SW-logo-cropped
SLAAPWINKEL
SLAAPWINKEL
Categorieën

Perfect Slapen in 7 Stappen: het indrukwekkende verhaal van Carla

INHOUD
INHOUD

Ik ben het afgelopen jaar best wel een beetje verwend geraakt door alle positieve reacties op mijn boek Perfect Slapen in 7 Stappen. Ik vind het elke keer fantastisch als iemand de moeite neemt om mij te schrijven en het maakt altijd weer indruk als ik lees wat voor impact mijn methode heeft gehad op iemands slaap en kwaliteit van leven. Met toestemming plaats ik hieronder ongewijzigd de e-mail die ik van Carla heb gekregen. Ik ben onder de indruk van de manier waarop zij de gevoelens en angsten omschrijft die (helaas) bij slapeloosheid horen. Daarnaast legt ze – beter als ik het ooit zou kunnen – uit wat mijn 7-stappen methode voor haar heeft betekent. Ze is eindelijk weer medicatie-vrij!

Ik heb toch even de behoefte om ‘mijn (inmiddels succes) verhaal’ met je te delen. De afgelopen jaren is er veel in ons leven gebeurd. Ik heb zelf 2 burn-outs gehad (ons zoontje was een huilbaby en de eerste 1,5 jaar waren een ramp qua slapen). En mijn man kreeg een ernstige depressie waardoor er veel stress in ons gezin was en alles lange tijd op mijn schouders lag. Ik was altijd een goede slaper, waar ik ook was.. ik kon altijd slapen… Ik had dus ook nooit verwacht dat ik jarenlange slaapproblemen kon krijgen. Toch gebeurde dat. Door alle stress lag ik klaar wakker.

Door alle stress lag ik klaar wakker.

Ons zoontje was inmiddels een goede slaper, maar ik lag elke avond stijf van de spanning en van de stress in bed. Na een lange tijd van slaapproblemen, werden de nachten alleen maar erger. Ik werd bang voor de nachten. Was overdag heel de dag bezig met de vraag of ik de volgende nacht wel zou slapen, begon mijn dagritme er op aan te passen (sprak ‘s avonds steeds minder af met mensen) en had zo allerlei dingetjes aangeleerd waarvan ik dacht dat ik mezelf hielp. Pas na het lezen van jou boek zag ik in dat dat allemaal averechts is gaan werken.

Pas na het lezen van jou boek zag ik in dat dat allemaal averechts is gaan werken.

Na bijna 2 jaar slaapproblemen gaf ik toch toe aan slaapmedicatie. In die 2 jaar daarvoor probeerde ik wel van alles: de huisarts schreef af en toe ‘pammetjes’ voor (al snel werkte het ene middel niet meer, wilde ik een hogere dosering, tot ik weer begon met een nieuwe ‘pammetje’). Na 2 jaar greep de huisarts in en gaf me amytriptiline. Het was een verademing.. na een weekje wennen lukte het me weer om in slaap te komen. Vanaf dat moment ging het weer opwaarts met me, kon ik weer normaal m’n werk uitvoeren en kon ik ook zeggen dat ik m’n 2e burn out had ‘overleefd’ .

Al snel werkte het ene middel niet meer, wilde ik een hogere dosering

Toch voelde die medicatie niet fijn. En waren er ook nachten dat de paniek weer toesloeg en ook de amytriptline niet voldoende was. Ik kreeg de paniek niet doorbroken en wist eigenlijk niet hoe ik hier mee om moest gaan (dus greep ik soms toch nog naar een extra pammetje boven op de amytriptiline). Ik had het gevoel dat dit volledig buiten mijn controle lag en dat voelde heel vervelend. Ondertussen was ik afgelopen zomer toch wat wanhopig.

Ik kreeg de paniek niet doorbroken.

Hulp voor m’n slaapproblemen leek ik niet echt te vinden. Ik wilde het echt doorbreken ipv alles dempen met medicatie en daar weer volledig van afhankelijk zijn. Dure therapieën worden aangeboden op internet.. en ik had me net ergens voor ingeschreven tot ik jou boek ineens zag. Vol overtuiging zei jij: ‘niet goed, geld terug…’ Jij moest dus zeker van je zaak zijn. En aangezien ik bereid was om veel geld neer te tellen voor een therapie was ik zeker bereid jou boek te kopen. Ik besloot de therapie nog even ‘ on hold’ te zetten en eerst je boek ‘ uit te proberen’.

Ik besloot de therapie nog even ‘ on hold’ te zetten en eerst je boek ‘ uit te proberen’ .

Ik heb niet eens kunnen wachten tot het daadwerkelijke boek op de mat lag. De PDF versie las ik dezelfde avond nog globaal door en begon direct wat dingen toe te passen. Vooral het hoofdstuk over het slapen maken tot een ‘monster’ was zo herkenbaar. Het ging dwars tegen m’n gevoel in om hier aan te gaan werken. Wel in de avonden afspreken, niet heel de dag over m’n (slechte) slaap praten tegen andere mensen, ik besloot er helemaal niet meer over te praten en zei dat ook tegen anderen. Door er minder ‘ aandacht/ruimte’ aan te besteden merkte ik dat er al snel wat meer rust kwam.

Vooral het hoofdstuk over het slapen maken tot een ‘monster’ was zo herkenbaar

Ook m’n dagritme heb ik aangepast: na 21.00 gaat de ipad uit en pak ik een boek. Elke avond, geen uitzondering. En elke avond een rust gevend theetje. Suikers zijn vrijwel uit m’n eetschema verwijderd en ik sport vrijwel dagelijks (maar ben er wel relaxed over als dat een keer niet lukt). M’n voeding en sporten waren al thema’s waar ik al langere tijd iets mee wilde en mee bezig was en dit viel eigenlijk allemaal samen met de adviezen in je boek dus ik dit was een extra motivatie om het aan te pakken. Al deze dingen bij elkaar werkten eigenlijk direct…

Al deze dingen bij elkaar werkten eigenlijk direct…

Het moeilijkste was dus de paniek. Zeker als ik een paar slechte nachten had gehad door bijv. ziekte van ons zoontje, me wat er wat ‘ ziek’ van begon te voelen om dan toch luchtig met de nacht om probeerde te gaan. Dit gaat met vallen en opstaan. Maar ik durf wel te zeggen dat ik daar de afgelopen weken een aantal grote doorbraken in heb geboekt.

Kort samengevat: ik ben nu 1 week medicatie vrij! Iets wat ik de afgelopen maanden niet voor mogelijk heb gehouden dat ik dit überhaupt ooit zou kunnen! Ik ben in de afgelopen 6/7 weken gestopt met de amytritpiline (en de lorazepam die ik er dus soms extra boven op nam als ik weer eens in paniek was). Ik heb elke week een stapje genomen en dit ging met vallen en opstaan. Er waren avonden bij dat ik met hartkloppingen zwetend in bed lag… er waren nachten dat ik tot laat (ik heb mezelf aangeleerd nooit op de klok te kijken zodat ik daarover niet stress) in bed wakker lag.. maar het is me gelukt.

Iets wat ik de afgelopen maanden niet voor mogelijk heb gehouden dat ik dit überhaupt ooit zou kunnen!

En voor het eerst heb ik ontdekt dat ik die ‘paniek’ kon overwinnen. Door rustgevende gedachten naar mijzelf uit te spreken, door het simpelweg uit te zitten en te ontdekken dat ik niet omval als ik een week slecht slaap (iets wat ik was gaan geloven na 2 heftige burnouts) en door te ontdekken dat ik best kan genieten van het leven met minder slaap. Al voelt het een stuk beter als ik wel slaap, dat is gewoon wel zo?

Voor het eerst heb ik ontdekt dat ik die ‘paniek’ kon overwinnen.

Door er meer ontspannen mee om te gaan sta ik meer ontspannen in het leven en geniet ik echt weer van het leven. Ik ben dus heel dankbaar voor je boek en kan het echt iedereen aanraden. Dus bedankt voor je boek, je relaxte manier van schrijven en de handige/fijne tips en je eerlijkheid. Het klinkt misschien wat groot (en zo groot moet ik het niet meer maken? ) maar het heeft echt m’n leven verandert! Juist door te ontdekken dat mijn slaap niet alles in mijn leven bepaald!

Veel succes met wat je alles wat je onderneemt!

Groetjes, Carla

Woord namens de auteur: Het boek Perfect Slapen in 7 Stappen wordt tijdelijk met 50% korting aangeboden. Kijk voor meer informatie over de methode op de informatiepagina

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net

Tot slot wil ik je vriendelijk vragen of je dit artikel wilt delen op social media (zie de buttons hieronder). Steeds meer mensen hebben te maken met vermoeidheidsklachten en ik hoop hen te kunnen bereiken. Mijn dank is alvast groot! Vergeet – als je een slechte slaper bent – daarnaast niet om het gratis ebook met 15 beproefde technieken om je gedachten tot rust te brengen te downloaden.
OVER DE AUTEUR:
W. Van Der Klaauw
Slaapdeskundige

Schrijft en adviseert over slaapproblemen. Wars van kruidenmiddeltjes, kussensprays en andere ‘oplossingen’ die niet helpen. Richt zich liever op de echte oorzaken van slaapproblemen. Onder andere auteur van het boek Chronische Slapeloosheid: Versla Het ‘Monster’. Helpt bij het scheiden van het kaf van het koren met zijn Slaapwinkel. En daagt iedereen uit om deel te nemen aan zijn 7 Dagen ‘Meetbaar Beter Slapen’ Challenge!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacybeleid.

Ook interessant om te lezen

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net