SW-logo-cropped
SLAAPWINKEL
Categorieën

“Alle soorten slaapmedicatie (en dat zijn er heel wat) heb ik geprobeerd”

Chronische slapeloosheid versla het monster ervaringen
INHOUD
INHOUD

Ik vind het keer op keer verbijsterend om te lezen hoe intens en omvangrijk de zoektocht van mensen met chronische slapeloosheid kan zijn. De wil om eindelijk weer goed te slapen is zo ontzettend groot, maar het lukt simpelweg niet. Teleurstelling op teleurstelling. Met alle frustratie en wanhoop van dien. Het verhaal dat Katrien mij stuurde is kenmerkend, maar ook inspirerend. Het laat zien hoe je na jaren zoeken naar het bekende ei van Columbus ineens kan beseffen dat je al die tijd totaal de verkeerde kant op hebt gekeken.

“Al jarenlang lijd ik aan chronische slapeloosheid. Al jarenlang krijg ik hiervoor ook psychiatrische en psychologische begeleiding. Alles heb ik geprobeerd om te kunnen slapen. Alle bestaande slaapmedicatie (en dat zijn er heel wat!), heb ik geprobeerd. Zonder resultaat.

Ik heb mijn huis laten onderzoeken op wateraders. Ik ben van kamer veranderd, heb mijn bed verplaatst, een nieuwe matras gekocht, een nieuw kussen, ik slaap onder een verzwaringsdeken, gebruik een oogmasker, heb liters slaapthee gedronken en miljoenen schaapjes geteld…

Op advies van mijn dokter heb ik al een paar keer een slaaponderzoek laten doen. Zonder resultaat. Het enige wat uit die onderzoeken afgeleid wordt, is dat ik niet slaap. Het duurt uren voor ik in slaap val, en na nog geen uur, ben ik alweer wakker. Ik raak niet in mijn diepe en in mijn remslaap.

Een medische oorzaak wordt niet gevonden. Ik vermoed dat mijn dokter al even erg als ikzelf met de handen in het haar zit…

Eigenlijk had ik alle hoop op nog eens een ‘goeie nacht’ al opgegeven, tot ik een week geleden dit boek ontdekte. Ik dacht als laatste redmiddel kan ik het eens proberen. En ik heb hiervan nog geen seconde spijt gehad. Het enige waar ik spijt van heb, is dat ik het niet veel vroeger ontdekt heb.

Ik heb het boek in 2 dagen uitgelezen en was met verstomming geslagen. Ik ben tot het inzicht gekomen dat ik al jarenlang ‘ het monster’ voed. Het heeft mijn hele kijk op mijn slaapproblematiek veranderd. Plots krijg ik weer hoop en vertrouwen dat het mij opnieuw zal lukken. Zonder medicatie. Zonder angst. Wat een eye-opener!

Het is alsof het licht in mijn leven weer gaat branden en ik een nieuwe start kan nemen. Ik heb eindelijk het gevoel dat ik er daadwerkelijk iets kan aan veranderen. Het zal ongetwijfeld zijn tijd vragen, maar ik heb weer hoop. Mijn doel is nu stap voor stap het boek opnieuw te lezen en alle tips mee te nemen.

Ik ben zo enthousiast over het boek dat ik het meteen nog 2x heb bijbesteld. Eentje om cadeau te geven aan mijn dokter en eentje zal een gift zijn voor mijn psycholoog. Ik kijk ernaar uit het hen te kunnen geven want ik ben ervan overtuigd dat ook zij heel waardevolle, nieuwe inzichten in een slaapproblematiek kunnen vinden en zo mij en eventueel andere patiënten nog beter kunnen helpen.

Ik kijk ernaar uit, om samen met het boek, aan de slag te gaan, op weg naar een langverwachte goede nacht. Ik kan het iedereen aanraden, en ik wens hierbij iedereen, mezelf inbegrepen, opnieuw het genot van een fijne nachtrust. 

William, bedankt! Dankzij jouw inzichten heb ik een nieuwe, positieve kijk en kan ik een nieuwe start nemen. Te beginnen vanaf vandaag. Ik kijk ernaar uit opnieuw in dromenland te kunnen vertoeven en ik heb het vertrouwen dat het me deze keer zal lukken ook.”

Goed om te weten: ik heb zoveel vertrouwen in mijn methode dat ik het risico bewust bij mezelf leg. Als jij niet beter slaapt aan de hand van mijn adviezen stort ik het aankoopbedrag gewoon terug. Zonder kleine lettertjes of addertjes onder het gras. Bestellen kan via: www.slaapwijzer.net/monster-methode/

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net

Tot slot wil ik je vriendelijk vragen of je dit artikel wilt delen op social media (zie de buttons hieronder). Steeds meer mensen hebben te maken met vermoeidheidsklachten en ik hoop hen te kunnen bereiken. Mijn dank is alvast groot! Vergeet – als je een slechte slaper bent – daarnaast niet om het gratis ebook met 15 beproefde technieken om je gedachten tot rust te brengen te downloaden.
OVER DE AUTEUR:
W. Van Der Klaauw
Slaapdeskundige

Schrijft en adviseert over slaapproblemen. Wars van kruidenmiddeltjes, kussensprays en andere ‘oplossingen’ die niet helpen. Richt zich liever op de echte oorzaken van slaapproblemen. Onder andere auteur van het boek Chronische Slapeloosheid: Versla Het ‘Monster’. Helpt bij het scheiden van het kaf van het koren met zijn Slaapwinkel. En daagt iedereen uit om deel te nemen aan zijn 7 Dagen ‘Meetbaar Beter Slapen’ Challenge!

Reacties 8

  1. Marijke 16 juni 2021

    Is er nog hoop na 20 jaar innemen van 2 mg lormethazepam ? Want slaap er maar 3,5 uur van. Kan erna nooit meer inslapen. Ben moe en onoplettend en concentratieproblemen. Ik leef niet ten volle meer..

  2. Ludwina Lambrecht 19 oktober 2021

    Ben relatief goede slaper. (Heb wel veel slaap nodig, soms 10 à 12 uur.) Heb lethargie en aangeboren endogene depressie. Op ongeveer 1 nacht op de 7 lig ik urenlang wakker. k Maak recent (pensioen) regelmatig fikse wandelingen van +- 2 uur, 10 km. Doch dit is blijkbaar geen remedie om regelmatig goed te slapen.
    Mvg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacybeleid.

Ook interessant om te lezen

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net