SW-logo-cropped
SLAAPWINKEL
Categorieën

“Ik voelde me afhankelijk: ik wilde hulp in plaats van pillen”

Ervaringen monster methode
INHOUD
INHOUD

De negatieve vicieuze cirkel doorbreken, spanning en negativiteit wegnemen en slapen weer een heel klein beetje ‘fijn’ maken. Vrijwel altijd zijn het de eerste stappen naar blijvend herstel. Het verhaal van Paula – dat ze per mail aan mij stuurde – is wat dat betreft kenmerkend. Ze heeft mij toestemming gegeven om het te delen. 

“Ik ben heel tevreden over je boek, krijg weer zelfvertrouwen in slapen en het gaat echt beter. Na een periode van stress (overlijden naast familielid, een corona-besmetting en een nieuwe baan, allemaal in 3 maanden tijd) begon ik steeds slechter te slapen.  Stressklachten werden – waarschijnlijk onterecht – bestempeld als Long COVID en mijn paniek was compleet. Om mijn nieuwe baan uit te kunnen voeren MOEST ik slapen dus de druk werd te hoog.

Ik zat op een patroon van de ene nacht twee uur slaap (en regelmatig een slapeloze nacht) en de andere nacht een goede nachtrust. Hier ben ik vreselijk van geschrokken en samen met de huisarts heb ik toen voor medicatie gekozen. Sinds half mei heb ik twee weken Oxazepam gebruikt, gevolgd door twee weken kruidenmiddel, maar het voelde niet goed. Ik voelde me afhankelijk.

Ik zit nu tijdelijk in de ziektewet om bij te komen na de (te) stressvolle periode. Ik heb je boek gelezen en ik begin beter te slapen. Je boek brengt me wat cognitieve gedragstherapie door de psycholoog had kunnen brengen, maar de wachtlijsten voor zorg zijn zo lang. Ik was het wachten zat en wilde hulp in plaats van pillen.

Na een paar goede nachten deze week zonder medicatie krijg ik weer vertrouwen in mijn lichaam. Dat was ik kwijt. Ik heb nog een weg te gaan qua stress handelen, maar het begin is er.”

Ik heb er alle vertrouwen in dat Paula deze positieve lijn door gaat zetten, maar heb haar wel op het hart gedrukt om niet van slag te raken na een slechte (of een paar slechte) nachten. Dit is simpelweg een onderdeel van het proces. 

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net

Tot slot wil ik je vriendelijk vragen of je dit artikel wilt delen op social media (zie de buttons hieronder). Steeds meer mensen hebben te maken met vermoeidheidsklachten en ik hoop hen te kunnen bereiken. Mijn dank is alvast groot! Vergeet – als je een slechte slaper bent – daarnaast niet om het gratis ebook met 15 beproefde technieken om je gedachten tot rust te brengen te downloaden.
OVER DE AUTEUR:
W. Van Der Klaauw
Slaapdeskundige

Schrijft en adviseert over slaapproblemen. Wars van kruidenmiddeltjes, kussensprays en andere ‘oplossingen’ die niet helpen. Richt zich liever op de echte oorzaken van slaapproblemen. Onder andere auteur van het boek Chronische Slapeloosheid: Versla Het ‘Monster’. Helpt bij het scheiden van het kaf van het koren met zijn Slaapwinkel. En daagt iedereen uit om deel te nemen aan zijn 7 Dagen ‘Meetbaar Beter Slapen’ Challenge!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacybeleid.

Ook interessant om te lezen

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net