SW-logo-cropped
SLAAPWINKEL
Categorieën

Waarom de ‘standaard’ slaapadviezen bij jou nooit lijken te werken (en hoe dit te doorbreken)

INHOUD

Vaste slaaptijden aanhouden, niet teveel cafeïne gebruiken, een donkere slaapomgeving creëren, ontspanningsoefeningen doen… De kans is groot dat je je schouders ophaalt bij dit soort slaapadviezen of zelfs geïrriteerd raakt (begrijpelijk). Je hebt het al eens geprobeerd of je bent er nog steeds mee bezig. Zonder resultaat. Je slaapt nog steeds veel slechter dan je zou willen en er staat een rem op je leven. 

INHOUD

Waarom hebben deze adviezen op jou geen effect?

Betekent het dat deze slaaptips – en alle andere adviezen die je in de loop der jaren in de praktijk hebt gebracht – slecht zijn? Zeker niet. Maar hoe komt het dan dat het lijkt alsof het op jou geen enkel effect heeft? Alsof je blijft dweilen met de kraan open, wat je ook probeert? Het antwoord is simpel: je hebt een tafeltje gebouwd met 3 poten. En die kukelt om. Elke keer weer. Alleen met een vierde poot staat een tafel stabiel.

Zonder het belangrijkste advies kom je niet verder 

Wat ik hiermee bedoel te zeggen is dat veel dingen die je geprobeerd hebt waarschijnlijk echt wel waardevol zijn. Toch schiet je er geen sikkepit mee op als je het allerbelangrijkste advies – de vierde tafelpoot – achterwege laat. Pas dan krijg je een stabiel eindresultaat. Je vindt je natuurlijke slaapvermogen – dat je echt nog wel hebt – terug en je kunt eindelijk weer voluit leven.

Wat is die vierde tafelpoot? 

Maar wat is dan die vierde tafelpoot? Die heeft alles te maken met het doorbreken van de ‘slapeloze identiteit’. Ik zal met een paar voorbeelden uitleggen wat ik hiermee bedoel:

  • Hoe gaat het je ooit lukken om vrijuit te slapen als je er van overtuigd bent dat je een slechte slaper bent: je moet iets presteren wat je voor je gevoel niet beheerst, elke nacht weer. Hoeveel ‘slaapsaboterende’ spanning levert dat wel niet op?
  • Slapen voelt aan als een uitdaging. Een hobbel die je elke nacht over moet. Hoe gaat dat gevoel samen met goed slapen, waarbij het volledig om loslaten en ontspanning draait?
  • Als je zo slecht blijft slapen zijn de gevolgen niet te overzien: je gezondheid, levensvreugde en prestaties staan op het spel. Hoe kun je je slaapproblemen ooit oplossen als je elke avond met dit beklemmende gevoel in bed ligt?

De veelzeggende woorden van Olaf

Ik had nog veel meer voorbeelden kunnen noemen, maar ik denk dat het idee duidelijk is. De vierde tafelpoot gaat eindelijk zorgen voor een ‘stabiel’ eindresultaat: vrijuit slapen en voluit leven. Hoe dit voelt werd onlangs op een mooie manier omschreven door Olaf van Vilsteren die met mijn ‘monster-methode’ aan de slag is gegaan:

“Door op een andere manier naar het probleem te kijken en daarmee alles los te laten kon ik weer slapen. Nooit had ik kunnen bedenken dat het onderbewustzijn van ons zo’n enorme invloed kan hebben op ons slapen! Soms kan ik het nog bijna niet geloven, maar het werkt toch echt zo! Het verschil met toen en nu is echt enorm te noemen, en soms vind ik het nog maar moeilijk te bevatten hoe ‘betrekkelijk eenvoudig’ de oplossing was.”

Gaan we samen een stabiel tafeltje bouwen?

Ik wil je van harte uitnodigen om samen met mij die vierde tafelpoot in elkaar te zetten. En uiteraard komen de andere 3 tafelpoten ook aan bod, zodat het eindresultaat niet meer kan wiebelen.

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net

Tot slot wil ik je vriendelijk vragen of je dit artikel wilt delen op social media (zie de buttons hieronder). Steeds meer mensen hebben te maken met vermoeidheidsklachten en ik hoop hen te kunnen bereiken. Mijn dank is alvast groot! Vergeet – als je een slechte slaper bent – daarnaast niet om het gratis ebook met 15 beproefde technieken om je gedachten tot rust te brengen te downloaden.
OVER DE AUTEUR:
W. Van Der Klaauw
Slaapdeskundige

Schrijft en adviseert over slaapproblemen. Wars van kruidenmiddeltjes, kussensprays en andere ‘oplossingen’ die niet helpen. Richt zich liever op de echte oorzaken van slaapproblemen. Onder andere auteur van het boek Chronische Slapeloosheid: Versla Het ‘Monster’. Helpt bij het scheiden van het kaf van het koren met zijn Slaapwinkel. En daagt iedereen uit om deel te nemen aan zijn 7 Dagen ‘Meetbaar Beter Slapen’ Challenge!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacybeleid.

Ook interessant om te lezen

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net