SW-logo-cropped
SLAAPWINKEL
Categorieën

Morningstar Sleeps – Stellar matras: “beter wordt het niet”

INHOUD

‘Als slaapdeskundige moet je wel een fantastisch bed hebben’. Het is een uitspraak die ik regelmatig voorbij heb horen komen. Nou mooi niet. Tot een paar weken geleden sliep ik op een aanbieding-boxspring van Beter Bed met een matras dat zijn beste tijd al lang had gehad. Omdat ik steeds vaker wakker werd met pijntjes, het gevoel had niet meer ‘lekker te kunnen liggen’ en tijdens de nacht vaker van positie verwisselde was dan panharing op het droge was het hoog tijd voor een nieuw bed. Ik besloot hierbij niet over een nacht ijs te gaan…

INHOUD

Het best beoordeelde matras

Na uitgebreid onderzoek kwam ik uit bij Stellar matras van Morningstar Sleeps. Niet alleen de reviews overtuigenden mij – het is het best beoordeelde matras van Europa op Trustpilot – maar ook de eigenschappen van het matras. Met stip op nummer 1: stevig en comfortabel. Ik houd absoluut niet van matrassen waar ik diep in wegzak en waarbij omdraaien extra (onnodige) moeite lijkt te kosten. Toch moet het wel zacht en fijn blijven aanvoelen. Het blijft immers een matras.

10 jaar garantie

Daarnaast is duurzaamheid van mij van belang. Een matras is voor mij een aankoop voor de lange termijn. Morningstar geeft aan alleen gebruik te maken van de beste kwaliteit schuim. Om dit kracht te zetten bieden ze 10 jaar garantie op vervorming. Aangezien ik het matras nog maar een paar weken gebruik, kan ik vanuit de praktijk natuurlijk nog niet aangeven of dit waar wordt gemaakt, maar ik zie een IKEA een dergelijke belofte niet snel maken. 

Wat een passie bij Morningstar Sleeps

Tot zover mijn goede eerste indruk, maar zoals gezegd ben ik niet over een nacht ijs gegaan. Ik heb de telefoon gepakt en gebeld naar Morningstar Sleeps om meer te weten te komen over het Stellar Matras. Tot mijn verbazing kreeg ik geen keuzemenu voor mijn kiezen, maar direct Milan Roelofs – de eigenaar van Morningstar – aan de lijn. En wat een passie heeft hij voor zijn product. Tijdens een gesprek van ruim een uur raakte ik overtuigde om het Stellar matras een kans te geven. 

De directeur neemt zelf de telefoon op

Milan gaf aan 100% voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding te gaan, door alle onnodige kosten te schrappen. Geen fysieke winkelpanden, snelle verkopers en dure commercials en alles gewoon direct versturen vanaf de fabriek. Dit is natuurlijk een groot verschil met andere leveranciers zoals Tempur, Auping en M-line, waarbij je ook voor alle kosten betaald die in principe onnodig zijn om een goed matras te produceren. Met andere woorden: Morningstar Sleeps gaat voor no-nonsense (wat ook blijkt uit het feit dat Milan zelf de telefoon opneemt). Verder wist hij mij het volgende te vertellen over het Stellar matras (ik vat het even puntsgewijs samen): 

 • Het Stellar matras is ontwikkeld in samenwerking met de grootste matrasfabrikanten van Europa. Tientallen jaren ervaring en talloze data zijn verzameld om het beste matras op de markt te ontwikkelen.
 • Er wordt gebruikgemaakt van natuurlijke producten in de hoes en toplaag. Uit mijn eigen onderzoek blijkt dat nagenoeg geen enkele partij (denk bijvoorbeeld aan Matt Sleeps, Emma of Hypnia) dit doet.
 • Het Stellar matras is goed ventilerend, zodat vocht zich niet in het matras ophoopt en het matras langer fris en schoon blijft. Daarnaast is het ook temperatuur-regulerend (wat bij matrassen echt uniek is). 
 • De Tencel hoes is volgens Milan het beste van het beste (ik ben het inmiddels met hem eens). Het is zacht en elastisch en gemaakt van natuurlijke beukenhoutvezels. De hoes is slijtvast, voelt koel aan en is daarnaast voorzien van een purotex anti-allergene werking. 
 • De toplaag van het Stellar matras is van zogenoemd Naturalis foam. Het is zacht en extreem goed ventilerend. Volgens Milan is het uniek dat het gemaakt is van olie vergaard uit Ricinus zaden.
 • Er wordt gebruik gemaakt van een comfortlaag van ‘serene foam’. Dit is een nieuwe innovatie en een grote verbetering ten opzichte van traditioneel traagschuim. Serene foam is verrijkt met ‘gelparels-techniek’, dat ervoor zorgt dat warmte snel wordt afgevoerd. Die warmte is een groot nadeel van traditioneel traagschuim (het houdt warmte vast, waardoor je er ook steeds dieper in wegzakt en je onnodig veel transpireert).
 • De onderlaag van het Stellar matras is gemaakt ‘hybrid foam’. Het is voorzien van de beste aspecten van regulier schuim op het gebied van veerkrachtigheid in combinatie met de dichtheid en vormvastheid van koudschuim van hoge kwaliteit. Door middel van de perfecte uitsnede in het matras, wordt ieder drukpunt van het lichaam individueel en op zijn eigen manier ondersteund. Hierdoor vindt het lichaam de ideale balans.
 • De hoes van het Stellar matras is gemaakt voor de lange termijn. Het is ventilerend, vochtregulerend en veerkrachtig. Dit dankzij de geïntegreerde ‘cairfull technologie’, waarbij luchtkanaaltjes werken als een soort filter en het matras altijd fris en hygiënisch houden. De bodem van de hoes is anti-slip, waardoor deze niet kan gaan schuiven op het bed. 
 • Je kan de witte top makkelijk van het matras afritsen en in de was gooien. Hierdoor hoeft niet de hele hoes van het matras af. 

De kosten die bespaard zijn, vind je terug in het matras

Dit klonk natuurlijk allemaal fantastisch en heeft mij doen overtuigen het Stellar matras te gaan testen (hieronder vind je mijn ervaringen). Toch was het het enthousiasme van Milan in combinatie met zijn no-nonsens mentaliteit wat mij het meest aansprak. Een Nederlands merk, met een echte deskundige aan het roer waarbij alle onnodige toeters en bellen geschrapt zijn om de klant het meeste waar voor zijn geld te bieden. Met andere woorden: de kosten die zijn bespaard vind je terug in het product. 

100 dagen risicoloos proberen

Bovendien mag je het matras 100 dagen risicoloos uitproberen. Het wordt gratis bezorgd en je kan het ook gratis weer terugsturen als het niet bevalt. Uit mijn eigen onderzoek blijkt dat dit een groot verschil is met andere aanbieders. Bij M-line heb je bijvoorbeeld maar 14 dagen om te testen (anders kun je enkel nog ruilen). Bij Auping lijkt dit ook het geval te zijn. Lang verhaal kort: Morningstar Sleeps is zeker van zijn zaak. Toch moest ik het zelf nog gaan ervaren….

Razendsnel geleverd 

Goed, dan mijn eigen ervaringen. Allereerst de praktische kant: in een woord geweldig. Het matras werd een dag na mijn order al geleverd door een bezorgteam van PostNL (netjes binnen het aangegeven tijdsframe).  Niks geen levertijd van meerdere weken. Het matras zelf was zeer compact verpakt. Bij het uitrollen nam het – ondanks het forse formaat van 200 x 210 cm – binnen een uur de gewenste vorm aan. 

Morningstar Sleeps
Binnen een uur was het Stellar matras ‘slaapklaar’. Ook de kleine ‘vouwlijn’ in het midden was naderhand snel weg.

Proefliggen op het Morningstar Sleeps matras

Natuurlijk kon ik het niet laten om – voor het bed was opgemaakt – even ‘proef te liggen’ op het matras. Hierbij merkte ik direct een enorm verschil met mijn oude matras. Ik voelde hoe mijn (lange) lichaam op een prettige manier stevig werd ondersteund, terwijl het matras juist superzacht en comfortabel aanvoelde. En dat was precies waar ik naar op zoek was. Bovendien kon ik direct kennismaken met de heerlijke comfortlaag en hoes van het matras die die precies aansloten op de beschrijving van Milan. 

Milan krijgt ‘m niet meer terug

Een goede eerste indruk is natuurijk mooi, maar uiteindelijk gaat het om het slapen zelf. Ik heb inmiddels 12 nachten op het Stellar matras van Morningstar achter de rug en ik ben verkocht. Ondanks dat ik nog 88 nachten mag testen, krijgt Milan ‘m niet meer terug. Met terugwerkende kracht kan ik niet goed begrijpen dat ik het zo lang op mijn oude matras heb volgehouden als dit ook mogelijk is. 

Minder lang wakker rond 5 uur in de nacht

Het Stellar matras ligt heerlijk. Je voelt dat je lichaam gelijkmatig wordt ondersteund. Zoals ik al schreef: stevig, maar comfortabel. Je zakt er niet in weg en omdraaien kost nauwelijks energie. Het grootste verschil merk ik rond een uur of 5 in de nacht. Vaak kostte het mij – na een sanitair intermezzo – grote moeite om weer in slaap te vallen en kon ik op geen enkele manier meer een prettige slaaphouding vinden. Vaak lag ik dan eindeloos te draaien en te woelen en leek het vinden van een prettige slaaphouding vrijwel onmogelijk. Op het Stellar matras is de drang om continu anders te gaan liggen zo goed als verdwenen. Het resultaat is dat ik veel sneller weer in slaap val. En dat is echt pure winst. 

Slapen is simpelweg fijner

Tot slot – en dan kom ik op een gebied dat voor mensen met slaapproblemen van groot belang is – is het simpelweg fijner om te gaan slapen als je een heerlijk matras hebt. Sinds ik het Stellar matras heb, kijk ik er meer naar uit om mijn bed in te duiken. En het ontwikkelen van zo’n gevoel kan negatieve associaties met slapen – die vaak de kern vormen van slapeloosheid – doorbreken en ervoor zorgen dat je weer in een positieve vicieuze ‘slaapcirkel’ terechtkomt. Belangrijk: ik wil het Stellar matras zeker niet aanprijzen als een wondermiddel tegen slapeloosheid, maar het kan zeker een zetje in de rug geven. 

Test het risicoloos uit

Voor ik dit verhaal afsluit: ik heb zelf altijd een beetje moeite met reviews die uitsluitend positief zijn. Toch kan ik het – in alle eerlijkheid – niet anders maken. Ik ben enthousiast! En natuurlijk kan ik na 12 nachten nog niet alle factoren beoordelen (zoals duurzaamheid), maar voorlopig ben ik alleen maar enthousiast. Mocht je zelf op zoek zijn naar een nieuw matras of het gevoel hebben dat je ‘slaapervaring’ een grote impuls kan gebruiken? Mijn advies is om het Stellar matras van Morningstar Sleeps te testen. Je kunt 100 nachten proefslapen en je loopt 0,0 risico.

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net

Tot slot wil ik je vriendelijk vragen of je dit artikel wilt delen op social media (zie de buttons hieronder). Steeds meer mensen hebben te maken met vermoeidheidsklachten en ik hoop hen te kunnen bereiken. Mijn dank is alvast groot! Vergeet – als je een slechte slaper bent – daarnaast niet om het gratis ebook met 15 beproefde technieken om je gedachten tot rust te brengen te downloaden.
OVER DE AUTEUR:
W. Van Der Klaauw
Slaapdeskundige

Schrijft en adviseert over slaapproblemen. Wars van kruidenmiddeltjes, kussensprays en andere ‘oplossingen’ die niet helpen. Richt zich liever op de echte oorzaken van slaapproblemen. Onder andere auteur van het boek Chronische Slapeloosheid: Versla Het ‘Monster’. Helpt bij het scheiden van het kaf van het koren met zijn Slaapwinkel. En daagt iedereen uit om deel te nemen aan zijn 7 Dagen ‘Meetbaar Beter Slapen’ Challenge!

Reacties 1

 1. Andries 30 december 2023

  Hoi, vraagje over het Morningstar matras. Is dit na een jaar nog steeds een aanrader? Door alle matrassen op de markt raak ik de draad een beetje kwijt.

  Mvg,
  Andries

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacybeleid.

Ook interessant om te lezen

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net