AYO+ presale (alleen voor klanten)

We krijgen er slechts 100 en daar moeten we het voorlopig mee doen. Het leek mij daarom een goed idee om deze ‘presale’ (wie het eerst komt, die het eerst maalt) als eerste open te stellen voor bestaande klanten die natuurlijk een streepje voor hebben.

Waar ik het over heb? De lancering van de nieuwe AYO lichttherapiebril. In mijn ogen – en ik ben natuurlijk een beetje bevooroordeeld – de beste en meest veelzijdige lichttherapiebril aller tijden. Om een voorproefje te geven: je kunt er ook ‘rood licht’ sessies mee doen (waarover hieronder meer).

Goed om te benadrukken: we blijven het huidige model – de AYOlite – gewoon verkopen. De lichttherapiebril is effectief, zeer gebruiksvriendelijk en wordt uitstekend beoordeeld (zie bijvoorbeeld de Bol.com reviews).

Wat is er nieuw/anders?
De nieuwe AYO lichttherapiebril – die we de werktitel AYO+ hebben gegeven – kun je zien als een luxere en veelzijdigere versie die qua uiterlijk (bril en case) exact hetzelfde is. Hieronder leg ik de verschillen uit:

  1. Je kan de AYO+ eenvoudig via Bluetooth verbinden met de premium AYO-app (lifetime toegang is inbegrepen).
  2. Je kunt de duur van de sessies zelf aanpassen in de app op basis van je eigen voorkeuren of gepersonaliseerde adviezen in de app (zie voorbeeld). Na de gekozen tijdsperiode stopt de sessie vanzelf.
  3. Je kan de lichtintensiteit eveneens veranderen in de app op basis van je eigen voorkeuren of de adviezen in de app (zie voorbeeld). Standaard wordt gekozen voor een intensiteit van 70% die overeenkomt met de (vaste) intensiteit van de AYOlite. Een klein voorproefje: 30% intensiteit70% intensiteit en 100% intensiteit.Dankzij deze functionaliteiten kun je bijvoorbeeld kiezen voor een langere sessie met lichtere intensiteit als je gevoelig bent voor licht of juist voor een snelle en krachtige sessie tijdens een haastige ochtend. Je hebt simpelweg meer controle en mogelijkheden. 
  4. UNIEK: met de AYO+ lichttherapiebril kun je een ‘rood licht sessie’ (670 nm) van enkele minuten inplannen (zie deze foto). Onderzoeken (bijvoorbeeld deze) hebben aangetoond dat licht met deze golflengte de bloedtoevoer naar de oogzenuw kan verbeteren, oxidatieve stress kan verminderen en de gezondheid van de retinale ganglioncellen kan ondersteunen. Zie ook dit artikel (helaas niet volledig leesbaar zonder abonnement).
  5. Je krijgt binnen afzienbare tijd de mogelijkheid om je sessies bij te houden in de AYO-app. Deze functie staat ingepland bij de verdere ontwikkeling van de app.


Inbegrepen: lifetime toegang tot de premium AYO-app met alle huidige en toekomstige functionaliteiten
Bij je bestelling krijg je een activatiecode waarmee je ‘lifetime’ volledige toegang hebt tot de premium AYO-app met alle huidige en toekomstige functionaliteiten. Je kunt dus direct van start en er zal nooit sprake zijn van additionele kosten. Ook als er in de toekomst (als de app is afgerond) over wordt gegaan op een lidmaatschapsmodel.

Goed om te benadrukken: de AYO-app is al ‘live’, maar wordt continu verder doorontwikkeld. Hieronder vind je een beknopt overzicht van de mogelijkheden die de app biedt en gaat bieden.


Goed om te weten: als je al toegang hebt tot de app kun je deze simpel koppelen aan de nieuwe AYO+. De app is op dit moment alleen Engelstalig. Doel is om deze in de nabije toekomst te gaan vertalen.

Jouw exemplaar claimen: hoe werkt het?
Via deze link vind je de afgeschermde informatiepagina over de nieuwe AYO lichttherapiebril die we – om het onderscheid met de AYOlite duidelijk te maken – AYO+ hebben genoemd. Vanaf vrijdag 6 oktober 10.00 uur (‘s ochtends) gaan ‘de lijnen open’ en kan er besteld worden. Hierbij geldt zoals aangegeven het motto: op is op. Als we door de voorraad heen zijn wordt dit aangegeven op de afrekenpagina.

Zoals aangegeven geven we huidige klanten (waaronder jou) de kans om als eerste te bestellen. Aangezien dit er meer dan 5.000 zijn is mijn advies om niet te lang te wachten 🙂 Uiteraard krijg je gewoon 60 niet goed, geld terug garantie (vanaf ontvangst) en 2 jaar garantie bij eventuele problemen/mankementen.

Wanneer ontvang je de AYO+?
Mij is beloofd dat ik de 100 nieuwe AYO’s in de week van 23-27 oktober ga ontvangen. Uiteraard gaan we ze dan direct versturen. In principe zou je jouw nieuwe lichttherapiebril dus nog in oktober moeten hebben. Uiteraard moet ik hierbij een kleine slag om de arm houden, maar veel later zal het zeker niet worden.