SW-logo-cropped
SLAAPWINKEL
Categorieën
INHOUD
INHOUD
Het gebeurde een jaar of 10 geleden op vakantie in Frankrijk. En ik zal het nooit vergeten. Waarschijnlijk is het nog nooit iemand op een dag overkomen. Bij mij gebeurde het in een tijdsbestek van amper 2 uur. En ik was helaas niet alleen. Waar ik het over heb?

Tegen een lantaarnpaal aanlopen en een slagboom op mijn hoofd krijgen …

Knap he? Tegenwoordig kan ik er hartelijk om lachen, destijds lukte dat alleen als een boer met kiespijn. Het was na de zoveelste nacht dramatisch slapen. Over een mooie zonnige vakantiedag hing een grijze, grauwe deken. Misschien herken je dat gevoel wel …

Ik voelde me verdoofd. Ik was lichamelijk wel aanwezig, maar geestelijk amper. Om wat exacter te zijn: ik was in een toestand waarbij je een lantaarnpaal over het hoofd ziet en waarbij je je niet beseft dat een omhoogstaande slagboom ook weer naar beneden komt.

Wellicht herken je dit soort momenten ook bij jezelf. Gebeurtenissen die je er ineens weer pijnlijk van bewust maken wat te weinig slaap met je doet.

Soms zijn het triviale of zelfs grappige dingen. Je trekt verschillende sokken aan, je mist een knoopje van je blouse of je vergeet de helft van de boodschappen.

Soms is het vervelender. Je reageert kribbig op iemand met goede bedoelingen, iemand maakt een rotopmerking over hoe je eruit ziet, je kunt je drang om te ‘snaaien’ maar niet stoppen of je voelt je onveilig in het verkeer.

Als jij je herkent in het verhaal hierboven heb ik een belangrijke boodschap voor je:

Berust niet in je situatie en onderneem actie!!

Slapeloosheid zorgt ervoor dat:

 • je minder goed presteert je werk/school dan dat je eigenlijk zou kunnen;
 • je een minder leuk mens bent dan dat je eigenlijk zou kunnen zijn;
 • je gezondheid, seksdrive en vetverbranding niet optimaal zijn;

Ik wil uiteraard niet zeggen dat je niet goed presteert op je werk, geen leuk mens bent of geen goede gezondheid hebt. Ik zou niet durven! Ik ben er alleen van overtuigd dat je nog (veel) meer in je mars hebt als je eindelijk weer goed slaapt! Het is tijd om die grauwe deken van je af te werpen en voluit te leven!

Mijn advies voor vandaag: sta eens stil bij de enorme voordelen van goed slapen en bedenk wat een goede nachtrust voor jou gaat betekenen? 

 • Lukt het maar niet om af te vallen? Als je goed slaapt gaat het zoveel makkelijker. 
 • Wil je graag socialer zijn en vaker afspreken met vrienden? Met een goede nachtrust valt er een grote ‘rem’ weg. 
 • Staan jouw dromen en doelen al veel te lang in de ijskast? Zonder slaapproblemen vind je de energie, inspiratie en motivatie om er vol voor te gaan! 
 • Wil je er beter uitzien? Goed slapen heeft je meer te bieden dan welke kleding, make-up of kapper dan ook! 
En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Mijn advies: neem er echt even de tijd voor. Zie het voor je!

Overtuigd van dit prachtige doel? Ik help je graag om er samen met jou de schouders onder te zetten. Je bent het aan jezelf verplicht. Je hebt namelijk niks te verliezen (100% tevredenheidsgarantie) en zo ontzettend veel te winnen!

Hoe goed slapen je kan helpen om je dromen terug te vinden wordt goed duidelijk in het verhaal van Frederike. Zeker de moeite van het lezen waard. 

 

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net

Tot slot wil ik je vriendelijk vragen of je dit artikel wilt delen op social media (zie de buttons hieronder). Steeds meer mensen hebben te maken met vermoeidheidsklachten en ik hoop hen te kunnen bereiken. Mijn dank is alvast groot! Vergeet – als je een slechte slaper bent – daarnaast niet om het gratis ebook met 15 beproefde technieken om je gedachten tot rust te brengen te downloaden.
OVER DE AUTEUR:
W. Van Der Klaauw
Slaapdeskundige

Schrijft en adviseert over slaapproblemen. Wars van kruidenmiddeltjes, kussensprays en andere ‘oplossingen’ die niet helpen. Richt zich liever op de echte oorzaken van slaapproblemen. Onder andere auteur van het boek Chronische Slapeloosheid: Versla Het ‘Monster’. Helpt bij het scheiden van het kaf van het koren met zijn Slaapwinkel. En daagt iedereen uit om deel te nemen aan zijn 7 Dagen ‘Meetbaar Beter Slapen’ Challenge!

Reacties 1

 1. karin 13 december 2020

  hallo heb klierkoorts en slaap al nachten amper….en sta dan keimoe op ook gezwollen pijnlijke nekklieren en adenhaling hartkloppingen…
  ik wil eindelijkook weer slapen zonder druppels dr vogel of sediplus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacybeleid.

Ook interessant om te lezen

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net