SW-logo-cropped
SLAAPWINKEL
SLAAPWINKEL
Categorieën

“Het kaartenhuis van een druk leven en slecht slapen donderde totaal in elkaar”

INHOUD
INHOUD
Met toestemming deel ik hieronder het indrukwekkende verhaal van Angelique. Ruim een half jaar geleden ging zij aan de slag met de 7-stappen methode van Slaapwijzer. Sindsdien is er het nodige gebeurd. Ik ben diep onder de indruk van de manier waarop zij dit verhaal onder woorden heeft weten te brengen:

 Beste William,
 
Nadat ik ruim een half jaar geleden met je 7 stappen methode aan de slag ben gegaan, vind ik het inmiddels de hoogste tijd om je een bericht te sturen. Ik zal me eerst kort voorstellen. Mijn naam is Angelique, ik ben 55 jaar, heb 4 kinderen, waarvan er 1 tijdelijk bij mij thuis woont, en een langharige, rode kat Joep (kon een broertje van Garfield zijn).
 
Ik werk als ambulant begeleider in de gehandicaptenzorg. Een geweldig beroep, helaas niet al te best betaald, maar ik zou niks anders willen. Ik ondersteun gezinnen en kan door mijn begeleiding echt de stabiliteit terug te brengen, waardoor elk gezinslid opleeft. Prachtig om te zien. Ik vind het bovendien heerlijk om elke dag veel op pad te zijn. Stilzitten is niks voor mij.
 

Niet alleen binnen mijn werk, maar ook buiten mijn werk ben ik druk. Ik speel volleybal in een ouwe taartenteam (zo noemen we het zelf), hou van zwemmen, heb veel vriendinnen en besteed veel tijd aan mijn kinderen. Het zorgen zit een beetje in mijn aard dus ik help ze nog altijd met van alles en nogwat en mijn jongste dochter die tijdelijk weer thuis woont ontbreekt het aan niks. Ik krijg er gelukkig een hoop gezelligheid voor terug 🙂

 

“Het zorgen voor anderen zit in mijn aard”
 
Slapen is al vanaf jongs af aan een probleem geweest in mijn leven. Het in slaap vallen ging meestal nog wel, maar het doorslapen was lastig. Ik werd vaak wakker (rond een uur of 4/5) en weer in slaap vallen was bepaald niet makkelijk of lukte vaak helemaal niet. Ondanks dat ik veel dagen op m’n tandvlees doorkwam, ging het allemaal net. Na een paar slechte nachten volgde wel weer een goede en ik ‘overleefde het wel’.
 

Hoe dun het koordje was waar ik op balanceerde realiseerde ik me pas toen het te laat was. Ruim een jaar geleden. Mijn man wilde scheiden. Na 32 jaar huwelijk. Misschien ben ik naïef, maar het kwam voor mij als een donderslag bij heldere hemel. Ik zal je de details besparen, maar pas later kwam de vuile was echt buiten te hangen en wist ik hoe de vork echt in de steel zat.

 

“Pas later kwam de vuile was echt buiten te hangen”
 
Een enorm hectische periode brak aan. Er moest van alles geregeld worden (huis verkopen, nieuw huis huren etc.), ik was emotioneel totaal labiel en zat vol zelfverwijt. Het resultaat was dat het kaartenhuis van een zeer druk leven en slecht slapen totaal in elkaar donderde. De balans was weg. Het slapen ging helemaal niet meer (hooguit een paar uurtjes per nacht) en overdag was ik een zombie. Mijn werk veranderde van mijn passie tot iets waar ik tegenop zag, ik sprak nauwelijks meer met mensen af en ik kwam weinig meer buiten.
 

Je zult dit verhaal vast vaker horen, maar ik heb alles geprobeerd om beter te slapen. In eerste instantie vooral slaappillen die mijn huisarts mij voorschreef, maar omdat ik zo snel mogelijk met die troep wilde stoppen ook allerlei andere dingen. Van een nieuw matras en bezoekjes aan een ‘slaappsycholoog’ tot homeopatische middeltjes en valeriaancapsules. En nog 1000 andere dingen. Helaas bleven mijn nachten dramatisch.

 

“Ondanks alles bleven mijn nachten dramatisch”
 
Ik voelde me ellendig en had simpelweg de energie niet op mijn leven opnieuw op te pakken. En dat was juist wat ik zo nodig had na die heftige periode. Weer mezelf worden en het plezier terugvinden. Op mijn werk bleef het “overleven” en had ik continu de angst dat ik af zou knappen. Slapen was een ramp. Het voelde elke avond weer als een onmogelijke prestatie die ik moest leveren. En waar mijn hele leven vanaf hing.
 

En wat doet een wanhopig mens. Googelen in mijn geval. Ik kwam al snel op de pagina van jouw 7 stappen methode terecht. Na vele teleurstellingen was ik behoorlijk sceptisch. Toch voelde ik instinctief aan dat je gelijk had en dat ik inderdaad aan het dweilen was met de kraan open. De oorzaak van de slaapproblemen lag bij mezelf en daarmee de oplossing ook. Niet bij pillen of welk ander middeltje dan ook. Je no-nonsense benadering sprak me aan en ik besloot het een kans te geven. Terug naar de basis. Ik moet zeggen dat ook je niet goed, geld terug garantie mij over de streep trok, want ik had geen zin om nog een keer geld uit te geven aan mijn slaapproblemen zonder dan ook daadwerkelijk beter te gaan slapen.

 

“De oorzaak lag bij mezelf en daarmee de oplossing ook”
 
Ik vond het super dat je direct na het bestellen de digitale versie van het boek al kunt lezen. Ik had het dan ook al bijna voor de helft uit, toen de papieren versie een dag later in de brievenbus zat. Weer een dag later begon de email cursus gericht op dieper slapen. Toen ik alles gelezen had besloot ik de adviezen (waaronder een aantal echte eye-openers) daadwerkelijk in de praktijk te gaan brengen. De checklist kreeg een plekje aan het prikbord en gaf me houvast. Ik vulde trouw alles in wat ik had gedaan.
 

Ik merkte vrijwel direct dat ik beter kon omgaan met de stress die bij het slapen kwam kijken. Ik kon terugvallen op rustgedachten. Een geweldige techniek die ik inmiddels gedeeld heb met slecht slapende vriendinnen. Ook het slapen ging na een kleine week langzaam beter. Er ontstond weer vertrouwen, een vast slaapritme en ik voelde me ook slaperiger als ik naar bed ging. Gaan slapen was nog steeds spannend, maar voelde op een bepaalde manier ook weer een beetje fijn.

 

“Het was nog steeds spannend, maar ook weer een beetje fijn”
 
De positieve lijn zette zich voort. Ik maakte weer nachten van 6 tot 7 uur en meestal lukte het om als ik ’s nachts wakker werd vrij snel weer in slaap te vallen. Ik voelde me overdag 1000 keer beter, ondernam meer en voelde me daardoor ’s avonds ook veel slaperiger. Ik kwam weer in een positieve spiraal terecht.
 

Zoals wel vaker in mijn leven ging het goed, tot het moment dat het mis ging. Ik kwam in een financieel conflict terecht met mijn ex-man (ik zal je de details besparen, maar het vel werd me over de oren getrokken). En direct was ik wat slapen betreft weer terug bij af. Ik sliep slechter dan ooit (meerdere slapeloze nachten) en ik moest voor het eerst echt “afhaken” bij mijn werk. De ellende met mijn ex was op zichzelf natuurlijk al erg genoeg, maar door de impact op mijn slaap was het drama compleet.

 

“Het drama was compleet”
 
Ten einde raad besloot ik jou om advies te vragen. En wat je zei lag eigenlijk wel voor de hand achteraf bekeken, maar ik had het toch nodig om het even van iemand anders te horen. Focus je op het oplossen van de externe factor (problemen ex) en zoek er zo nodig hulp bij, haal er vertrouwen uit dat je slaap zich eerder herstelde (weet dat je een geboren slaper bent) en ga terug naar de basis door alle adviezen wederom consequent in de praktijk te brengen.
 

Inmiddels ben ik 3 maanden verder. De problemen zijn zo goed als opgelost. En ik slaap beter dan ooit. Nog altijd breng ik jouw adviezen consequent in de praktijk, maar nu meer onbewust. Als een soort tweede natuur. En als ik een keer een nacht slecht slaap (wat nog steeds af en toe gebeurt) raak ik niet meer van slag en heb ik er vertrouwen in dat het de nacht erop beter zal gaan. Wat vrijwel altijd het geval is.

 

“Het is een tweede natuur geworden”
 
Het mooie is dat ik de grip op mijn leven terug heb. Ik heb een hectische, vervelende periode afgesloten, haal weer volop energie uit mijn werk, geniet van mijn hobby’s en spreek zo vaak als ik kan af met vrienden, familie en bekenden. Ik heb mijn evenwicht gevonden als alleenstaande vrouw en heb plezier in het leven. Graag wil ik je bedanken voor je bijdrage hieraan. Ik hoop dat je nog veel mensen mag helpen en ik zal zoveel mogelijk reclame voor je maken!
 

Groetjes, Angelique

 

Meer informatie over de 7-stappen methode? Klik hier om naar de informatiepagina te gaan.

 

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net

Tot slot wil ik je vriendelijk vragen of je dit artikel wilt delen op social media (zie de buttons hieronder). Steeds meer mensen hebben te maken met vermoeidheidsklachten en ik hoop hen te kunnen bereiken. Mijn dank is alvast groot! Vergeet – als je een slechte slaper bent – daarnaast niet om het gratis ebook met 15 beproefde technieken om je gedachten tot rust te brengen te downloaden.
OVER DE AUTEUR:
W. Van Der Klaauw
Slaapdeskundige

Schrijft en adviseert over slaapproblemen. Wars van kruidenmiddeltjes, kussensprays en andere ‘oplossingen’ die niet helpen. Richt zich liever op de echte oorzaken van slaapproblemen. Onder andere auteur van het boek Chronische Slapeloosheid: Versla Het ‘Monster’. Helpt bij het scheiden van het kaf van het koren met zijn Slaapwinkel. En daagt iedereen uit om deel te nemen aan zijn 7 Dagen ‘Meetbaar Beter Slapen’ Challenge!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacybeleid.

Ook interessant om te lezen

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net