SW-logo-cropped
SLAAPWINKEL
SLAAPWINKEL
Categorieën

De Somnox slaaprobot: is ie het geld waard? En hoe betaal je niet teveel?

Somnox slaaprobot
INHOUD
INHOUD
Ik krijg steeds meer vragen over de Somnox 2. Deze zogenoemde ‘slaaprobot’ heeft ontzettend veel aandacht gekregen in de media. De Somnox is ontwikkeld door een team van onderzoekers van het robotica-instituut van de Technische Universiteit en de experts van Koninklijke Auping. De belofte die gepresenteerd wordt op de website is als volgt: 


“Met de Somnox Slaaprobot val je sneller in slaap, slaap je langer door en word je frisser wakker, door jouw ademhaling te vertragen, je aandacht te richten op de robot en rustgevende geluiden af te spelen.”

Klinkt goed toch? Sneller in slaap vallen, langer doorslapen en frisser wakker worden… welke slechte slaper wil dat nou niet? En de reviews zijn ook nog eens positief (bijvoorbeeld op Trustpilot en Bol.com).

Er is helaas wel een haar in de soep. Een best wel lange haar. De Somnox heeft een flink prijskaartje. Maar liefst 599 euro. Daar kun je ook een nieuwe televisie voor kopen of weekje voor naar een all-inclusive resort aan de Costa Blanca. Grote vraag is dus: is ie dit bedrag waard?

Helaas kan ik hier geen eenduidig antwoord op geven. Ik heb de Somnox zelf een periode in de Slaapwinkel verkocht en heb er destijds een flinke ‘disclaimer’ bij geplaatst. Dit heeft mij ongetwijfeld een hoop verkopen gekost, maar het was wel de meest eerlijke weg. Als je er na het lezen nog steeds een goed gevoel bij hebt is de Somnox (nu alleen te verkrijgen in hun eigen webshop) voor jou waarschijnlijk het proberen waard. Hieronder de disclaimer:

Wij zien de Somnox Slaaprobot als een uitstekend hulpmiddel, waarbij de inbreng van slechte slapers, wetenschap en technologie hand in hand gaan. De reactie van testslapers die na de test vrijwel allemaal aangeven dat ze de Somnox liever niet ‘terug willen geven’ is in dit opzicht veelzeggend. Toch hebben we bewust gekozen voor de naam ‘hulpmiddel’ en niet voor ‘wondermiddel’ of ‘oplossing’.

Het vinden van geestelijke rust en ontspanning is een belangrijke factor bij het oplossen van (langdurige) slaapproblemen, maar niet de enige. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vinden en vasthouden van jouw unieke slaapritme, het ontwikkelen van een ‘slaapversterkende’ levensstijl en het ‘loskoppelen’ van slapeloosheid van je identiteit. Deze uitgangspunten worden gelegd aan de hand van de monster-methode van Slaapwijzer. Als deze basis goed is, maar je vindt het lastig om geestelijke rust te vinden en ‘los te laten’, kan de Somnox het ontbrekende stukje van de puzzel vormen en daadwerkelijk als ‘oplossing’ gezien worden.

Zoals je ongetwijfeld al gezien hebt, heeft de Somnox een flink prijskaartje. Het bedrag wat ervoor gevraagd wordt, staat zeker in verhouding met wat je ervoor krijgt. Toch is een kleine waarschuwing op zijn plaats. We weten als geen ander dat ernstige slaapproblemen je kunnen laten denken dat je ‘alles over hebt’ voor een goede nachtrust. Weersta echter de verleiding om de Somnox te kopen als dit een te grote aanslag is op je portemonnee. Als het wel binnen je budget past, is het een uitstekende keuze die je nachtrust zeker een grote impuls gaat geven.

Als je ondanks (of misschien wel dankzij) deze disclaimer besluit om de Somnox te bestellen, bestel deze dan in de webwinkel van Somnox zelf (via deze link). Het betekent dat je de slaaprobot 30 dagen mag uitproberen. Brengt het niet wat je ervan verwacht dan kun je het product eenvoudig retourneren, waarbij het het volledige aankoopbedrag terugkrijgt. Een poging waard toch? 

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net

Tot slot wil ik je vriendelijk vragen of je dit artikel wilt delen op social media (zie de buttons hieronder). Steeds meer mensen hebben te maken met vermoeidheidsklachten en ik hoop hen te kunnen bereiken. Mijn dank is alvast groot! Vergeet – als je een slechte slaper bent – daarnaast niet om het gratis ebook met 15 beproefde technieken om je gedachten tot rust te brengen te downloaden.
OVER DE AUTEUR:
W. Van Der Klaauw
Slaapdeskundige

Schrijft en adviseert over slaapproblemen. Wars van kruidenmiddeltjes, kussensprays en andere ‘oplossingen’ die niet helpen. Richt zich liever op de echte oorzaken van slaapproblemen. Onder andere auteur van het boek Chronische Slapeloosheid: Versla Het ‘Monster’. Helpt bij het scheiden van het kaf van het koren met zijn Slaapwinkel. En daagt iedereen uit om deel te nemen aan zijn 7 Dagen ‘Meetbaar Beter Slapen’ Challenge!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacybeleid.

Ook interessant om te lezen

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net