SW-logo-cropped
SLAAPWINKEL
Categorieën
INHOUD
INHOUD

Een paar weken geleden ontving ik een prachtig bericht van Gonneke. Zij nam de moeite om haar aangrijpende verhaal te delen. Ik kan je adviseren om het te lezen. Het biedt herkenning, houvast en hoop. Daarnaast lees je – tussen de regels door – hoe een patroon van jarenlang slecht slapen eindelijk doorbroken kan worden. Ik ben er trots op dat ik hieraan een bijdrage heb mogen leveren. Met toestemming deel ik haar verhaal.

“Ten eerste dank voor jouw support in de afgelopen twee maanden. Ik had nooit gedacht dat ik ‘te helpen’ was en dus te ‘genezen’. Mijn dochter zag dat ik er eind december helemaal doorheen zat nadat ik jarenlang allerlei alternatieve therapieën, supplementen, artikelen, tips, etc. geprobeerd had.

Daarvoor ben ik al naar een slaapcoach geweest en heb zelfs bij SEIN in Zwolle een onderzoek en therapie gehad; het mocht allemaal niet baten. Ik kon fysiek en geestelijk gewoon niet meer, want door mijn slaaptekort werd ik vatbaarder voor elk virusje en mijn overprikkeling nam alleen maar toe met als gevolg dat ik veel ziek was wat zich bij mij uitte in o.a. keel- en oorontstekingen (zwakke plekken).

Al jaren zit ik in de overgang, maar sinds ik drie jaar geleden corona heb gehad zijn alle zwakheden bij mij bizar verergerd, waaronder mijn allergieën, kno- ontstekingen, hoog sensitiviteit en dus mijn chronische slapeloosheid. Ik was nagenoeg niet meer in staat om voor de klas te staan, omdat ik daar simpelweg geen energie meer voor had; voor de klas staan kun je namelijk niet half of een beetje doen.

Ook ging ik er steeds holler, witter, rimpeliger, grauwer, ouder en ongezonder uitzien. Ik zat er dus zo doorheen met de zoveelste ontsteking dat ik radeloos en machteloos naar de huisarts ging met één doel; medicatie krijgen om een paar nachten bij te tanken. Dat kreeg ik omdat hij wist dat ik er de afgelopen jaren mee worstelde en we dachten het met name aan de overgang lag. Zelfs de pammetjes hielpen mij niet en ben er ook na drie nachten mee gestopt.

Mijn dochter is zorgzaam en slim en zocht op internet naar iets wat mijn negatieve en neerwaartse spiraal kon doorbreken; geen alternatieve beloften meer maar wetenschappelijk onderbouwde en ‘simpele’ adviezen die goed uitvoerbaar waren en bij mij pasten. Zo kwam ze dus bij jou uit en kocht voor mij jouw boek.

Ik begon het te lezen en maakte aantekeningen en dacht vaak; dit gaat mij nooit helpen want mijn hoofd/brein is hier te gehard, ongevoelig en eigenwijs voor. Langzaam maar zeker begon het mij echter te dagen en voelde ik dat je gelijk had en het klopte; ik alleen kon mezelf uit die nare, negatieve en destructieve spiraal halen.

Al na een maand voelde ik diep van binnen dat me dit ging lukken, want als ik het zo enorm goed kon verpesten voor mezelf kon ik het ook weer gezond, goed en fijn maken voor mezelf. Dat moest ik mezelf gunnen, want het kon eenmaal niet veel slechter dan dat het was.

En zie daar; het wonder geschiedde! Ik word er emotioneel van als ik dit tik… De laatste weken slaap ik namelijk vaker goed dan slecht. Steeds vaker slaap ik zomaar door nadat ik ‘s nachts een plas heb gedaan. Het gaat bijna weer als vanzelf; ik hoef er nagenoeg niets voor te doen behalve het mezelf zo fijn, ontspannend, licht en aangenaam mogelijk maken in bed. Ik kan er eigenlijk met mijn hoofd niet bij dat het zo simpel is en het geheel in en uit mezelf komt.

Als ik nu sochtends opsta denk ik; ‘wauw wat word je weer mooi en wat zie je er weer goed uit’. Wowww…ik heb alweer zes, zeven of af en toe zelfs acht uur aaneen doorgeslapen. Ik durf het mensen bijna niet te vertellen en jou dus ook niet, want heb ergens nog steeds de angst dat ik weer een definitieve terugval krijg.

Dit was namelijk met allerlei therapieën telkens het geval; het hielp een paar weken een beetje en daarna zakte het weer af. Maar dit voelt anders; dit komt geheel uit mezelf en jouw mails bevestigen mij in mijn eigen kunnen en kracht; mijn eigen helend vermogen!

En dan gaan we langzaamaan ook nog de lente tegemoet; wat een warm en mooi vooruitzicht. En t.z.t kan ik vast weer eens een avondje op stap, want dat heb ik al een dikke drie jaar niet gedaan; daar had ik me al bij neergelegd.

Enfin, de zon gaat weer schijnen en het wordt lichter en fijner in mijn hoofd en lijf. De vogels hoor ik weer mooier zingen dan ooit en ik krijg weer meer zin om meer fysieke uitdagingen aan te gaan.

Dag dutjes, bank, hoofdpijn, ontstekingen, onmacht, hardheid, mist, duisternis, angst, vermoeidheid en lusteloosheid! Welkom (zelf)liefde, gezondheid, vrolijkheid, lichtheid, vertrouwen en zachtheid. William, dank voor jouw boeken, mails en tips; voor jouw vertrouwen in mij dat ook ik van nature een oer slaper ben.”

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net

Tot slot wil ik je vriendelijk vragen of je dit artikel wilt delen op social media (zie de buttons hieronder). Steeds meer mensen hebben te maken met vermoeidheidsklachten en ik hoop hen te kunnen bereiken. Mijn dank is alvast groot! Vergeet – als je een slechte slaper bent – daarnaast niet om het gratis ebook met 15 beproefde technieken om je gedachten tot rust te brengen te downloaden.
OVER DE AUTEUR:
W. Van Der Klaauw
Slaapdeskundige

Schrijft en adviseert over slaapproblemen. Wars van kruidenmiddeltjes, kussensprays en andere ‘oplossingen’ die niet helpen. Richt zich liever op de echte oorzaken van slaapproblemen. Onder andere auteur van het boek Chronische Slapeloosheid: Versla Het ‘Monster’. Helpt bij het scheiden van het kaf van het koren met zijn Slaapwinkel. En daagt iedereen uit om deel te nemen aan zijn 7 Dagen ‘Meetbaar Beter Slapen’ Challenge!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacybeleid.

Ook interessant om te lezen

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net