BEGELEIDING, INSPIRATIE, STEUN EN ADVIES: SAMEN BEREIKEN WE HET DOEL
Sluit je ook aan bij De Slaap­omgeving: het grootste ‘beter slapen’ platform
 • Effectieve en betrokken begeleiding op weg naar blijvend goed slapen
 • Toegang tot de beste adviezen, hulpmiddelen en trainingen
 • Persoonlijk advies van een slaapdeskundige (zonder gepeperde uurtarieven)
 • Toegang tot de (besloten) community met meer dan 10.000 berichten
 • Leer van talloze anderen die in hetzelfde schuitje zitten of hebben gezeten
 • TIJDELIJK: meld je aan voor een vrijblijvende proefmaand
Besloten community met meer dan 10.000 berichten

Evalien Swillens

“Na jarenlange struggles, omzwervingen en zoektochten naar oplossingen voor mijn monsterlijke slaapprobleem heeft Slaapwijzer.net mij naar herstel begeleidt. Niet meer eenzaam, eindelijk begrip en gehoor. De Slaapomgeving heeft mij inzicht gegeven in de blinde vlekken van mijn worstelingen met slapeloosheid. Het platform ervaar ik als heel verrijkend; allemaal ervaringsdeskundigen die elkaar op een betrokken, liefdevolle manier bemoedigen en van waardevolle tips en tricks voorzien. Ik heb dankzij de strategische aanpak eindelijk weer vertrouwen in mijn eigen slaapvermogen en alle angst omtrent mijn slaap-issue is ontzenuwd.“

Lex van Buuren

“De belangrijkste reden dat ik lid ben geworden van De Slaapomgeving is de verdieping die het biedt. Het is de combinatie van verdergaande kennis, de vaste e-coaching structuur en het fijne contact met andere leden en William, die van De Slaapomgeving de laatste stap maken om definitief af te rekenen met het zogenoemde slapeloosheidsmonster. De Slaapomgeving heeft mijn ogen geopend over mijn gedachten en gedrag die hebben geleid tot het slaapprobleem.”

Persoonlijke begeleiding op weg naar jouw eindbestemming
(Barcelona komt nog wel een keertje)

Je wilt met de auto naar Barcelona voor een gezellige stedentrip? Leuk zeg! Ik vertel je wel even hoe je er komt. Je rijdt hier gewoon de straat uit, gaat dan links en dan meteen weer rechts. Vervolgens kom je bij een t-splitsing en dan rijd je door tot het einde van de weg…

…dan kom je uit op de Carrer de Sardenya en ga je vlak na La Sagrada Familia rechtsaf. Als je dan nog een klein stukje doorrijdt zie je je hotel aan de rechterkant. Fijne reis!

Zo werkt het natuurlijk niet. Toch is het in een notendop wat regelmatig misgaat bij de reis naar blijvend beter slapen. Als je de instructies krijgt voor je vertrek, bestaat er een flinke kans dat je onderweg verdwaalt. Hoe goed de aanwijzingen ook zijn.

Begeleiding tijdens de route maakt het onmogelijk om je bestemming niet te halen. Je wordt bij de hand genomen en telkens de goede kant op gestuurd. En stap voor stap kom je dichter bij waar je wilt zijn.

De Slaapomgeving is jouw navigatiesysteem naar het einddoel: goed slapen en voluit leven. Je hoeft nergens meer aan te denken en het kan niet meer misgaan. Het enige wat je hoeft te doen, is meedoen. Ik zorg ervoor dat je op het juiste spoor blijft. Tot je er bent!

Op deze pagina leg ik uit hoe onze ‘stedentrip’ eruit gaat zien. Vergeet je tandenborstel niet!

EN KRIJG DIRECT VOLLEDIGE TOEGANG

TIJDELIJK: VRIJBLIJVENDE PROEFMAAND

Dit is wat je krijgt als lid van De Slaapomgeving
E-coaching: samen stap voor stap op weg naar blijvend beter slapen

De Slaapomgeving barst van de herkenning, inspiratie, adviezen, inzichten en technieken. Met de e-coaching help ik je om hier optimaal gebruik van te maken. Elke 3 dagen ontvang je van mij een nieuwe editie, waardoor je zeker weet dat je maximaal gebruik maakt van alles wat het platform te bieden heeft. Je hoeft zelf nergens aan te denken en je kan je volledig bij de hand laten nemen.

Goed om te weten: de e-coaching staat op zichzelf, maar zorgt er met verdieping, trainingen, inspiratie en motivatie ook voor dat je maximaal van mijn boek/methode profiteert.

Een techniek van Dick die je vanavond al kunt proberen

Tijdens editie 1 van de e-coaching – direct na je aanmelding – ontvang je onder andere een techniek van Dick (geplaatst binnen de besloten community). Een flink aantal leden sliepen er dezelfde nacht al beter door.

“Ik vind ik het tempo van de lessen fijn. Het biedt tijd en ruimte om het een en ander goed te laten consolideren.”
SUZANNE
Tools en hulpmiddelen: snel, makkelijk en effectief het doel bereiken

Definitief afrekenen met (slaap)angstgedachten? Met ons werkboek pak je het gestructureerd en effectief aan! De beste slaapadviezen op de automatische piloot in de praktijk brengen? De ‘Slaapchecklist’ is een onmisbaar hulpmiddel. Ideeën nodig voor de perfecte slaaproutine? Onze lijst biedt je de inspiratie die je zoekt!

Het zijn zomaar een paar voorbeelden van tools en hulpmiddelen die ervoor zorgen dat jouw reis naar blijvend beter slapen sneller, effectiever en makkelijker verloopt.

Hieronder vind je een paar voorbeelden van de tools en hulpmiddelen binnen De Slaapomgeving:

 • Het werkboek ‘remmende gedachten’: laat slapeloosheid niet langer je leven bepalen (het indirecte effect op je slaap is enorm).
 • Een slaapdagboek, gebaseerd op de versie van de National sleep Foundation (ontdek eenvoudig wat bij jou werkt en wat juist niet).
 • Meerdere vragenlijsten en tests om razendsnel inzicht te krijgen in jouw specifieke situatie (los de knelpunten eindelijk op).
Maak van een boek een slaapcursus

De tools en hulpmiddelen binnen De Slaapomgeving helpen je om de adviezen en technieken uit mijn boek daadwerkelijk in de praktijk te brengen. Je transformeert het als het ware tot een slaapcursus. Uiteraard worden de tools en hulpmiddelen ook volledig toegelicht binnen de e-coaching.

Motivatie en inspiratie: op een leuke manier op het juiste spoor blijven

Het definitief oplossen van je slaapproblemen valt niet altijd mee. Je moet ingeslepen patronen ombuigen, (soms) sterker zijn dan je gedachten en dingen doen die tegennatuurlijk aanvoelen. Lang verhaal kort: je komt vroeg of laat barrières en hindernissen tegen. De Slaapomgeving houdt je op het juiste spoor met inspiratie, motivatie en af en toe een schouder om op te leunen. Wat je kunt verwachten?

 

 • Inspirerende persoonlijke verhalen van mensen die in hetzelfde schuitje als jou hebben gezeten: wat kun je van ze leren?
 • Uitdagende challenges: ik daag je uit om – samen met andere leden – een ‘slaapversterkende’ uitdaging aan te gaan. Een geweldige manier om gewoonten die je slaap negatief beïnvloeden te doorbreken.
 • De grootste (besloten) ‘slaapcommunity’ van Nederland met talloze tips, inzichten en ervaringen. Als je straks een klein stukje verder scrollt, vind je meer informatie.
Trainingen die aansluiten op jouw persoonlijke knelpunten

Blijft doorslapen lastig? Of houdt dat nare stemmetje in je hoofd zich maar niet gedeisd? Goede adviezen op het juiste moment helpen je om jouw persoonlijke knelpunten op te lossen. Binnen De Slaapomgeving vind je alle informatie die je nodig hebt. Een voorproefje: 

 

 • De e-cursus ‘Dieper Slapen’ met als doel om zoveel mogelijk slaap in slaapfase 3 en 4 (diepe slaap) en de REM-slaap door te brengen. Je wordt hierdoor minder vaak wakker, slaapt efficiënter en herstelt sneller.
 • De Slaap Aacademie: informatieve video’s over (het oplossen van) slaapproblemen.
Over geweldig slaapadvies gesproken…

Binnen De Slaapomgeving vindt je het (volledige) levensverhaal van de Amerikaanse slaap- en ervaringsdeskundige Nick Robinson. Zijn aanpak zorgt voor inspiratie, houvast en motivatie. Binnen de e-coaching gaan we er samen dankbaar gebruik van maken!

En wat te denken van…

De beste en lekkerste ‘Welterusten snack’ recepten (wat je eet voor het slapengaan maakt wel degelijk uit), de fijnste ontspannings- en visualisatieoefeningen (ooit gehoord van de ‘nostalgische rondleiding’?), verwijzingen naar geweldige begeleide Slaapyoga (yoga nidra) oefeningen (mp3) en nog heel veel meer.

Sylvia Koops

“De e-coaching en de adviezen die binnen De Slaapomgeving te vinden zijn, zijn erg nuttig en interessant om door te nemen. Ik kijk door de informatie die ik krijg heel anders tegen slaapproblemen aan. En geloof mij: het is echt op te lossen. Ik vind het daarnaast fijn dat ik mijn vragen kwijt kan bij William. Ook al kennen we elkaar niet persoonlijk, je kan alles vragen over je persoonlijke situatie. Het is een kort lijntje en je krijgt snel antwoord terug. Ik waardeer dit enorm dat het zo kan!”

Karin Klein

“De slaapomgeving geeft herkenning, werkt relativerend, biedt wetenschappelijk onderbouwde artikelen en geeft een gevoel van erkenning. Kortom, ik word er een slaap-relaxter-mens van…”

EN KRIJG DIRECT VOLLEDIGE TOEGANG

TIJDELIJK: VRIJBLIJVENDE PROEFMAAND

Dit is wat je krijgt als lid van De Slaapomgeving
Toegang tot de (besloten) community
Alleen meelezen mag en 5 andere dingen die je moet weten…
Meer dan 10.000 berichten en honderden actieve leden

De besloten community barst van de (h)erkenning, support, begrip en inspiratie. Je staat er niet (langer) alleen voor.

Het onbewuste effect is het krachtigst

Er worden geweldige tips gedeeld, maar het grootste effect is onbewust. Herkenning en support zorgen voor lucht, ruimte en ontspanning. De druk is van de ketel.

Actief zijn is niet verplicht (meelezen mag)

De community is zeker geen ‘verplichting’ of ‘taak’ en lekker meelezen – zonder actief mee te praten – is gewoon toegestaan. Wat jij fijn vindt.

Nieuwe inzichten en aanknopingspunten

Volop inspiratie: leden vertellen hoe zij hun slaap hebben verbeterd en welke tips en adviezen hierbij het verschil hebben gemaakt.

Iedereen begrijpt wat jij doormaakt

Ervaar de unieke sfeer binnen de community: iedereen is aardig, betrokken, hulpvaardig en geïnteresseerd. En iedereen begrijpt wat jij doormaakt.

Je bent zo anoniem als je zelf wilt

Liever een anonieme gebruikersnaam en een profielfoto van een landschap? Of je helemaal afzijdig houden? Prima! Jij moet je prettig voelen.

“William, complimenten! Ik heb me net aangemeld en merk dat ik al direct steun ervaar door het lezen van de vele berichtjes. Mooi forum waarin heel veel tips gegeven worden. Super bedankt.”
MIRIAM
Laat je inspireren, motiveren en steunen door duizenden andere leden
Voorbeelden van topics die al zijn geopend
Over 5 minuten kun je meelezen, meelezen en meepraten
Persoonlijk advies van een slaapdeskundige
Laagdrempelig en betrokken, zonder (gepeperde) uurtarieven

Loop je vast, heb je een steuntje in de rug nodig of wil je een vraag stellen over jouw persoonlijke situatie? Ik help je graag persoonlijk verder. Ik reken geen hoge uurtarieven, wil laagdrempelig zijn en vind het belangrijk om contact te hebben met leden. Ik hoor graag van je en help waar ik kan helpen. Snel en adequaat! Advies wordt gegeven per e-mail.

Belangrijk: wegens (over)volle agenda binnenkort niet meer inbegrepen. Als je je nu aanmeldt blijft deze mogelijkheid voor jou beschikbaar gedurende je gehele lidmaatschap.

EN KRIJG DIRECT VOLLEDIGE TOEGANG

TIJDELIJK: VRIJBLIJVENDE PROEFMAAND

20% korting op de beste ‘slaapboosters’

In onze webshop (De Slaapwinkel) vind je de beste hulpmiddelen die bijdragen aan een betere slaap en meer energie. Als lid van De Slaapomgeving krijg je 20% korting op het gehele assortiment. En daarmee verdien je je lidmaatschap razendsnel terug. 

Somnox slaaprobot
Als lid bespaar je € 99,80
AYO lichttherapiebril
Als lid bespaar je € 53,80
Manta Sleep Mask
Als lid bespaar je € 7,40
Flare Sleep Pro® (titanium oordopjes)
Als lid bespaar je € 11,80
Polar Night verzwaringsdeken
Als lid bespaar je € 23,98
GABA Optima (smelttablet)
Als lid bespaar je € 5,40
Marjan Kilkens
“Het is alleen al zo fijn te weten dat je niet alleen bent. Dat heel veel anderen met hetzelfde kampen. Dat het gewoon bestaat en jij niet afwijkend of gek bent. Dat je met een half woord begrepen kan worden. En dat er hoop en perspectief is. Het relativeren is zo ontzettend belangrijk.”
Alysia van Dijk

“Ben nu een paar dagen bezig en ik kan niet anders zeggen dan: super! Makkelijk in gebruik en overzichtelijk. Onwijs blij dat je dit initiatief hebt genomen! Voor mij – en volgens mij voor vele anderen – een grote meerwaarde.”

Afmelden, garantie, kleine lettertjes?

5 simpele uitgangspunten, zodat je van tevoren precies weet waar je aan toe bent

Je aanmelden voor een lidmaatschap kan een beetje eng aanvoelen. Zit je ergens aan vast? Heb je kleine lettertjes gemist? Kun je je makkelijk weer afmelden? Ik begrijp het volledig.

Om die reden werken wij volgens 5 heldere regels/uitgangspunten. Zo weten we beide – van tevoren – waar we aan toe zijn:

Ontvang het unieke boekje ‘Hart onder de riem’ als welkomst­cadeau
De uitgave ‘Hart onder de Riem’ sluit naadloos aan op het doel van De Slaapomgeving. Aan de hand van 10 bijzondere artikelen neem ik onnodige (slaapsaboterende) druk en spanning weg. En dat is natuurlijk weer een basis om beter te gaan slapen. Je ontvangt het boekje in de brievenbus als welkomstcadeau na je aanmelding.
Goed om te weten: als je gebruik maakt van de niet goed, geld terug garantie mag je je welkomstcadeau houden. Met andere woorden: geen gedoe met terugsturen.

Wat een geweldig boekje! Ik voelde mijn lichaam (en geest) gewoon ontspannen toen ik het las. Ik heb het inmiddels ook aan 2 vriendinnen gegeven die er net zo blij mee zijn als ik. Aanrader ?

YVETTE JANSSENS

De Slaapomgeving in 6 heldere stappen
Straks: lekker rondsnuffelen

Na je aanmelding ontvang je direct inloggegevens. Je kunt dus meteen gaan ‘rondsnuffelen’ binnen De Slaapomgeving. Blader bijvoorbeeld alvast door de tips en gesprekken binnen de besloten community.

Vandaag: de e-coaching gaat van start

Met mijn e-coaching help ik je om het maximale uit de informatie binnen De Slaapomgeving te halen. Stap voor stap gaan we jouw doel behalen: eindelijk echt beter slapen en weer voluit leven.

Elk gewenst moment: inspiratie en adviezen

Loop je eventjes vast? Heb je behoefte aan inspiratie? Ben je op zoek naar specifiek advies voor jouw probleem? Of wil je gewoon even stoom afblazen of een succes delen binnen het forum? De Slaapomgeving staat altijd tot je beschikking.

Elke 3 dagen: e-coaching

Op een gestructureerde manier maken we maximaal gebruik van de informatie binnen De Slaapomgeving. Je ervaart hoe je de strijd tegen slaapproblemen eindelijk wint door simpelweg niet meer te vechten.

Elk gewenst moment: advies van een slaapdeskundige

Wil je gericht advies over jouw situatie? Je kunt ze altijd terecht bij de slaapdeskundigen van Slaapwijzer.net. Gewoon inbegrepen bij De Slaapomgeving, zonder de gepeperde uurtarieven die normaal gesproken worden gevraagd.

 
Wanneer jij wilt: afscheid nemen

Wanneer je er klaar voor bent, neem je afscheid van De Slaapomgeving. Simpelweg een mail met de tekst ‘afmelden’ sturen naar info@slaapwijzer.net volstaat. Je lidmaatschap loopt dan automatisch af na de periode waar je voor gekozen hebt.

 
Laat je ook begeleiden naar blijvend beter slapen: meld je aan!

De Slaapomgeving is jouw persoonlijke navigatiesysteem naar het einddoel: goed slapen en voluit leven. Je hoeft nergens meer aan te denken en het kan niet meer misgaan. Het enige wat je hoeft te doen, is meedoen. Ik zorg ervoor dat je op het juiste spoor blijft. Tot je er bent!

Klik op de button hieronder, vul je gegevens in en je krijgt direct volledige toegang.

Tijdelijk: maak kennis tijdens een vrijblijvende proefmaand

 • E-coaching: elke 3 dagen persoonlijke begeleiding
 • Tools en hulpmiddelen: bereik je doel sneller
 • Inspiratie en motivatie: persoonlijke verhalen
 • Inspiratie en motivatie: challenges
 • Gerichte trainingen: e-cursus ‘Dieper Slapen’
 • Gerichte trainingen: aanpak Nick Robinson
 • De beste ontspanningsoefeningen
 • Diverse ‘slaapboosters’: van slaapyoga tot ‘welterusten-snacks’
 • Toegang tot de besloten community
 • Persoonlijk advies (nog beperkt beschikbaar)
 • 20% korting op alle producten van slaapwijzer.net)
 • Welkomstgeschenk: de uitgave ‘Hart onder de Riem’
Antwoorden op je vragen
Binnen een week na aanmelding kun je jouw welkomstcadeau (de uitgave ‘Hart onder de riem’ t.w.v. 11,-) tegemoet zien. Meestal heb je ‘m al binnen een paar dagen. Het boek helpt je om anders (beter) te denken over slaapproblemen en zorgt hierdoor vrijwel direct voor geestelijke rust. De digitale versie ontvang je overigens direct in je mailbox!

Mijn advies: geef het een 100% risicoloze kans. Als het om wat voor reden dan ook niet bevalt stuur je mij binnen 30 dagen een mail (info@slaapwijzer.net) met enkel de tekst ‘afmelden’. Ik zet je lidmaatschap dan direct stop, zodat het bij een vrijblijvende proefmaand blijft. Met andere woorden: je loopt geen enkel risico.

Direct na je aanmelding krijg je volledige toegang tot De Slaapomgeving. Je kan dus in alle rust gaan rondsnuffelen binnen het platform. Daarnaast start dag 1 van de e-coaching, met direct een verwijzing naar een slaapadvies dat een tijd geleden binnen de besloten community is geplaatst. Je kan het vanavond al uitproberen (veel leden merkten direct effect).

Dit kan heel simpel door even een mail te sturen naar info@slaapwijzer.net. Enkel de tekst ‘afmelden’ volstaat. Je account loopt dan af na de periode waarvoor je betaald hebt. Kortom, geen addertjes onder het gras of kleine lettertjes.

Ja, dit is geen probleem. Sommige leden kiezen voor hun eigen naam en anderen gebruiken een anonieme gebruikersnaam. Beide is prima. Ook kun je kiezen voor een profielfoto waar jezelf op staat of een meer algemene foto (b.v. een landschap). Ook alleen meelezen is prima. Het gaat erom waar jij je prettig bij voelt.

Vrijwel altijd heeft chronische slapeloosheid te maken met ingeslepen gedachtenpatronen en averechts werkend ‘compensatie-gedrag’, waardoor goed slapen onmogelijk is (en blijft). Het ontwarren van deze knoop is – in vrijwel alle gevallen – de enige manier om tot blijvend resultaat te komen.

Dit verschilt per persoon, daarom is er gekozen voor een flexibel lidmaatschap. In de praktijk merken lezers dat ze naarmate ze beter gaan slapen minder intensief met het platform bezig hoeven te zijn. De focus ligt weer op het leven overdag. De e-coaching dient dan nog vooral om de positieve lijn vast te blijven houden. Op den duur kan het lidmaatschap dan worden opgezegd.

EN KRIJG DIRECT VOLLEDIGE TOEGANG

TIJDELIJK: VRIJBLIJVENDE PROEFMAAND

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net