SW-logo-cropped
SLAAPWINKEL
Categorieën
INHOUD

In mijn tienerjaren had ik een aquarium op mijn slaapkamer. Een van de goudvissen die daarin zwom was Charles. Om wat exacter te zijn: Charles was een Shubunkin. Dit is een goudvissensoort van Japanse afkomst. Shubunkins staan bekend om hun paarlemoerkleurige schubben en prachtige kleurenpatroon. 

INHOUD

Gulzige eter

Charles was een fraaie vis, maar nogal een gulzige eter. Een fractie van een seconde nadat ik het voer in het aquarium had gestrooid, meldde hij zich aan het wateroppervlak. Hier deed hij zich al slobberend tegoed aan de gekleurde vlokken. Tot ie zeker wist dat alles op was.

Charles wilde zwemmen, maar zijn buik wilde drijven

Helaas slobberde Charles tijdens zijn gulzige maaltijden ook flink wat lucht mee. Het verzamelde zich in zijn buikje dat steeds iets boller werd. Het vervelende gevolg was dat voortbewegen lastig werd. Charles wilde zwemmen, maar zijn buik wilde drijven. Af en toe dreef Charles zelfs ondersteboven in het water. Geen pretje voor een levenslustige goudvis in de bloei van zijn leven. 

Het verzamelde zich in zijn buikje dat steeds iets boller werd.

Buikmassage

Of goudvissen boertjes kunnen laten weet ik niet, maar Charles was er in elk geval niet al te bedreven in. Pas als ik met mijn hand in het aquarium ging en zijn buik zachtjes masseerde ‘plopten’ er een flink aantal belletjes uit zijn mondje. Wat een opluchting! Charles kon weer vrijuit zwemmen en zich bezighouden met wat hij het liefste deed: het achtervolgen van de andere goudvissen. Ook verheugde hij zich alweer op zijn volgende maaltijd. Charles was nogal hardleers. 

Of goudvissen boertjes kunnen laten weet ik niet, maar Charles was er in elk geval niet al te bedreven in.

Ik zou niet durven

Waarschijnlijk heb je je al 10 keer afgevraagd waarom ik dit verhaal over Charles vertel. Ik zal het uitleggen. Veel mensen met slaapproblemen lijken een beetje op Charles. Misschien jij ook wel. Vat het niet verkeerd op: ik vind niet dat je op een goudvis lijkt en ik wil ook absoluut niet zeggen dat je gulzig of hardleers bent. Ik zou niet durven. Waar ik op doel zijn de bubbeltjes in de buik. 

Heb jij last van ‘bubbeltjes’?

Als ‘slechte slaper’ is de kans groot dat je ook een flink aantal bubbeltjes met je meesleurt. Bubbeltjes die bestaan uit slaapangst, spanning en prestatiedrang. Een paar voorbeelden? De druk om 8 uur te slapen, het eenzame gevoel tijdens de nacht, de angst voor de volgende dag (hoe ga je die overleven) en de onprettige overtuiging dat je een ‘hopeloze slaper’ bent.

Ik zou nog talloze voorbeelden van bubbeltjes kunnen toevoegen. Deze bubbeltjes zorgen dat je niet vrijuit kunt slapen en dat je niet vrijuit leeft. Ze houden je gevangen in een vicieuze cirkel, waaruit het lastig ontsnappen is.  Pas als de bubbeltjes uit je buik verdwenen zijn, voel je hoezeer ze je belemmerd hebben. 

Deze bubbeltjes zorgen dat je niet vrijuit kunt slapen en dat je niet vrijuit leeft.

Het doel van mijn ‘monster-methode’ is dat je het geweldige gevoel van ‘eindelijk loslaten’ zelf gaat ervaren. Dat je gaat voelen hoe bevrijdend het is als al die zinloos meegesleepte spanning eindelijk van je af valt.  En dat je gaat merken wat voor boost dit geeft aan je slaap en je leven. Misschien vraag je je af hoe ik ervoor zorg dat die ellendige bubbeltjes verdwijnen. Wees gerust, niet door zachtjes in je buik te knijpen zoals ik destijds bij Charles deed. Wel door je de juiste informatie, adviezen en technieken aan te reiken.

Hieronder vind je een paar voorbeelden:

  • 13 slaapsaboterende gedachten die je ’s nachts onder hoogspanning zetten (en hoe we ervoor gaan zorgen dat je onderbewustzijn ze niet langer serieus neemt) – hoofdstuk 1.4
  • Hoe je slapeloosheid loskoppelt van je identiteit en weer gaat denken en handelen als een ‘goede slaper’ (deze stap is essentieel voor volledig herstel) – hoofdstuk 3.1
  • Hoe je onderbewustzijn is gaan geloven dat slapen ‘gevaarlijk’ is, waardoor je ’s nachts onder hoogspanning staat (logisch dat slapen niet lukt) – hoofdstuk 3.4
  • 9 unieke manieren van ‘slaapverwekkend omdenken’ waardoor je immuun wordt voor stress, spanning en slaapangst (een kwartiertje lezen voor een levenslang effect) – hoofdstuk 4.2
  • Een evolutionair principe dat ons elke nacht weer dwars zit (en een simpele methode om er in een paar minuten mee af te rekenen) – hoofdstuk 4.4
  • Hoe je het vervelende stemmetje in je hoofd definitief het zwijgen oplegt (laat je niet langer uit je welverdiende slaap halen) – hoofdstuk 5.5

Een heel klein voorproefje van wat je kan verwachten? Lees dit artikel eens door en ervaar wat het met je doet. Voel je bubbeltjes ontsnappen? Dan nodig ik je van harte uit om deze route samen met mij te vervolgen. 

PS: na een aantal weken ‘buikmassage’ kwam ik tot het heldere inzicht om Charles zinkend voer te geven, zodat hij geen lucht meer mee kon slobberen. Hij heeft nog een lang en gelukkig goudvissenleven mogen leiden.

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net

Tot slot wil ik je vriendelijk vragen of je dit artikel wilt delen op social media (zie de buttons hieronder). Steeds meer mensen hebben te maken met vermoeidheidsklachten en ik hoop hen te kunnen bereiken. Mijn dank is alvast groot! Vergeet – als je een slechte slaper bent – daarnaast niet om het gratis ebook met 15 beproefde technieken om je gedachten tot rust te brengen te downloaden.
OVER DE AUTEUR:
W. Van Der Klaauw
Slaapdeskundige

Schrijft en adviseert over slaapproblemen. Wars van kruidenmiddeltjes, kussensprays en andere ‘oplossingen’ die niet helpen. Richt zich liever op de echte oorzaken van slaapproblemen. Onder andere auteur van het boek Chronische Slapeloosheid: Versla Het ‘Monster’. Helpt bij het scheiden van het kaf van het koren met zijn Slaapwinkel. En daagt iedereen uit om deel te nemen aan zijn 7 Dagen ‘Meetbaar Beter Slapen’ Challenge!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacybeleid.

Ook interessant om te lezen

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net