SW-logo-cropped
SLAAPWINKEL
Categorieën

Je bent niet de enige: 6 beroemdheden met slaapproblemen

slaapproblemen beroemdheden
INHOUD
Gebroken nachten, tegen wil en dank wakker liggen, moe en futloos opstaan en geen idee hebben hoe je de dag door moet komen. Je gunt het niemand. Zeker niet als je het zelf ervaren hebt of het op dit moment meemaakt. Toch is het ergens wel fijn om te weten dat je niet de enige bent. Het maakt het eenzame gevoel, wat vooral diep in de nacht zo tergend aanwezig kan zijn, minder. 

INHOUD

Tien procent van alle Nederlanders

Tien procent van de Nederlanders heeft te maken met veel of heel veel slaapproblemen (bron: CBS). Dikke kans dus dat er in je eigen straat nog een aantal mensen naar het plafond liggen staren op het moment dat jij wakker ligt. Ook een deel van je collega’s, familieleden en vrienden heeft te maken met slapeloosheid. Dat kan statistisch gezien niet anders. 

De angel uit emoties

En nogmaals, je gunt het ze niet, maar ergens is het wel fijn dat je lotgenoten hebt. Het biedt een vorm van troost en zorgt voor rust en houvast tijdens de eenzame momenten van de nacht. Het kan de angel uit de emoties halen die je op deze momenten ervaart en het is voor mij dan ook een goede reden om het af en toe te benadrukken. 

6 beroemdheden met slaapproblemen

Mede om die reden heb ik in dit artikel 6 beroemdheden met slaapproblemen op een rij gezet. Want, ondanks hun op het oog perfecte leventjes, ontkomen ook zij niet aan het ‘slapeloosheidsmonster’.

George Clooney
Wie kent ‘m niet. Bekend van Ocean’s Eleven, ER en vele andere films en series. Of het aan de vele Nespresso’s ligt weet ik niet (sorry, flauw), maar in een interview met hollywoodreporter.com gaf hij toe moeilijk in slaap te vallen en elke nacht minstens 5 keer wakker te worden. Interessant om te weten: tijdens één van deze wakkere uren schreef hij een beroemde dialoog voor de film ‘The Ides of March’ die hij regisseerde.

Mariah Carey
Ook voor Mariah Carey is een goede nachtrust geen vanzelfsprekend gegeven. In meerdere interviews heeft ze aangegeven een slechte slaper te zijn. Met name in slaap vallen vormt een probleem. Doorslapen gaat over het algemeen een stuk beter.

Jennifer Aniston
In een interview met de Huffington Post is actrice Jennifer Aniston uitgebreid ingegaan op haar problemen met slapen die te wijten waren aan haar brein dat maar niet tot rust wilde komen. Onder andere meditatie, yoga en het uitzetten van elektrische apparaten een uur voor het slapen hebben haar geholpen om de situatie te verbeteren.

Christina Applegate
“Ik kon een paar uur slapen, uren wakker liggen en vervolgens weer in slaap vallen vlak voor mijn wekker ging”. Het is een uitspraak van Christina Applegate, voor velen beter bekend als het ‘domme blondje’ Kelly Bundy uit de serie Married… with Children. Applegate heeft meer dan 20 jaar met slaapproblemen geworsteld en heeft er met hulp van haar dokter beter mee leren omgaan.

Madonna
Een workaholic, perfectionist en een control-freak. Het zijn deze karaktereigenschappen die volgens Madonna bijdragen aan haar problemen met slapen. Volgens de popdiva is haar slapeloosheid zelfs een van de redenen dat ze niet getrouwd is: “Who could stand me?”

Prinses Astrid
Als we het dichter bij huis zoeken is prinses Astrid van België een bekend persoon met slapeloosheid. Het tweede kind van koning Albert II en koning Paola van België heeft al zo’n tien tot vijftien jaar moeite met slapen. Het heeft er onder andere toe geleid dat ze langere tijd niet in het openbaar is verschenen en dat ze zich moest laten behandelen voor een reis naar Zuid-Amerika.

De lijst had veel langer kunnen zijn

Ik had de bovenstaande opsomming nog een stuk langer kunnen maken. Ook Sandra Bullock, Simon Cowell, Lady Gaga, Miley Cyrus en Bill Clinton hebben te maken met slapeloosheid, terwijl Marilyn Monroe, Napoleon Bonaparte en Vincent van Gogh ook bekend stonden als (zeer) slechte slapers.
Het laat aan de ene kant zien dat je (echt) niet de enige bent die slecht slaapt en aan de andere kant dat slapeloosheid bijzondere prestaties niet in de weg hoeft te staan 🙂 Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net

Tot slot wil ik je vriendelijk vragen of je dit artikel wilt delen op social media (zie de buttons hieronder). Steeds meer mensen hebben te maken met vermoeidheidsklachten en ik hoop hen te kunnen bereiken. Mijn dank is alvast groot! Vergeet – als je een slechte slaper bent – daarnaast niet om het gratis ebook met 15 beproefde technieken om je gedachten tot rust te brengen te downloaden.
OVER DE AUTEUR:
W. Van Der Klaauw
Slaapdeskundige

Schrijft en adviseert over slaapproblemen. Wars van kruidenmiddeltjes, kussensprays en andere ‘oplossingen’ die niet helpen. Richt zich liever op de echte oorzaken van slaapproblemen. Onder andere auteur van het boek Chronische Slapeloosheid: Versla Het ‘Monster’. Helpt bij het scheiden van het kaf van het koren met zijn Slaapwinkel. En daagt iedereen uit om deel te nemen aan zijn 7 Dagen ‘Meetbaar Beter Slapen’ Challenge!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacybeleid.

Ook interessant om te lezen

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net