SW-logo-cropped
SLAAPWINKEL
Categorieën
Chronische slapeloosheid - versla het monster ervaringen
INHOUD
INHOUD

Begin deze week ontving ik per e-mail het ingrijpende verhaal van Emily. Ze heeft mij toestemming gegeven om het te delen. Uit haar verhaal komt duidelijk naar voren hoe chronische slapeloosheid kan uitgroeien tot een ‘monster’ en hoe een aanpak – die op het eerste oog tegennatuurlijk lijkt, maar waarvan je direct voelt dat het werkt – weer voor licht aan de horizon kan zorgen. 

“Onlangs heb ik je boek “versla het monster” besteld in de hoop daarin de ultieme oplossing te vinden. Na het lezen van de inleiding was mijn eerste gedachte: “ die inleiding zou ik zelf geschreven kunnen hebben.” Zo herkenbaar! Met name de zin “de eigen identiteit verdwijnt langzaam naar de achtergrond” raakte me enorm.

Temeer omdat ik een week geleden (na weer een nacht van 3 uurtjes) huilend tegen mijn man zei : “ik kan mezelf niet meer zijn; ik ben mezelf kwijt…..” Maar ook de herkenning van de gedachten die je hebt, de eeuwige zoektocht naar oplossingen, het gevoel van onbegrip en de beperkingen die je jezelf oplegt.

Er is de afgelopen 10 jaar inderdaad een mega monster gegroeid dat me in zijn greep houdt. En na het lezen van de eerste pagina’s werd me al snel duidelijk dat ik dat monster veel te veel aandacht geef en dagelijks voed. Het begint al met een stevig ontbijt (haha), doordat mijn man en ik na het opstaan altijd de nacht evalueren en het aantal uren noteren in de agenda.

Vóór mijn slaapprobleem barstte ik altijd van de energie; nu ben ik blij als ik een half uur zonder klachten kan wandelen. Fietsen gaat niet meer vanwege gebrek aan energie/kracht. Wandel ik langer dan een half uur, dan voel ik “de accu leeglopen” en krijg ik hartkloppingen en druk op de borst.

Ook bij het hoofdstuk “ontmasker het monster” alleen maar herkenning; vooral de niet controleerbare angstgevoelens die opkomen bij het langer dan een uur wakker liggen. Dit vind ik het meest lastige punt om onder controle te krijgen. Terwijl ik het opschrijf denk ik : “fout wat ik opschrijf : onder controle krijgen”. Veel te veel aandacht en suggereert een gevecht… Ik ga de opgesomde technieken zeker toepassen.

Na het lezen van het boek realiseer ik me allereerst dat ik het monster de afgelopen jaren enorm heb laten groeien en mijn leven heb laten bepalen. Nu heb ik het gevoel dat ik mijn identiteit en mijn leven weer terug kan krijgen. Jouw technieken zijn mijns inziens de weg naar “verlossing”.

Ik realiseer me dat ik nog een weg te gaan heb om het onbewuste te herprogrammeren, maar ik zie weer “licht aan de horizon” en dat maakt me heel blij! Dankjewel William!”

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net

Tot slot wil ik je vriendelijk vragen of je dit artikel wilt delen op social media (zie de buttons hieronder). Steeds meer mensen hebben te maken met vermoeidheidsklachten en ik hoop hen te kunnen bereiken. Mijn dank is alvast groot! Vergeet – als je een slechte slaper bent – daarnaast niet om het gratis ebook met 15 beproefde technieken om je gedachten tot rust te brengen te downloaden.
OVER DE AUTEUR:
W. Van Der Klaauw
Slaapdeskundige

Schrijft en adviseert over slaapproblemen. Wars van kruidenmiddeltjes, kussensprays en andere ‘oplossingen’ die niet helpen. Richt zich liever op de echte oorzaken van slaapproblemen. Onder andere auteur van het boek Chronische Slapeloosheid: Versla Het ‘Monster’. Helpt bij het scheiden van het kaf van het koren met zijn Slaapwinkel. En daagt iedereen uit om deel te nemen aan zijn 7 Dagen ‘Meetbaar Beter Slapen’ Challenge!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacybeleid.

Ook interessant om te lezen

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net