SW-logo-cropped
SLAAPWINKEL
Categorieën
INHOUD
INHOUD

Beter (door)slapen, meer energie. lekkerder in je vel zitten, een beter geheugen, gezondere eetgewoontes, een lagere bloeddruk en meer motivatie/focus tijdens het werken en sporten. Het zijn zomaar een aantal van de bewezen voordelen van lichttherapie (het hele jaar door). Deze infographic (pdf) geeft een mooi beeld van de vele toepassingen.

Lichttherapie is een natuurlijke, krachtige en makkelijk toe te passen methode om de kwaliteit van je leven en je gezondheid een grote impuls te geven. Ik denk dat de Bol reviews van mensen die aan de slag zijn gegaan met AYO lichttherapie wat dat betreft voor zich spreken. Goed om te benadrukken: deze beoordelingen zijn geplaatst door mensen die het product ook daadwerkelijk gekocht hebben en hun enthousiasme wilden delen.

Omdat wij merken wat lichttherapie kan betekenen voor mensen met slapeloosheid hebben we een aantal jaren lichttherapielampen aangeboden op onze website. Omdat we in de praktijk merkten dat er steeds meer vraag kwam naar lichttherapiebrillen – wie heeft er ‘s ochtend tijd om een half uur voor een lamp te gaan zitten – zijn we gaan samenwerken met AYO.

En dat was voor alle partijen – zeker ook voor de klanten/gebruikers – een schot in de roos. De door hen ontwikkelde AYOlite is een geweldige lichttherapiebril (in mijn ogen de beste keuze). Bovendien staat bij AYO het begeleiden van gebruikers hoog in het vaandel. Juist door het goed toepassen van lichttherapie ga je de kracht echt ervaren. AYO doet dit onder andere door middel van haar nieuwe app, waarbij het in balans houden van het bioritme centraal staat. Naast lichttherapie worden hierbij ook factoren, zoals voeding, slaap, inspanning en ontspanning meegenomen.

Goed om te weten: de app is al uit voor iOS en komt eind januari ook uit voor Android. Het gaat om een basisversie van de app waar steeds nieuwe functionaliteiten aan toe worden gevoegd. Denk bijvoorbeeld aan een (door)slaapprogramma.

Om een lang verhaal kort te maken: ik vond het mooi om te delen dat AYO de prestigieuze SleepTech® Award van the National Sleep Foundation heeft gewonnen. Met andere woorden: prachtige internationale erkenning voor AYO en voor mij een extra bevestiging dat ik met deze samenwerking de juiste keuze heb gemaakt.

The National Sleep Foundation – het internationale platform op het gebied van slaap(problemen) – reikt de prijs jaarlijks uit aan het beste product om de slaap(kwaliteit) te ondersteunen. AYO brengt dit in de praktijk door het combineren van lichttherapie en wetenschappelijk onderzoek om het natuurlijke bioritme in balans te houden.

Nog even heel kort door de bocht: hoe helpt lichttherapie om beter te slapen? In algemene zin is dit het onderdrukken van de aanmaak van slaaphormoon overdag en het stimuleren van de aanmaak van activerende hormonen. Hierdoor blijft je bioritme in balans en loopt de aanmaak van melatonine tijdens de avond en nacht – als je er wel op zit te wachten – op volle toeren.

Bij doorslaapproblemen vanwege een zogenoemde ‘vervroegde slaapfase’ kan lichttherapie helpen om eindelijk door te slapen tot de wekker. In dit artikel wordt uitgelegd hoe dit precies zit:

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net

Tot slot wil ik je vriendelijk vragen of je dit artikel wilt delen op social media (zie de buttons hieronder). Steeds meer mensen hebben te maken met vermoeidheidsklachten en ik hoop hen te kunnen bereiken. Mijn dank is alvast groot! Vergeet – als je een slechte slaper bent – daarnaast niet om het gratis ebook met 15 beproefde technieken om je gedachten tot rust te brengen te downloaden.
OVER DE AUTEUR:
W. Van Der Klaauw
Slaapdeskundige

Schrijft en adviseert over slaapproblemen. Wars van kruidenmiddeltjes, kussensprays en andere ‘oplossingen’ die niet helpen. Richt zich liever op de echte oorzaken van slaapproblemen. Onder andere auteur van het boek Chronische Slapeloosheid: Versla Het ‘Monster’. Helpt bij het scheiden van het kaf van het koren met zijn Slaapwinkel. En daagt iedereen uit om deel te nemen aan zijn 7 Dagen ‘Meetbaar Beter Slapen’ Challenge!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacybeleid.

Ook interessant om te lezen

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net