SW-logo-cropped
SLAAPWINKEL
Categorieën

Hoe ik na een paar dramatische nachten mijn slaap weer herstelde

slaapproblemen
INHOUD
INHOUD

Vaak denken mensen dat een slaapdeskundige altijd goed slaapt. Ik kan je bij deze vertellen dat het niet waar is. Als je aanleg hebt voor slapeloosheid (zie onder andere dit artikel) dan komt het slecht slapen vroeg of laat altijd weer om de hoek kijken. Vorige week was ik weer aan de beurt.

Ik wil dit verhaal zeker niet me je delen omdat ik zo graag over mezelf vertel – helemaal niet zelfs – maar ik denk dat er een waardevolle les uit te halen valt. Het verschil tussen mij als slaapdeskundige en veel andere slechte slapers zit in mijn ogen in de manier waarop ik omga met het probleem.

Ik was een weekje op wintersport. Een andere omgeving, een ander bed (veel te klein voor mijn lichaamslengte) en een ander ritme. De eerste nachten waren waardeloos. Het duurde behoorlijk lang voor ik in slaap viel en om een uur of 3 in de nacht was ik klaarwakker.

Tot een uur of 6 heb ik wakker gelegen en – zoals je altijd zult zien – viel ik het laatste uur toch nog als een blok in slaap en werd ik om 7 uur als een zombie wakker.  Tijd om me klaar te maken voor het skiklasje.

Hoewel de verleiding groot was om me af te melden – zeker na de 2e en 3e nacht die ongeveer net zo verliepen – heb ik me uit bed gehesen en ben ik toch gegaan. Ik heb er al heel lang geleden voor gekozen om slapeloosheid mijn leven niet te laten bepalen en onnodige stress niet toe te laten.

Daarnaast weet ik hoe belangrijk het is om – ook na meerdere slechte nachten – een vast slaapritme aan te houden. Met andere woorden, niet uitslapen, geen dutjes en niet extra vroeg naar bed.

Ik ben ervan overtuigd dat deze factoren ervoor hebben gezorgd dat ik het tweede deel van de week veel beter heb geslapen. Ik heb zelf de regie gehouden over mijn leven en heb de slapeloosheid het niet over laten nemen. In mijn ogen is dit de enige manier op de positieve lijn zo snel mogelijk weer terug te vinden.

Ik hoop dat mijn verhaal aanknopingspunten voor je biedt. Misschien ben ik wat kort door de bocht gegaan, maar de links geven meer verduidelijking. Als je meer wilt weten over mijn aanpak wil ik je adviseren om je eens te verdiepen in mijn 7-stappen methode.

Tot slot wil ik graag benadrukken dat ik heel goed begrijp dat een wintersport zeker niet te vergelijken is met een drukke en verantwoordelijke baan of een hectisch gezinsleven. Ik besef me ook dat het ‘herstellen’ van de nachtrust voor anderen lastiger kan zijn dan het voor mij was vorige week. Toch ben ik ervan overtuigd dat het voor iedereen mogelijk is. Ik wil je er graag bij helpen.

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net

Tot slot wil ik je vriendelijk vragen of je dit artikel wilt delen op social media (zie de buttons hieronder). Steeds meer mensen hebben te maken met vermoeidheidsklachten en ik hoop hen te kunnen bereiken. Mijn dank is alvast groot! Vergeet – als je een slechte slaper bent – daarnaast niet om het gratis ebook met 15 beproefde technieken om je gedachten tot rust te brengen te downloaden.
OVER DE AUTEUR:
W. Van Der Klaauw
Slaapdeskundige

Schrijft en adviseert over slaapproblemen. Wars van kruidenmiddeltjes, kussensprays en andere ‘oplossingen’ die niet helpen. Richt zich liever op de echte oorzaken van slaapproblemen. Onder andere auteur van het boek Chronische Slapeloosheid: Versla Het ‘Monster’. Helpt bij het scheiden van het kaf van het koren met zijn Slaapwinkel. En daagt iedereen uit om deel te nemen aan zijn 7 Dagen ‘Meetbaar Beter Slapen’ Challenge!

Reacties 2

  1. Zwollenaar 14 maart 2017

    Bedankt voor het herkenbare verhaal. Het is een goed verhaal met aanknopingspunten. Het is inderdaad van groot belang om zelf de regie in handen te houden. Hoe moeilijk het ook is (het moeilijkste vind ik om uit bed te gaan om te “resetten”, maar die ga ik de volgende keer toch eens proberen”).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacybeleid.

Ook interessant om te lezen

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net