SW-logo-cropped
SLAAPWINKEL
SLAAPWINKEL
Categorieën

Kussen kopen: zijn traagschuim snippers echt de beste keuze? (experiment)

kussen kopen
INHOUD
Wil je binnenkort een nieuw kussen kopen? Dan kun je bijna niet meer om traagschuim heen. Kussens van traagschuim zijn – niet zonder reden – bijzonder populair. Ze bieden uitstekende ondersteuning, verbeteren de slaaphouding, verminderen nek- en rugklachten, zijn vaak hypoallergeen, dragen bij aan een ideale slaaptemperatuur en liggen gewoon heel erg lekker.

INHOUD

Snippers van traagschuim 

Vaak wordt er gekozen voor een kussen met snippers van traagschuim. De belangrijkste reden hiervoor is dat de aanbieders van deze kussens een ‘hype’ hebben gecreëerd met enorme advertentiebudgetten en uitgekiende marketing. En die snippers zien er natuurlijk leuk en fancy uit. Perfect voor marketingdoeleinden. Hetzelfde geldt voor het feit dat je – door snippers in en uit het kussen te halen – zelf de dikte kunt aanpassen op basis van jouw persoonlijke voorkeuren.

Is het echt de beste keuze? 

Maar is het ook echt verstandig om traagschuim snippers te verkiezen boven een vulling van ‘massief’ traagschuim. Ik denk – en dan spreek ik ook namens meerdere deskundigen die ik hierover geraadpleegd heb – van niet. Ik leg het kort uit:

  • Een kussen met een vast blok traagschuim biedt meer stabiliteit en ondersteuning dan snippers. Het blok behoudt zijn vorm en structuur, waardoor het beter in staat is om je hoofd en nek gelijkmatig te ondersteunen.
  • Een vast blok traagschuim verdeelt de druk gelijkmatig over het oppervlak, wat bijdraagt aan de drukverlichtende eigenschappen. Hierdoor kunnen drukpunten op het hoofd en de nek worden verminderd, waardoor het comfort wordt vergroot en de kans op pijn of ongemak tijdens het slapen wordt verkleind.
  • Een kussen met een vast blok traagschuim is over het algemeen duurzamer dan een kussen met snippers. Het blok behoudt zijn vorm en veerkracht gedurende langere tijd, waardoor het kussen langer meegaat zonder dat het zijn ondersteunende eigenschappen verliest. Snippers kunnen na verloop van tijd samendrukken of inzakken, waardoor de kwaliteit van het kussen afneemt.
  • Een kussen met een vast blok traagschuim heeft geen kans op beweging van het vulmateriaal. Snippers kunnen zich verschuiven of ophopen, waardoor het kussen ongelijk wordt en de ondersteuning vermindert. Met een vast blok traagschuim behoudt het kussen zijn vorm en consistentie tijdens de hele nacht.

Om een lang verhaal kort te maken: wil je het beste kussen kopen, dan is traagschuim een uitstekend idee qua vulling, maar overweeg een ‘vast blok’ ten opzichte van ‘fancy’ snippers.

Het beste kussen kopen: kies voor dit (risicoloze) experiment

In overleg met deskundigen heb ik zelf een innovatief traagschuim hoofdkussen laten ontwikkelen. Het heeft een (vaste) kern van ‘slow rebound’ traagschuim (3-5 seconden) en een buitenlaag van thermoplastisch elastomeer in 3D honingraat-vorm. Op de Bol.com productpagina vind je meer informatie.

In alle eerlijkheid: ik slaap zelf op dit kussen en wil niet meer zonder. Het voelt supercomfortabel, ligt heerlijk en ik heb het idee dat ik sneller ‘lekker lig’ en minder draai tijdens de nacht.

Ik nodig jou van harte uit om het TPE Honeycomb Pillow zelf te ervaren door middel van een risicoloos experiment:

  1. Je bestelt het kussen via Bol.com, waarbij je de mogelijkheid hebt om achteraf te betalen. Goed om te weten: tijdelijk krijg je gratis een kussensloop (op maat) van ademend mesh-materiaal cadeau bij het kussen.
  2. Je test het kussen 1 tot 2 weken uit (geef het wel even de tijd). Een nieuw kussen is altijd even wennen.
  3. Als je om wat voor reden dan ook niet tevreden bent, stuur je het kussen gewoon weer terug. Via Bol.com kan dat kosteloos. Als je wel blij bent met het kussen (wat ik verwacht), dan kun je het natuurlijk houden en heb je er dankzij de kwaliteit jarenlang plezier van.

Als je echt van ‘fluffy’ kussens houdt, wil ik je adviseren om het experiment aan je voorbij te laten gaan. 

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net

Tot slot wil ik je vriendelijk vragen of je dit artikel wilt delen op social media (zie de buttons hieronder). Steeds meer mensen hebben te maken met vermoeidheidsklachten en ik hoop hen te kunnen bereiken. Mijn dank is alvast groot! Vergeet – als je een slechte slaper bent – daarnaast niet om het gratis ebook met 15 beproefde technieken om je gedachten tot rust te brengen te downloaden.
OVER DE AUTEUR:
W. Van Der Klaauw
Slaapdeskundige

Schrijft en adviseert over slaapproblemen. Wars van kruidenmiddeltjes, kussensprays en andere ‘oplossingen’ die niet helpen. Richt zich liever op de echte oorzaken van slaapproblemen. Onder andere auteur van het boek Chronische Slapeloosheid: Versla Het ‘Monster’. Helpt bij het scheiden van het kaf van het koren met zijn Slaapwinkel. En daagt iedereen uit om deel te nemen aan zijn 7 Dagen ‘Meetbaar Beter Slapen’ Challenge!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacybeleid.

Ook interessant om te lezen

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net