Maak optimaal gebruik van licht en duisternis

Lichttherapie: meer energie en een betere nachtrust

Met name tijdens de donkere dagen van het jaar is lichttherapie een geweldig hulpmiddel om meer energie te krijgen, je biologische klok ‘gelijk te zetten’ (en daardoor beter te slapen) en winterdepressies buiten de deur te houden. De werking is door middel van talloze onderzoeken aangetoond en steeds meer mensen ervaren de voordelen in de praktijk. Een uitstekende keuze is de AYOlite lichttherapiebril die verkrijgbaar is in de Slaapwinkel van Slaapwijzer.

F.lux: een ‘dimmer’ voor je beeldscherm

F.lux is een gratis computerprogramma voor mensen die op de late avond nog actief zijn op hun computer, tablet of telefoon. Overdag vormt het felle licht van deze apparaten niet echt een probleem, maar ‘s avonds schopt het je biologische klok (en de aanmaak van melatonine) grondig in de war. F.lux past de kleur van je beeldscherm automatisch aan aan de tijd van de dag. Computertotaal heeft een goed artikel met meer achtergrondinformatie over het gebruik van het programma op de computer geschreven. F.lux kun je ook installeren op je Iphone en Ipad. Hiervoor moet je het toestel wel ‘jailbreaken’ (klik hier voor uitleg). Voor Android is er een goede app met een vergelijkbare werking. 

Een volledig verduisterend slaapmasker: onze favoriet
Teveel licht is funest voor een goede nachtrust. Het is dus belangrijk dat je slaapkamer zo donker mogelijk is. Verduisterende (rol)gordijnen kunnen hierbij een belangrijke rol spelen, maar een goedkopere oplossing is het welbekende slaapmasker. Het is even wennen en je ziet er misschien een beetje vreemd uit, maar het kan echt een wereld van verschil betekenen. Het beste slaapmasker dat in onze ogen op dit moment verkrijgbaar is, is het Manta Sleep Mask (100% verduisterend en supercomfortabel). 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *