SW-logo-cropped
SLAAPWINKEL
Categorieën

Nieuw boek ‘Hart onder de Riem’: tijdelijk voor 7 euro (!) in de brievenbus

INHOUD
INHOUD

Hart onder de riem. Het is de veelzeggende naam van een nieuw boek(je) van Slaapwijzer. Vorige week heeft de drukker de eerste 1000 exemplaren bij afgeleverd en ik ben zo trots als een pauw op het eindresultaat. Als ik het doel van de uitgave kort en kernachtig zou moeten samen­ vatten dan zou ik voor het woord ‘tegengeluid’ kiezen. De artikelen in het boekje belichten het thema slaapproblemen op een hele andere ma­nier dan je waarschijnlijk gewend bent. Een betere manier in mijn ogen. Ik zal het kort uitleggen.

Kranten, televisieomroepen, websites, magazines en andere media besteden steeds meer aandacht aan slaapproblemen. En dat is logisch. Steeds meer mensen hebben te maken met slapeloosheid en de invloed hiervan op de gehele maatschappij wordt steeds groter. In principe is meer aandacht voor slapeloosheid een goede zaak. De ma­nier waarop stuit mij echter vaak tegen de borst. In hun pogingen om de aandacht van de lezer en kijker te trekken wordt er vaak voor een vrij dramatische ‘insteek’ gekozen.

Vaak worden slaapproblemen in verband gebracht met allerlei ziekten en aandoeningen. Het eerste deel van de kop luidt dan: ‘Slapeloosheid vergroot de kans op ….’. Op de plek van de puntjes kunnen vervolgens allerlei ziekten en aandoeningen worden ingevuld. Van astma en diabetes tot depressies en psychoses. Soms wordt het hele scala aan ellende dat gekoppeld wordt aan slaapproblemen nog een tikje breder getrokken. Onlangs kwam ik bij­ voorbeeld een artikel tegen met de ronduit lompe strekking: ‘slaap­problemen zijn funest voor je relatie’. In een van de artikelen in deze uitgave maak ik gehakt van dit belachelijke verband.

Het gevolg van deze berichtgeving over slaapproblemen is dat de druk op slechte slapers verder toeneemt. Logisch. Want als je niet rap beter slaapt dan zijn de gevolgen niet te overzien. “Ik voel me niet alleen overdag uitgeput, maar ik heb ook nog meer kans op allerlei aandoeningen en voor mijn relatie is het ook nog eens funest.” Heerlijk om met zo’n gevoel in bed te liggen, maar niet heus…

In mijn ogen is de berichtgeving in de media over slapeloosheid een­zijdig, tendentieus en schadelijk voor slechte slapers. Door het thema op een andere manier te belichten wordt er juist druk weggenomen en leren slechte slapers beter om te gaan met de spanning die zij ervaren. Wist je bijvoorbeeld dat we best goed kunnen presteren met weinig slaap, dat we niet moeten vechten tegen negatieve gedachten en dat je onprettige lichamelijke sensaties die voortkomen uit je slapeloosheid, denk bijvoorbeeld aan hartkloppingen door de stress, het best vriende­lijk kunt begroeten?

De uitgave ‘Hart onder de Riem’ is bedoeld om je hierbij te helpen. Aan de hand van 10 artikelen wil ik je anders laten denken over slaapproblemen. Een tegen­geluid, zoals ik al eerder zei, of om terug te grijpen naar de titel van het boekje: een hart onder de riem. Ik ben ervan overtuigd dat het je gaat helpen om het benauwde gevoel weg te nemen en dat het je meer geestelijke rust gaat geven. En dat is natuurlijk weer een basis om beter te gaan slapen.

Het boekje ‘Hart onder de Riem’ is tijdelijk te bestellen voor 7 euro (!). Dit is inclusief verzending. Bestellen kan via de volgende link: 

https://www.slaapwijzer.net/hart-onder-de-riem-slapeloosheid/

Daarnaast krijg je het boekje t/m woensdag 8 mei gratis bij aankoop van het boek Perfect Slapen in 7 Stappen en bestellingen boven de 20 euro in Slaapwinkel van Slaapwijzer. Je vindt hier speciaal geselecteerde hulpmiddelen – van supplementen en boeken tot producten gericht op ontspanning en ‘energieboosts’ voor overdag – die je helpen om meer uit de dag en nacht te halen! 

Wellicht goed om te weten: de uitgave Hart onder de Riem is een uitstekend (en voordelig) cadeau-idee. Om die reden heb ik de mogelijkheid ingebouwd om meerdere exemplaren te bestellen voor dit voordelige tarief 🙂

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net

Tot slot wil ik je vriendelijk vragen of je dit artikel wilt delen op social media (zie de buttons hieronder). Steeds meer mensen hebben te maken met vermoeidheidsklachten en ik hoop hen te kunnen bereiken. Mijn dank is alvast groot! Vergeet – als je een slechte slaper bent – daarnaast niet om het gratis ebook met 15 beproefde technieken om je gedachten tot rust te brengen te downloaden.
OVER DE AUTEUR:
W. Van Der Klaauw
Slaapdeskundige

Schrijft en adviseert over slaapproblemen. Wars van kruidenmiddeltjes, kussensprays en andere ‘oplossingen’ die niet helpen. Richt zich liever op de echte oorzaken van slaapproblemen. Onder andere auteur van het boek Chronische Slapeloosheid: Versla Het ‘Monster’. Helpt bij het scheiden van het kaf van het koren met zijn Slaapwinkel. En daagt iedereen uit om deel te nemen aan zijn 7 Dagen ‘Meetbaar Beter Slapen’ Challenge!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacybeleid.

Ook interessant om te lezen

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net