SW-logo-cropped
SLAAPWINKEL
Categorieën

Het droevige verhaal van Anja en haar spijkermat (wees geen Anja)

INHOUD

“Ik heb alles geprobeerd en niks werkt.” Het is een uitspraak die je als slaapdeskundige keer op keer hoort tijdens gesprekken met cliënten. De opsomming van ‘oplossingen’ die niks hebben opgeleverd is vervolgens indrukwekkend. Op de een of andere manier is het verhaal van Anja me altijd bij gebleven. Zij schreef het volgende:

“Wat ik geprobeerd heb om te kunnen slapen? Wat niet? Yoga, mindfulness, tai chi, wandelen, kruidenthee, spirituele slaapmuziek, homeopathische middelen, tekenen, muziek luisteren, angstremmer, een magic pillow, ademhalings­technieken, van bed veranderen, van kamer veranderen, aardstralen laten controleren, elektromagnetische straling zoveel mogelijk afwenden, haptonomie, hypnose, acupunctuur, psychologische onder­steuning en een Zweedse spijkermat.”

INHOUD

Een puntig matje

Ik weet niet hoe het kwam, maar uit deze opsomming bleef de Zweedse spijkermat mij bij. Ik zag het voor me. Hoe iemand – volledig ten einde raad en na het uitgeven van een klein fortuin – haar toevlucht zoekt bij een puntige mat. Zou het geholpen hebben? Natuurlijk niet! Anja’s portemonnee was weer een stukje leger en haar wanhoop weer een beetje groter.

Google onthult de pijnlijke waarheid

Het verhaal van Anja staat helaas niet op zichzelf. Google voor de grap eens op “slapeloosheid” en “alles geprobeerd”. Je vindt meer dan 11000 verhalen van mensen die hun frustraties delen. Deze mensen zijn:

  • vaak jarenlang aan het lijntje gehouden met mooie beloftes;
  • een kapitaal kwijtgeraakt zonder een steek verder te komen;
  • elk spoortje hoop verloren na talloze teleurstellingen op rij.

Mijn vraag aan jou

Ben jij ook een Anja? Probeer jij ook al lange tijd – zonder succes – beter te slapen en heb je van alles geprobeerd? Dan zou ik tegen jou hetzelfde willen zeggen als ik tegen Anja heb gedaan:

“Stop vandaag nog met pappen en nathouden”

99% van de oplossingen tegen slapeloosheid werken niet omdat ze zich niet richten op de echte oorzaken van het probleem. Waarom? Slaapproblemen zijn inmiddels ‘big business’ en bedrijven zijn er helemaal niet bij gebaat dat de echte oorzaken van slaapproblemen opgelost worden. Ze willen klanten! Het liefst voor het leven.

Zelfs huisartsen – waarvan je beter zou mogen verwachten – hebben er een handje van om onder het motto ‘dan zijn we er vanaf’ veel te snel (verslavende) pillen voor te schrijven. Het is de snelste manier om van de regen in de drup te belanden.

Dweilen met de kraan open

Zolang je geen aandacht hebt besteed aan het oplossen van de echte oorzaken van je slaapproblemen, komen deze altijd weer terug. Het resultaat is dat je weer terug bent bij af, je portemonnee een stukje leger is en je weer op zoek moet naar een nieuwe oplossing (die niet werkt). Pappen en nathouden wordt dit ook wel genoemd, of dweilen met de kraan open.

Ik ben geen superheld, maar heb Anja wel ‘gered’

Anja sloot haar mail af met de vraag of ik ‘haar kon redden’. Een beetje een vreemde term. Ik ben geen superheld en mijn methode is niet gebaseerd op een wondermiddel. Wat ik wel doe is slapeloosheid definitief oplossen door de echte oorzaken aan te pakken. Ik draai eerst de kraan dicht en ga vervolgens pas dweilen. Bij Anja is het gelukt, en ik hoop oprecht dat jij de volgende bent die ik mag helpen!

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net

Tot slot wil ik je vriendelijk vragen of je dit artikel wilt delen op social media (zie de buttons hieronder). Steeds meer mensen hebben te maken met vermoeidheidsklachten en ik hoop hen te kunnen bereiken. Mijn dank is alvast groot! Vergeet – als je een slechte slaper bent – daarnaast niet om het gratis ebook met 15 beproefde technieken om je gedachten tot rust te brengen te downloaden.
OVER DE AUTEUR:
W. Van Der Klaauw
Slaapdeskundige

Schrijft en adviseert over slaapproblemen. Wars van kruidenmiddeltjes, kussensprays en andere ‘oplossingen’ die niet helpen. Richt zich liever op de echte oorzaken van slaapproblemen. Onder andere auteur van het boek Chronische Slapeloosheid: Versla Het ‘Monster’. Helpt bij het scheiden van het kaf van het koren met zijn Slaapwinkel. En daagt iedereen uit om deel te nemen aan zijn 7 Dagen ‘Meetbaar Beter Slapen’ Challenge!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacybeleid.

Ook interessant om te lezen

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net