SW-logo-cropped
SLAAPWINKEL
Categorieën

Het feestje bij de buren, mijn coconnetje en een geheugensteuntje…

INHOUD
INHOUD
Mijn buren hadden netjes een briefje in de bus gedaan. Zaterdagavond zou er een feestje zijn voor de zestiende verjaardag van hun dochter. In de tuin. Met andere woorden: wees voorbereid op de nodige geluidsoverlast (en zeur daar niet over, want we hebben het immers aangekondigd). Tijdens de ochtend kondigde het feest zich al aan door de grote feesttent die opgezet werd in de tuin. In de middag werden er de nodige ‘soundchecks’ gedaan die mij er niet vrolijker op maakten: ik ben ongetwijfeld een oude l*l, maar de muziek klonk vreselijk en de volumeknop kon flink opengedraaid worden.

Aangezien ik van mijn slaapkamerraam met enkelglas (huis uit 1951) weinig kon verwachten, ben ik gaan zoeken naar oplossingen. Hoe kom ik deze nacht zo ongestoord mogelijk? Van welke hulpmiddelen kan ik gebruik maken? Ik ben hierbij tot een combinatie gekomen van siliconen oordopjes (dempen bij mij altijd het beste en ik vind het niet fijn om iets in de oren te hebben) en het OWL+Lark slaapmasker met ‘wraparound’ design. Dit masker zorgt voor 100% duisternis en de oren worden dankzij het design ook (nog een keer) afgedekt. Ik denk dat de extra geluidsdemping hierdoor relatief beperkt is, maar alle kleine beetjes helpen.

Het werd avond en het feest begon. Scooters reden af en aan. De muziek stond keihard aan en de muziekkeuze was gruwelijk. Rond een uur 10 (ben geen avondmens) besloot ik te gaan slapen.

Hoe verliep de nacht? Perfect. Ik heb niks gehoord van het feest en ongestoord geslapen. De volgende dag stond ik fris en fruitig weer op. Grapje. Ik ga geen sprookjes vertellen. Ik heb best een tijd wakker gelegen door de herrie waar ook mijn zelfbedachte constructie niet tegen bestand was. Toch viel ik nog tijdens het feest (en niet erna) in slaap. Ik denk dat het rond half 12 was.

Het lijkt me logisch dat dit mede te danken was aan de demping van het geluid. De combinatie siliconen oordopjes en een forse band om de oren hield echt veel geluid tegen. Daarnaast was het fijn om als het ware in een eigen coconnetje te zitten: de oren en ogen volledig afgesloten. Ik denk – en dat klinkt misschien wat vaag – dat het ook hielp om me op een bepaalde manier af sluiten van het feest bij de buren, zodat er geen ergernis en irritatie ontstond. Ondanks dat je je voorneemt om ‘relaxed’ te blijven, blijft irritatie toch op de loer liggen. En dat is natuurlijk helemaal funest voor een goede nachtrust.

Om een lang verhaal kort te maken: als jij te maken hebt met geluidsoverlast en/of lichtvervuiling tijdens de nacht (of het gewoon fijn vindt om ‘afgesloten’ te slapen) dan is deze ‘combi’ (of 1 van beide producten) het proberen waard. En natuurlijk kan ik geen garanties geven. Wat voor mij goed werkt, kan bij jou tegenvallen. Ieder mens is uniek om er maar eens een dooddoener in te gooien (die wel 100% waar is).

Daardoor kom ik bij het geheugensteuntje uit: je kan mijn ‘succes-combi’ 100% risicoloos proberen. Alleen vandaag nog (6 september 2023) kun je het Slowwave Premium Silk Sleep Mask (qua design en materiaal geïnspireerd door het OWL+LARK masker) met 35% korting bestellen via de webshop van Slaapwijzer.net. Gebruik hiervoor de kortingscode WRAPAROUND.

Als je om wat voor reden dan ook niet tevreden bent, kun je het 100% mulberry zijden slaapmasker kosteloos terugsturen (periode: 30 dagen). Ook nadat je het gebruikt/getest hebt. Je krijgt van ons dan een PostNL retourlabel. Uiteraard vragen we je wel om het masker compleet (inclusief de luxe giftbox) te retourneren. De siliconen oordopjes die ik gebruikt heb kun je ook kosteloos retourneren als je ze via Bol.com besteld. Ook nadat je ze getest hebt.

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net

Tot slot wil ik je vriendelijk vragen of je dit artikel wilt delen op social media (zie de buttons hieronder). Steeds meer mensen hebben te maken met vermoeidheidsklachten en ik hoop hen te kunnen bereiken. Mijn dank is alvast groot! Vergeet – als je een slechte slaper bent – daarnaast niet om het gratis ebook met 15 beproefde technieken om je gedachten tot rust te brengen te downloaden.
OVER DE AUTEUR:
W. Van Der Klaauw
Slaapdeskundige

Schrijft en adviseert over slaapproblemen. Wars van kruidenmiddeltjes, kussensprays en andere ‘oplossingen’ die niet helpen. Richt zich liever op de echte oorzaken van slaapproblemen. Onder andere auteur van het boek Chronische Slapeloosheid: Versla Het ‘Monster’. Helpt bij het scheiden van het kaf van het koren met zijn Slaapwinkel. En daagt iedereen uit om deel te nemen aan zijn 7 Dagen ‘Meetbaar Beter Slapen’ Challenge!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacybeleid.

Ook interessant om te lezen

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net