SW-logo-cropped
SLAAPWINKEL
Categorieën

Dreambag populair alternatief verzwaringsdeken: uitleg en ervaringen

Dreambag1
INHOUD

Eenvoudig, voordelig en – zeker niet onbelangrijk – effectief. Dat is de belofte van de zeer populaire Dreambag van HappyBed. Het praktische alternatief voor een verzwaringsdeken oefent een gelijkmatige druk uit op het lichaam (het zogenoemde ‘knuffelgevoel’), waardoor stress en spanning makkelijker verdwijnen er er een betere basis is om sneller in slaap te vallen en beter door te slapen tijdens de nacht. Klinkt allemaal mooi, maar we testen het natuurlijk graag in de praktijk. Elise van Slaapwijzer.net nam de proef op de som.

INHOUD

Geborgen, maar niet gevangen

Een beetje wennen, maar eigenlijk ook direct een positieve en fijne sensatie. Zo zou ik mijn eerste gevoel omschrijven nadat ik voor het eerst in de Dreambag ben gekropen. Het zachte materiaal sluit naadloos aan op het lichaam en geeft overal een gelijkmatige druk. Dankzij de dunne, zachte en ademende stof voel ik me geborgen, maar niet gevangen. Natuurlijk vraag ik me nog wel af of de Dreambag een volwaardig alternatief gaat zijn voor de door mij zo geliefde verzwaringsdeken. Dat ga ik vannacht ervaren. 

Theorie achter de Dreambag en praktische invulling

Voor ik je deelgenoot maak van mijn slaapervaringen met de Dreambag wil ik allereerst ingaan op de theorie achter het innovatieve hulpmiddel: het uitvoeren van gelijkmatige druk op het lichaam. Waarom wordt dit als prettig ervaren en hoe draagt het bij aan betere ontspanning en diepere slaap? Daarnaast ga ik in op de praktische kant. Wat moet je weten als je overweegt om de Dreambag uit te gaan proberen? 

Het knuffelgevoel: gelijkmatige druk op het lichaam

De essentie van de Dreambag is het uitoefenen van gelijkmatige druk op het lichaam. Hierdoor worden de hersenen gestimuleerd om zogenoemde ‘gelukshormonen’ aan te maken. Dit zogenoemde ‘knuffelgevoel’ helpt om stress en spanning makkelijker los te laten. En dit is natuurlijk een voorwaarde voor goede en diepe slaap. De populariteit van verzwaringsdekens – waarbij het uitoefenen van druk op het lichaam ook het doel is – geeft aan dat dit principe voor veel mensen werkt en als zeer prettig ervaren wordt. 

Praktisch en voordelig 

De Dreambag presenteert zich als een volwaardig alternatief voor de verzwaringsdeken met veel praktische voordelen. Allereerst is de prijs natuurlijk een stuk lager. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om ‘mee te bewegen’ met de buitentemperatuur. In de zomer kun je alleen met de Dreambag slapen, terwijl je er in de winter een dikke deken overheen kan leggen. Hierdoor heb je het nooit te koud of te warm. Tot slot: je kan de Dreambag gewoon wassen in de wasmachine. Gebruik hierbij echter geen wasverzachter. 

Wat zeggen klanten? 

Het verhaal hierboven klinkt natuurlijk mooi, maar wat zijn de ervaringen uit de praktijk? Als we naar de. Reviews kijken zien we overtuigende beoordelingen op Bol. De Dreambag krijgt hier 4,8 van de 5 sterren op basis van bijna 20 beoordelingen door geverifieerde klanten. Ook op de Trustpilot pagina van de aanbieder (HappyBed) zijn de reviews positief, al is het hier wel even zoeken aangezien er ook beoordelingen voor andere producten (en het bedrijf zelf) tussen staan. 

Mijn persoonlijke ervaringen met de Dreambag

Dan zoals beloofd mijn eigen slaapervaringen. Aangezien het koud is in mijn slaapkamer heb ik mij heerlijk in mijn Dreambag genesteld en er een extra deken overheen gelegd. Zoals verwacht en gehoopt hielp de druk op mijn lichaam en het geborgen gevoel om snel in slaap te vallen. Ik was vooraf bang dat de Dreambag tijdens de nacht misschien benauwend zou werken, maar dit bleek totaal niet het geval. Ik heb een fijne nacht gehad en ga de Dreambag zeker vaker gebruiken. 

Advies 

Tot slot mijn eindconclusie: zowel de essentie (werking) achter de Dreambag als de praktische invulling daarvan zijn dik in orde en ik kon er heerlijk mee slapen. Toch kan dit natuurlijk voor iedereen anders zijn. Als je interesse gewekt is, kan ik je adviseren om het 100% risicoloos een kans te geven. Als je om wat voor reden dan ook niet tevreden bent, kun je de Dreambag gewoon weer terugsturen. Met andere woorden: niks te verliezen en veel te winnen…

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net

Tot slot wil ik je vriendelijk vragen of je dit artikel wilt delen op social media (zie de buttons hieronder). Steeds meer mensen hebben te maken met vermoeidheidsklachten en ik hoop hen te kunnen bereiken. Mijn dank is alvast groot! Vergeet – als je een slechte slaper bent – daarnaast niet om het gratis ebook met 15 beproefde technieken om je gedachten tot rust te brengen te downloaden.
OVER DE AUTEUR:
W. Van Der Klaauw
Slaapdeskundige

Schrijft en adviseert over slaapproblemen. Wars van kruidenmiddeltjes, kussensprays en andere ‘oplossingen’ die niet helpen. Richt zich liever op de echte oorzaken van slaapproblemen. Onder andere auteur van het boek Chronische Slapeloosheid: Versla Het ‘Monster’. Helpt bij het scheiden van het kaf van het koren met zijn Slaapwinkel. En daagt iedereen uit om deel te nemen aan zijn 7 Dagen ‘Meetbaar Beter Slapen’ Challenge!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacybeleid.

Ook interessant om te lezen

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net