedachten

Ooit van paradoxaal denken, alfabetiseren en de Spielberg-methode gehoord? Waarschijnlijk niet. Toch kunnen deze technieken je vanavond al helpen om de geestelijke rust te vinden die je nodig hebt om snel(ler) in slaap te vallen. De beste technieken zijn verzameld in dit handige boekje en eveneens opgenomen als extra bijlage van het papieren boek (zodat je ze altijd bij de hand hebt).

Welterusten snacks receptenboek

Een gratis uitgave met ‘Welterusten-snacks’. Hierin vind je 5 gezonde, calorie-arme en smaakvolle recepten die een ‘slaapversterkende’ werking hebben. Ze zitten namelijk vol met stofjes zoals tryptofaan, magnesium en slaaphormonen die je helpen om sneller in slaap te vallen. Vanavond al genieten van zelfgemaakte ‘ontspannende amandelmelk’ of ‘slaperige pannenkoekjes’?

Toegang besloten platform

Je krijgt een maand lang volledige toegang tot De Slaapomgeving. Dit is een uniek online platform vol informatie, inspiratie en de beste tips van internationale slaapdeskundigen. Ook kun je (anoniem) meelezen of – alleen als je dat wilt – meepraten binnen de besloten community waar het barst van de (h)erkenning, support en inspiratie. LET OP: deze bonus vervalt binnenkort.

Crystal Waters (90 bpm)
Wist je dat uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat muziek met negentig beats per minuut het meest rustgevend is? Een goede reden om jou – bij aankoop van ons boek – een mp3-bestand van het nummer ‘Crystal Waters’ (mijn favoriete relaxnummer) cadeau te doen! Kortom, 30 minuten relaxen en wegdromen op de momenten dat jij het nodig hebt!
Direct na je aankoop kun je de bestanden downloaden binnen het ledengedeelte van slaapwijzer.net (INLOGGEGEVENS ONTVANG JE PER MAIL).
DE BEST DENKBARE GARANTIE
Ik vind dat mijn methode voor iedereen beschikbaar moet zijn en heb bewust voor een lage prijs gekozen. Bovendien loop je geen enkel risico. Als jij niet veel beter slaapt, meer energie hebt en lekkerder in je vel zit, stuur je simpelweg een e-mail naar william@slaapwijzer.net en ik stort dezelfde dag nog het volledige aankoopbedrag terug. Zonder vragen of gedoe. Het boek mag je houden. Ik heb zoveel vertrouwen in mijn methode dat ik het volledige risico op mij neem. De garantie is maar liefst 90 dagen geldig.

Ik ben heel blij het boek gelezen te hebben. Er stond precies beschreven hoe ik mijn ‘angst’ ervaart heb. En de technieken heb ik toegepast, super!! Mij heeft t ontzettend geholpen. Dank daarvoor!

Tamara Waterman
Je boek steekt met kop en schouders boven alle publicaties (dat zijn er veel) uit die ik heb gelezen over slaapproblematiek, dank daarvoor. Ik blijf je volgen!
Jan Breedveld
Na weken slecht geslapen (moeite om in slaap te komen) uw boek aangeschaft. En nu al een paar nachten veel beter geslapen en overdag meer energie. Wat een wereld van verschil!
Gert Hulsman
Maak een keuze die je leven verandert

Je staat op het punt om een belangrijke beslissing te nemen. Je hebt daarbij twee keuzes. Je kunt kiezen voor de bekende weg. De weg van de minste weerstand. Ik hoef natuurlijk niet uit te leggen dat de bekende weg hoogstwaarschijnlijk voor de bekende resultaten gaat zorgen. Er zal niks veranderen. En dat is wel wat je wilt. Waarom zou je anders hier terecht zijn gekomen?

Als je voor een andere uitkomst gaat – beter slapen en meer uit je leven halen – is het belangrijk om het anders aan te pakken. Om te kiezen voor een nieuwe route die nieuwe (betere) resultaten op gaat leveren. Ik wil hierbij graag jouw coach zijn. Klik op de oranje button, vul je gegevens in en we kunnen direct van start.

 • NEindelijk ECHT beter slapen
 • NZonder moeite in slaap vallen
 • NEen diepere en effectievere slaap
 • NMeer energie en levenslust
Ik slaap al beter. Hoop dat je nog vele mensen zal bereiken, ik zal in iedergeval reclame voor je maken. Dank je wel!!!!!!!!!!!!
Maria van Klaveren

Normale prijs

€ 125,-

Tijdelijke prijs

€ 37,-

Tijdelijk geen verzendkosten

 
Dit is wat je krijgt als je vandaag bestelt:
Perfect Slapen in 7 Stappen
 • NGedrukte versie (softcover)
 • N Digitale versie (direct toegang na je bestelling)
Ondersteuning / support
 • LPersoonlijk slaapadvies (vervalt binnenkort)
 • LSlaapchecklist © (digitaal)
Slaapkwaliteit optimaliseren (tijdelijk gratis)
 • LE-cursus ‘Dieper Slapen’ (eindelijk doorslapen)
Slaapverwekkende bonus (digitaal)
 • LKalmeer je gedachten: 10 bewezen technieken
 • LWelterusten-snacks Receptenboek
 • L1 maand toegang besloten community
 • LCrystal Waters 90bpm (diepe ontspanning)
 • NEindelijk ECHT beter slapen
 • NZonder moeite in slaap vallen
 • NEen diepere en effectievere slaap
 • NMeer energie en levenslust
Ik slaap al beter. Hoop dat je nog vele mensen zal bereiken, ik zal in iedergeval reclame voor je maken. Dank je wel!!!!!!!!!!!!
Maria van Klaveren

Normale prijs

€ 125,-

Tijdelijke prijs

€ 37,-

Tijdelijk geen verzendkosten

 
 • Succesgarantie
  Niet goed, geld terug
 • Altijd bereikbaar
  Voor persoonlijk advies
 • Snelle bezorging
  Binnen no-time thuis
Antwoorden op je vragen

In het boek vind je een beproefde en wetenschappelijk onderbouwde aanpak om slaapproblemen stap voor stap op te lossen. Toch kan iedereen profiteren van de ‘7 stappen methode’. Het helpt je niet alleen om ’s nachts beter te slapen, maar ook om overdag meer energie te hebben, lekkerder in je vel te zitten en gezonder te leven.

Slaap is een eerste levensbehoefte. Al na een paar nachten merk je dat je scherper, alerter en vrolijker bent. Daarnaast zorgt voldoende slaap ervoor dat je er aantrekkelijker uitziet, meer zin in seks hebt, minder vaak ziek bent en makkelijker op gewicht blijft. Even voor de duidelijkheid. Dit verzin ik niet, maar het is door wetenschappelijk onderzoek vastgesteld. Kortom, beter slapen is een prachtig doel waar ik graag samen met jou de schouders onder wil zetten.

Slaapwijzer.net is eind 2013 opgericht door slaapexpert (en ervaringsdeskundige) William van der Klaauw. Inmiddels wordt de website maandelijks ruim 80.000 keer bezocht – vooral tijdens de nachtelijke uren – en krijg ik vele enthousiaste en positieve reacties. Mede op verzoek van lezers heb ik mijn 7-stappen methode om slaapproblemen definitief op te lossen in boekvorm uitgebracht.

 

Inmiddels maken al meer dan 10.000 lezers gebruik van de 7-stappen methode. Ik ben enorm trots op de positieve en enthousiaste reacties die ik krijg en heb er een aantal (met toestemming) op deze pagina gezet.

 

Nee, zeker niet. Veel adviezen kun je direct (vanavond nog) in de praktijk brengen. Toch zijn er ook stappen in het plan waarbij het nodig kan zijn om je levensstijl aan te passen en/of ingeslepen gewoonten te veranderen. Uiteraard leg ik precies uit waarom en hoe je dit kan doen. Om je te helpen om de adviezen in het boek daadwerkelijk in de praktijk te brengen ontvang je een handige slaapchecklist.

 

Natuurlijk, ik vind het belangrijk om bereikbaar en toegankelijk zijn. Als je met mijn methode aan de slag gaat krijg je 1 jaar gratis support/ondersteuning. Dit betekent dat ik (via e-mail) vragen beantwoord en advies geef. Ik vind het contact met lezers erg belangrijk, ben benieuwd naar jouw ervaringen en geef je – indien gewenst – graag persoonlijk advies.

 

In het boek vind je tips en adviezen die je kunnen helpen om vanavond al beter te slapen. Toch duurt het een paar weken voor je echt de kracht van onze methode gaat ervaren. Geef het dus zeker 2 tot 3 weken de tijd.

 

Als je voor 16.00 uur besteld, ontvang je de hardcopy versie van het boek de volgende werkdag al thuis! Maar als je direct wilt beginnen met de 7-stappen methode kan dat ook. Direct na de aankoop kun je het boek en de bonusartikelen namelijk al downloaden. Je kan het digitale boek lezen op je computer, tablet, e-reader of telefoon.

 

De e-cursus bestaat uit 9 e-mails met waardevolle en toepasbare informatie. De eerste ontvang je 1 tot 2 werkdagen na je aankoop. Je hoeft hier niks voor te doen. Als je eerder wilt beginnen, kun je je in het ledengedeelte van de website de informatie van alle cursusdagen terugvinden.

 

Mijn advies: geef de 7-stappen methode een kans! Probeer het 2 tot 3 weken uit en als je niet beter slaapt, stuur je een mailtje naar info@slaapwijzer.net en ik stort het aankoopbedrag direct terug. Zonder vragen of gedoe. Het boek mag je houden. Dat is mijn risico!

Copyright © 2023 – Slaapwijzer.net – Privacybeleid.

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net