SW-logo-cropped
SLAAPWINKEL
Categorieën

Het verhaal van Ruud: “Tjonge, wat wennen die slaappillen snel zeg…”

Perfect slapen in 7 stappen ervaringen
INHOUD
INHOUD

Exact 50 dagen geleden ging Ruud aan de slag met de 7-stappen methode. Hieronder vind je de ongewijzigde e-mail die ik van hem heb ontvangen na deze periode. Ik vind het mooi om te zien hoe hij zijn slaapproblemen, het gevaar van slaapmedicatie en het herstel van zijn nachtrust heeft omschreven. Ruud heeft me toestemming gegeven om zijn verhaal te delen en het is zeker de moeite waard om even te lezen!

Beste William,

Precies 50 nachten geleden ben ik met je methode begonnen. Ik dacht: eerst zien en dan geloven. Ik ben een man van 51 en drie jaar geleden gescheiden na ruim 25 jaar samen te zijn geweest. Dat was niet zo’n klap. Achteraf gezien meer een opluchting en goed voor mij en mijn ex.

Verleden jaar ben ik ook maar meteen 25 kilo afgevallen in 4 maanden tijd, want ja, je moet weer de single-markt op. Alhoewel ik al heel lang, zeker 10-15 jaar, niet zo’n heel goede slaper ben begonnen nu, na het afvallen, de slaapproblemen pas echt: inslapen werd problematisch, soms sliep ik een hele nacht niet in, en doorslapen vanaf 3 uur s’ nachts werd ook steeds lastiger.

Soms sliep ik een hele nacht niet in, en doorslapen vanaf 3 uur s’ nachts werd ook steeds lastiger.

Aangezien ik een nogal eigenwijs figuur ben en niet van artsen houd ben ik zelf wat met pillen gaan experimenteren. Een voordeel is dat ik regelmatig in het buitenland kom voor mijn werk en daar kon ik makkelijk aan allerlei soorten (zware) slaapmedicatie komen. 

Zonder me verder af te vragen wat er met me aan de hand was en waarom ik slechter sliep slikte ik al snel elke avond afwisselend een van die fijne pillen. Lekker makkelijk. Dat ging zo een half jaar door, totdat ik ook met pillen niet meer lekker sliep. Tjonge, wat wennen die snel zeg. Ook was het besef inmiddels wel doorgedrongen, dat er iets met me aan de hand was, maar wat?? Dus: het internet op, bij jou uitgekomen en het 7 stappen boek gekocht.

Er was iets met me aan de hand, maar wat? 

Meteen na de vakantie, half augustus, begonnen. Het doel was: van de pillen af en elke dag de hele dag fit. De hele week. Altijd. Wat een lachwekkend onmogelijke opgave. Ik zou mezelf toestaan om af en toe, als het echt moeilijk werd, weer een pilletje te nemen.

De eerste nacht met ‘methode William’ sliep ik niet. Gewoon niet. Af en toe het bed uit, ik had een paar boeken klaargelegd beneden, lezen, beetje zitten, terug het bed in. De volgende nachten maar 1-3 uur slaap.

Op de vierde dag merkte ik, dat ik ‘s avonds weer moe was en zin had om naar bed te gaan. Wat? Zin om naar bed te gaan? Dat gevoel had ik lang, heel lang niet gehad. Dat gevoel van ‘s avonds zin hebben in bed omdat ik moe ben is fantastisch en is eigenlijk niet meer weggegaan.

Wat? Zin om naar bed te gaan? 

Ik heb inmiddels een lijstje met 8-10 simpele regels, die voor mij werken en waar ik me vrij strikt aan houd. Die hebben voor een deel met eten en een ander deel met gedrag te maken. Dan slaap ik voldoende om de hele volgende dag fit te zijn en om dan ‘s avonds weer moe in bed te duiken.

De mythe dat 8 uur slaap nodig is lap ik aan mn laars. Waar het om gaat is of ik de volgende dag fit ben. Da’s het enige dat telt.

Ik ben nu al 50 nachten zonder pillen. Heb ze nooit meer aangeraakt. Ze liggen zelfs niet meer in mn nachtkastje. Ben ik er nu? Nee, want het gaat nog wel eens mis. Maar ik heb een aantal geruststellende gedachten, waardoor ik niet meer naar de pillen grijp. Ik voel me goed. Ben weer scherp. Snap mezelf. Alles (bijna) onder controle.

Het aankoopbedrag voor je boek is goed besteed geweest. Dankjewel William. Door jou heb ik mn slaap weer gevonden.

Wil je ook risicoloos (niet goed, is geld terug) aan de slag met de 7-stappen methode? Klik dan hier om naar de informatiepagina te gaan. Benieuwd naar andere ervaringen? Binnen de blog vind je de verhalen van Angelique, Franka, Eveline, Carla en Joke.

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net

Tot slot wil ik je vriendelijk vragen of je dit artikel wilt delen op social media (zie de buttons hieronder). Steeds meer mensen hebben te maken met vermoeidheidsklachten en ik hoop hen te kunnen bereiken. Mijn dank is alvast groot! Vergeet – als je een slechte slaper bent – daarnaast niet om het gratis ebook met 15 beproefde technieken om je gedachten tot rust te brengen te downloaden.
OVER DE AUTEUR:
W. Van Der Klaauw
Slaapdeskundige

Schrijft en adviseert over slaapproblemen. Wars van kruidenmiddeltjes, kussensprays en andere ‘oplossingen’ die niet helpen. Richt zich liever op de echte oorzaken van slaapproblemen. Onder andere auteur van het boek Chronische Slapeloosheid: Versla Het ‘Monster’. Helpt bij het scheiden van het kaf van het koren met zijn Slaapwinkel. En daagt iedereen uit om deel te nemen aan zijn 7 Dagen ‘Meetbaar Beter Slapen’ Challenge!

Reacties 3

 1. Wim 21 augustus 2019

  Moest je die slaappillen niet afbouwen?

  1. Plekker 1 oktober 2020

   Ik heb mirtazapine en loratazemepam afgebouwd.
   De mirtazapine als eerst. Dat duurde 3 maaanden. Daarna de pam. Van 1 mg of 3/4 pil, ben ik nu aan 1/4 pam. Ik voel me stukken beter, fitter en ben trots. Ik hou regels aan. Ik spreek niet af voor 12 uur. Ik ga om half negen liggen en licht gaat uit om half tien. Ik loop elke dag buiten, fiets veel, werk in de tuin. Ik beoefen de wisselademhaling uit de yoga als inkervend ben of me in bed verveel. Ook denk ik aan mooie en positieve dingen in mij leven.
   Ik heb mezelf (bijna) genezen ve veertigjarige ernstige slaapstoornis na mijn bevalling. Door het slechte slapen werd ik ziek en kon nauwelijks werken. Het is een ernstig lijden geweest. Nu heb ik het onder de knie.
   Hoera!

 2. Marleen 18 maart 2021

  Maar wat te doen bij chronische pijn in bekkenbodem en daardoor niet in slaap kunnen vallen, waardoor de pijn de hele nacht doorgaat en ook de volgende dag. Daarom neem ik iedere avond 10 tot 15 mg temazepam in, maar wil hier het liefst vanaf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacybeleid.

Ook interessant om te lezen

Vind vanavond al de rust om snel in slaap te vallen

Schrijf je in voor de slaaptips van Slaapwijzer.net en ontvang de beste adviezen in je mailbox. Direct na je inschrijving ontvang je een gratis ebook met 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren! Ontdek vanavond al wat paradoxaal denkengedachten blokkeren en andere bewezen technieken voor jou gaan betekenen!

Vul je gegevens hieronder in of klik voor meer informatie

Elk gewenst moment uitschrijven en 100% spam-vrij. Klik hier voor het privacy-beleid van Slaapwijzer.net