Heeft zo’n ‘gek brilletje’ echt effect? Het is een logische vraag die wij vaak krijgen als wij de AYOlite lichttherapiebril onder de aandacht brengen. Bijvoorbeeld als methode om hardnekkige doorslaaproblemen op te lossen of het energieniveau en de stemming te ondersteunen.
AYO-gebruikers (zie Bol reviews), sporters, media, het Ministerie van Defensie van de Verenigde Staten en The National Sleep Foundation waren – om een paar voorbeelden te noemen – al overtuigd, maar sinds kort is er nieuw ‘hard bewijs’. Via haar organisatie Chrono@Work – een vooraanstaand wetenschappelijk instituut op het gebied van chronobiologie – heeft chronobioloog Dr. Marijke Gordijn het effect van AYO lichttherapie op grondige wijze onderzocht door middel van lichtmetingen.
Hieruit kwam onomstotelijk naar voren dat AYO een zogenoemde ‘melanopic EDI’ van 948 lux heeft. Dit is de hoeveelheid verlichting die wordt gemeten op basis van de melanopische gevoeligheid van het menselijk oog. Een melanopic EDI van 948 lux is ruim voldoende om daadwerkelijk effect te hebben.
Om misverstanden te voorkomen: deze 948 lux staat geheel los van de ‘10.000 lux’ die vaak als Heilige Graal wordt gezien bij daglichtlampen. Het zijn twee verschillende concepten.
Goed om te weten: je kan 60 dagen risicoloos ervaren wat AYO lichttherapie voor jouw slaap, stemming en energieniveau gaat betekenen. Niet goed, is geld terug. Ook na gebruik/testen.
Reacties 2
Hoe gebruik ik mijn lichtbril optimaal? Direct na het opstaan 20 minuten!
Is het raadzaam om de bril meerdere keren per dag te gebruiken en wat zijn hiervoor de beste momenten?
Hoe vaak en op welke tijdstippen kan de lichtbril per dag worden gebruikt?