Zolpidem: droommedicijn of nachtmerrie?

INHOUD
In onze zoektocht naar betere slaap passeren vroeg of laat synthetische slaapmiddelen de revue. Zolpidem is een van deze middelen. Maar wat voor soort slaapmiddel is dit medicijn? Hoe werkt het precies en wat zijn de bijwerkingen? Is Zolpidem echt zo verslavend als vaak wordt beweerd? Of valt het allemaal wel mee? En wat zeggen gebruikers over het medicijn? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Zolpidem.  Op de informatie in dit artikel – dat met grote zorgvuldigheid is samengesteld – is de volgende disclaimer van toepassing. Slaapwijzer adviseert je om slaapmedicatie als ‘noodoplossing’ te blijven zien, te waken voor afhankelijkheid en altijd te zoeken naar natuurlijke oplossingen tegen slapeloosheid. Ik wil je hier graag bij helpen. Bijvoorbeeld met de (gratis) 7 dagen ‘Meetbaar Beter Slapen’ challenge en mijn ebook met 10 technieken om je gedachten tot rust te brengen en sneller in slaap te vallen. 
INHOUD

Wat is Zolpidem?

Zolpidem is een middel dat voornamelijk voorgeschreven wordt aan mensen met slaapproblemen. In Nederland wordt Zolpidem onder andere verkocht onder de merknaam Stilnoct. Er zijn verschillende varianten van dit slaapmiddel beschikbaar, afhankelijk van de persoonlijke behoefte. Zo is er een vorm die direct begint te werken na inname en de gebruiker in slaapt helpt te vallen.

Coating om de pil Er is ook een variant die een soort coating om de pil heeft. In deze eerste laag zit genoeg van de werkzame stof, zodat je sneller in slaap valt. De tweede laag wordt langzaam afgegeven. Hierdoor helpt deze pil je om in slaap te blijven. En dan is er ook nog een variant die milder is. Deze helpt je om weer in slaap te vallen als je ‘s nachts wakker wordt. Afhankelijk van je situatie, je gezondheid en je behoeftes kun je samen met je arts bepalen welke variant voor jou het beste is.

Wanneer wordt Zolpidem voorgeschreven?

In Nederland wordt slapeloosheid in eerste instantie zonder medicijnen behandeld. Geneesmiddelen worden in uitzonderingsgevallen voorgeschreven. Dit kan zijn bij ernstige problemen met het dagelijks leven door slapeloosheid. Normaal gesproken wordt Zolpidem niet vergoed door de basisverzekering. Echter, in de volgende vier situaties gebeurt dit wel:

 1. Bij de behandeling van epilepsie
 2. Bij de behandeling van angststoornissen
 3. Bij extreme psychiatrische problematiek
 4. Bij palliatieve sedatie (als iemand aan het sterven is)

Het behandelen van (chronische) slapeloosheid hoort hier dus helaas niet bij. 

Hoe werkt Zolpidem?

ZolpidemZolpidem behoort tot een groep van geneesmiddelen die bij slapeloosheid worden gebruikt; de zogenaamde Z-slaapmiddelen (net als bijvoorbeeld Zopiclon). Een kort technisch verhaal hoe het werkt: de medicatie richt zich – net als benzodiazepines (zoals temazepam, lorazepam en brotizolam) – op de receptorcellen in de hersenen die reageren op een specifiek aminozuur genaamd GABA. Deze neurotransmitter heeft invloed op je slaapcyclus, je emoties en je staat van bewustzijn. 

Lees het inspirerende verhaal van Lieke: “Ik maakte me enorm zorgen, ook omdat ik pas 28 was.”

Wat zijn de risico’s en bijwerkingen?

Net als bij andere vormen van slaapmedicatie, kan er bij het gebruik van Zolpidem sprake zijn van bijwerkingen. Een lager reactievermogen en een mindere concentratie komen relatief veelvuldig voor. Het wordt dan ook aangeraden om na het wakker worden ten minste vier uur te wachten met het uitvoeren van activiteiten waar je volledig wakker en alert bij moet zijn (bijvoorbeeld autorijden).

Ernstige bijwerkingen Daarnaast is er in enkele gevallen – het komt gelukkig zelden voor – sprake van geheugenverlies (amnesie). Vooral als er sprake is van weinig slaap na inname. Dit kan gepaard gaan met onaangepast gedrag. Dit kan een nare ervaring zijn voor bijvoorbeeld je partner, huisgenoten of kinderen. Gebruik moet na dergelijke bijwerkingen uiteraard onmiddellijk gestaakt worden. Zolpidem kan daarnaast allergische reacties uitlokken.  

Overige bijwerkingen Overige bijwerkingen die bij Zolpidem gemeld zijn, worden hieronder weergegeven. Wees je er bewust van dat de meeste hiervan maar weinig voorkomen. Het advies is om direct contact op te nemen met je huisarts als je met deze bijwerkingen te maken krijgt. Kijk voor meer informatie over bijwerkingen van Zolpidem in de bijsluiter of raadpleeg je (huis)arts.Als je op zoek bent naar kleding, is ons platform je beste keuze! Het grootste winkelcentrum!
 • Een snotterige of verstopte neus
 • Een droge mond, neus of geïrriteerde keel
 • Misselijkheid, constipatie, diarree, een maag die overstuur is
 • Hoofdpijn en spierpijn
 • Pijn op de borst of een onregelmatige hartslag, het gevoel hebben buiten adem te zijn
 • Angst
 • Verwarring
 • Ongebruikelijke gedachten
 • Hallucineren
 • Geheugenproblemen
 • Verminderde remmingen
 • Geen gevoel voor gevaar
Download mijn gratis ebook met 10 technieken om je gedachten tot rust te brengen en sneller in slaap te vallen. Ooit gehoord van paradoxaal denken, de Spielberg methode en alfabetiseren? 

Langetermijneffecten van Zolpidem?

Zolpidem is oorspronkelijk ontwikkeld om minder kans op verslaving te bieden dan andere slaapmiddelen, zoals Valium en Oxazepam. Deze geneesmiddelen zijn tientallen jaren voorgeschreven om patiënten met slaapstoornissen en angststoornissen te helpen, maar bleken vrijwel altijd voor lichamelijke en geestelijke afhankelijkheid te zorgen. 

Verslavend? Is Zolpidem verslavend? Hierover zijn de meningen nog verdeeld. Er is een soort checklist beschikbaar waarmee onderzoekers controleren of een stof verslavend werkt. Er wordt hierbij naar verschillende eigenschappen gekeken. Zolpidem voldoet helaas aan enkele van de meest belangrijke criteria. Dit zijn:

 • Tolerantie. Om een blijvend effect te voelen moet je de dosering steeds verhogen.
 • Afkickverschijnselen. Er is een onaangename fysieke of mentale reactie te voelen als het gebruik van het medicijn plotseling wordt gestopt.
 • Dwangmatig gebruik. Het is – ondanks negatieve gevolgen voor gezondheid, prestaties of relaties – moeilijk om te stoppen met Zolpidem. 
 • Manipulatief of onethisch gedrag. Het constant op zoek zijn naar het geneesmiddel, vervalsen van doktersrecepten en/of het imiteren van symptomen om het medicijn te kunnen verkrijgen komt helaas ook bij verslaving aan Zolpidem (af en toe) voor.

Afhankelijk van de persoon en de situatie is er een aanzienlijk risico op verslaving aan Zolpidem. En de gevolgen zijn niet mals. Niet alleen de bijwerkingen zijn serieus en slecht voor de gezondheid, het gedrag wat bij verslaving komt kijken is vrijwel altijd eveneens ongewenst.

Zolpidem, ja of nee?

Zolpidem kent een aantal vervelende (mogelijke) bijwerken en er kan sprake zijn van een verslavend effect. Als je lichamelijk gezond bent en een goed behandelplan maakt met je huisarts (en je houdt je hieraan) dan kan Zolpidem bij ernstige slapeloosheid haar waarde bewijzen door voor rust te zorgen. Het is belangrijk om tijdens het gebruik te werken aan een structurele oplossing van het probleem. Houd bij het gebruik van Zolpidem de volgende uitgangspunten in acht: 

 • Het medicijn is niet goedgekeurd voor personen jonger dan 18 jaar oud.
 • Het is ook ten zeerste afgeraden om Zolpidem op internet aan te schaffen. Dit soort medicijnen kunnen gevaarlijke bestanddelen bevatten. En je weet natuurlijk nooit zeker of je krijgt wat je hebt besteld.
 • Neem ook geen Zolpidem als je gedurende dag (of vlak voor het naar bed gaan) alcohol hebt genuttigd. 
 • Omdat Zolpidem een voorgeschreven medicijn is, wordt het afgeraden dit met iemand anders te delen (ook al heeft deze persoon dezelfde symptomen als jij hebt). De aanbevolen dosering is bijvoorbeeld niet gelijk tussen mannen en vrouwen.
 • Neem Zolpidem altijd exact op de manier waarop de arts het voorschrijft. En volg natuurlijk de instructies in de bijsluiter. Houd je ook altijd aan de aangegeven behandelperiode.

Het beste advies bij elk geneesmiddel is natuurlijk om te overleggen met je (huis)arts. Hij of zij kan je precies vertellen of Zolpidem geschikt is voor jou. Misschien is een andere behandelingsmethode voor je slaapproblemen wel veel beter. Want zelfs al ben je niet overgevoelig voor de werkzame stoffen en heb je geen of weinig last van bijwerkingen: Zolpidem kan nog steeds verslavend zijn. En een verslaving naast je slaapprobleem is natuurlijk niet iets waar je op zit te wachten.

Zolpidem ervaringen

Onder het artikel hebben verschillende Zolpidem-gebruikers hun (eerlijke) ervaringen gedeeld.   

Heb jij goede of slechte ervaringen met Zolpidem? Laat het ons weten door een reactie te plaatsen onder het artikel.

Vind je natuurlijke slaapvermogen terug (het kan echt)

Iedereen beschikt over het natuurlijke vermogen om goed en diep te kunnen slapen. De aanpak van Slaapwijzer is erop gericht om dit terug te vinden. En dat kan echt! Ik nodig je uit om dit volledig risicoloos te ontdekken door mee te doen aan onze 7 dagen ‘Meetbaar Beter Slapen’ challenge. We stellen jouw huidige situatie vast met behulp van de test hieronder, je gaat vervolgens 7 dagen aan de slag met mijn adviezen en daarna doen we de test nog eens. Gemiddeld slapen deelnemers na een week 23% beter en volgen ze bovendien de juiste koers om slapeloosheid volledig op te lossen. Ik ben ervan overtuigd dat dit ook voor jou mogelijk is!   

Meer weten over andere soorten slaapmedicatie? 

Binnen de Kennisbank van Slaapwijzer vind je ook informatieve artikelen over andere soorten slaapmedicatie. Denk bijvoorbeeld aan Loprazolam, Lormetazepam en Nitrazepam.
Tot slot wil ik je vriendelijk vragen of je dit artikel wilt delen op social media (zie de buttons hieronder). Steeds meer mensen hebben te maken met vermoeidheidsklachten en ik hoop hen te kunnen bereiken. Mijn dank is alvast groot! Vergeet – als je een slechte slaper bent – daarnaast niet om het gratis ebook met 15 beproefde technieken om je gedachten tot rust te brengen te downloaden.

Reacties 165

 1. Roland Enzlin 14 juli 2019

  IK gebruik al 8 jaar Zolpidem, en kan er maar niet van af komen, dus zeker verslavend, dus niet aan beginnen !!!

  1. Jo 30 september 2019

   Juist, beter niet aan beginnen.
   Er bestaan ook andere medicatie die een overgang kunnen geven en toppen met zolpidem. BV Rivotril… en Rivotril is makkelijker af te bouwen en minder verslavend.
   Kijk met je arts?
   mvg
   Jo

   1. Marian 3 juni 2020

    Dat ben ik met je eens. Van de rivotril was ik snel af. Met de zolpidem zijn dat lange nachten

    1. Mikelele 17 november 2020

     Ik gebruik zolpidem als ik met de nachtshift sta om smorgens in slaap te kunnen vallen. Werkt goed van verslaving niks te merken aangezien ik de overige weken met de vroege/late goed slaap zonder de pillen.

  2. Daniel 21 oktober 2019

   Zolpidem is, zoals ook vermeld staat in de bijsluiter, al na enkele weken verslavend.
   In de praktrijk zal dat meevallen, maar na jarenlang gebruik is de verslaving duidelijk.
   Ikzelf kon er bijna mee stoppen na 5 jaar en dom dat ik dat niet heb doorgezet (ik slikte
   nog maar 1/4 pilletje per nacht), maar toen kwamen er ineens weer andere problemen
   en lichamelijke klachten en ben ik weer doorgegaan ermee. Inmiddels 11 jaar verslaafd
   en nu pas bezig met een afbouw, met alle vervelende ontwenningsverschijnselen.

  3. Frank 30 oktober 2019

   Afblijven. Ik besefte niet meer dat ik het nam. Er bestaan natuurlijke producten om in te slapen.

  4. linda 20 februari 2020

   ik neem ook al 8jaar zolpidem na het overlijden man en angststoornissen, het is wel verslavend ik neem een half pilletje zonder geraak ik niet meer in slaap

   1. Christel Vanthieghem 7 april 2020

    Hallo, ik neem echt maar sporadisch een half pilletje. Soms weken aan een stuk niets en soms 3 dagen na elkaar. Ik slaap er direkt van in en ben desondanks s morgens heel fit. Ik ben dus niet verslaafd. Ik slaap anders heel goed, misschien omdat ik een zwaar lichamelijk werk doe.

  5. Marc Stevens 16 augustus 2020

   Vijf jaar lang heb ik Zolpidem genomen. Zoals velen wilde ik er vanaf omdat ik overdag steeds dat zombie effect ervaarde. Fysisch en psychisch kon ik het niet meer aan alhoewel ik één vierde of een half nam. Ik ben plotseling gestopt en heb gedurende 4 nachten niet geslapen en had allerlei hallucinaties, transpireerde hevig, nare dromen enz. Nam contact op met huisdokter.Hij schreef me 1 gram melatonine voor het slapengaan. Na één maand slaap ik in één trek vier uur, wordt wakker en slaap terug ca 3 uur maar minder vast. Inmiddels ben ik ook gestopt met de melatonine en voel me ‘s morgens fris. Nooit Zolpidem nog!. Het vraagt wel veel doorzettingskracht.

  6. Angeline 13 september 2020

   Ik gebruik Zolpidem al 20 jaar. Had in 2000 een burnout en kon helemaal niet meer slapen ondanks andere slaapmedicatie. Antidepressivum gekregen en zolpidem. Ik voelde me snel een stuk beter en kon weer slapen. Ook gebruikte ik nog zelden zolpidem. Ik gebruikte het alleen als ik op vakantie ging of bij grote stress en dan vaak maar (een halve) 5mg. Kreeg in 2009 een andere baan en dat leverde veel stress op. Nam in het begin elke avond voor het werk 5 mg, dus 4 x 5 mg per week. Wel zonder geprobeerd, maar dat ging niet zo. In de loop van de jaren steeds meer stress op het werk en ben overgestapt op dagelijks 10 mg. In 2018 baan kwijt, maar ook dat levert stress op. Moeten solliciteren op je 63e, etc. Verleden jaar verhuisd. Volgende week start mijn AOW, goed moment om met de zolpidem te gaan stoppen. Zal niet makkelijk worden.

   1. Jennie Schreuders 11 augustus 2021

    Ben heel benieuwd hoe het nu met je gaat?
    Geen zolphiderm meer?
    Ik gebruik het het een aantal jaren en nadat mijn man overleden(3 maanden geleden) is heb ik steeds meer nodig.
    Daarom wil ik graag weten hoe het met jou gaat en wat je gedaan hebt.

    Jennie Schreuders

   2. Cindy 6 september 2021

    Bij welke dokter ga je

  7. eddy 24 september 2020

   sedert mijn kindertijd lijd ik al aan slapeloosheid. Ik lag hele nachten wakker. Toen was ik jong en kon mijn lichaam daar beter tegen. In 1999 moest ik echter een hartoperatie ondergaan. Ik heb toen met mijn dokter gesproken en gezegd dat ik het niet meer verantwoord vond om nachten na elkaar niet te kunnen slapen. Ik vroeg hem een slaapmiddel dat niet verslavend werkt, want ik heb angst voor verslavingen, heb daar te veel miserie door gezien in mijn omgeving. De dokter schreef mij toen Stilnoct voor. Na een paar jaar is dat omgeschakeld naar Zolpidem. Ik neem nu dus al 20 jaar iedere avond voor het slapengaan een tabletje en ik slaap als een roos. Pilletje nemen, half uurtje wachten, dan naar bed en ik slaap direct. Ik krijg daar echter geen “roes” van en heb in de loop van de dag geen enkele behoefte om er eentje te nemen. De enige bijwerking die ik er van heb is dat ik ongeveer een kwartier na inname mijn hele frigo zou leegplunderen van de honger. Verder heb ik nergens last van en slaap nu al meer dan 20 jaar zonder problemen. Ik voel helemaal geen drang naar de medicatie. Ik neem het een half uurtje voor het slapengaan. Verder heb ik geen enkele bijwerking. Ben heel tevreden dat ik die medicatie heb leren kennen, het voelt nog steeds zalig om ‘s avonds naar ben te gaan, wetende dat ik direct in slaap val.

   1. Marina 13 november 2020

    Zolpidem help mij helemaal niet om te slapen

   2. Nancy 25 februari 2021

    Ja dat honger gevoel herken ik wel. Verder geen klachten. Alleen als je al nachten zit te spoken en ik echt niet slaap ook op de zolpidem niet moet er even wat zwaarders en dan ga ik weer voor heel lang goed op 5 of 10 mg. Geen verslaving eraan en slik ze al jaren. Melatonine hielp me niet. Op dpktersrecept 5 mg gehad. Ik heb autisme en paniekaanvallen dus ook antipsychoticum en werkt goed samen.

    1. Wendy 9 maart 2021

     Beste

     Ik gebruik af en toe een half pilletje zolpidem, zo 2 a 3 keer per week.
     Dit nu al zo 15 jaar. Vroeger nam ik het dagelijjs omdat ik niet meer insliep na de geboorte van mijn zoon.
     Verslavend is het dus niet als je het met mate gebruikt en niet dagelijjs neemt.
     Maar nu hebben mijn gynaecoloog én apotheker me bang gemaakt dat het slecht voor dementie zou zijn.
     Weten julllie of dit klopt aub?
     Wendy

    2. Kaat 6 juli 2021

     Is verslavend Blijf er af!

   3. Katy 23 september 2021

    Niet aan beginnen!!!!
    Probeer meditatie of natuurlijk product …☝

    1. Marijke. 16 februari 2022

     Hallo.
     Ik heb ook een heletijd de zolpidem geslikt het begon met 1 tabletje was nog prima te doen maar kon met 1 de slaap niet meer hervatten dus toen nam ik er twee heerlijk slapen en natuurlijk snachts spoken en de volgende dag van heb ik dat gedaan kon mij niks meer herinneren wat ik ook probeerde om het voor de geest te halen.
     Je zal maar in de auto stappen zonder dat je het weet of telefoontjes pleegt niet normaal meer ik neem deze troep nooit meer levends gevaarlijk die troep dus blijf er van af.

   4. Sabina Van der Mueren 12 maart 2022

    Beste, herken er me helemaal in. Jaren ploegen gedaan en dan een tabletje zolpidem. Ook later bij een succesvolke carrière maar een mentaal zware, 1 zolpidem en de wekker zetten en toch fris op mijn trein. Toen een ongeval gehad en moest bromazepam nemen voor de nachtmerries. Dat heb ik na een jaar plots gestopt en heb toen een epileptieaanval gehad. Toen schreef de dokter me daarvoor unitranxene voor en ik belande in het verslavingsparcour. Met hulp van een nieuwe huisarts en psychiater gestopt en overgeschakeld op LERIVOB. Prima was dat. Ik was vrolijk, sliep goed en was fit maar sinds kort uit de handel. Nu sukkel ik . slaap niet meer en voel me moedeloos daardoor. Ook nu hevige diarree en migraineaanvallen, heuk en huiduitslag Heb nu een doosje zolpidem gekregen en ga seffens een tabletje nemen want moet nu echt wat slapen. Begin op oudere leeftijd ook terug te werken in april. (Na invaluditeit) En wat ik ook herken is die koelkast. Soms verschoot ik s’morgens had nog spagetti gemaakt, een half verkruimekd brood lag er, wat lege yochurtpotjes enz. Dus echt dadelijk na zolpidem je bed in. Dat heb ik nu wel door. Begin niet meer met tranxene nu ik er van af ben. Ben daar wel fier op . Ook goede ervaringen met melatomanine forte. Maar je moet dat zo lang op voorhand nemen en dat vergeet ik. . Zolpidem is echt een aanrader voor wie echt slaap kan gebruiken psychisch of fysisch. Beter dan aan slapeloosheid ten onder gaan. En ik kijk uit naar mijn nieuwe job. Liefs aancde bloggers

  8. Heleentje 4 oktober 2020

   Ik heb 10 jaar geslikt, een week doorzetten, en je bent er vanaf !!!!

   1. Ann Sophie 12 oktober 2020

    Beste
    Heb jij afgebouwd met zolpidem of gewoon gestopt omdat je zegt na een week ben je ervan af.
    Mvg

    1. sedeynkatelijne888@gmail.com 6 juli 2021

     Het is WILLPOWER Gewoon stoppen en doorzetten en je bent er idd van af.
     Kracht zit altijd in jezelf

    2. Egbert 9 augustus 2021

     Super middel!
     Ik kreeg eerst temazepam voorgeschreven. Echter had dat niet het gewenste effect.
     Daarna kwam de dokter met zolpidem.
     Ik gebruik dit middel incidenteel. Na een nachtdienst, of als ik echt niet in slaap kan komen. Aanrader!

     Er mee wakker blijven is ook geinig. Dan begin je wat te hallucineren. Leuk extraatje

   2. Anoniem 21 oktober 2020

    In 7dagen geen zolpiden meer nodig?
    wat zijn de bijwerkingen die ik kan verwachten?
    Neem n halfje.

   3. Kobe 29 oktober 2020

    Hoe heb je dat gedaan als ik mag vragen ?

   4. Carine 14 december 2020

    Bzn je zr ineens mee gestopt ?

   5. Jeanneke 20 december 2021

    Ja. Klopt. 1 week slecht slapen. Dromen plassen uren wakker. Maar na 1 week min of meer gewoon doorslapen
    Ben heel opgelucht dat het me lukt ervan af te blijven
    Haal ze niet meer in huis
    Want dan pak je ze toch. Doorzetten dus !

  9. M 28 april 2021

   Zolpidem nu al jaren niks mis mee en beter dan rivitril voor de nacht dan en temazepam is mijn mening. Toen over gegaan ivm eventueel cetslavibgsgevoelig ze mochten niet verder ophogen dan 30 tema bij mij en wilde ik ook niet sinds dien al tijden 10 temazepam kort dubbel gehad in zware periode maar was hooguit 3 dagen en weer terug. Ik slik er wel nog een ander doorslapen bij moet ik dan zeggen een niet verslavende. Al vin ik deze dat ook zeker niet doet wat het moet doen en geen geklooi met dat snel al omhoog moeten.

  10. Loch Ness 6 oktober 2021

   Welke dokter.schrijft jou dit zolang voor ?

  11. Claudia 16 november 2021

   Door hormoonschommelingen slaap ik slecht in. Na een paar slechte ‘slaap’ nachten ga ik vroeg naar bed met een halve zolpidem. Nu heb ik een paar keer gehad dat ik in de nacht klaar wakker was en ontzettend raar gevoel in mijn benen. Ik wilde deze alleen maar strekken. Soort van spasme oid.
   Heeft iemand daar ook wel eens last van gehad en wat kan dit zijn?

  12. Rex 1 mei 2022

   Ik gebruik al jaren 1 x in de zoveel dagen ( kan soms weken tussen zitten), een halve Zolpidem, puur voor het inslapen.
   En heb geen last van verslavingsverschijnselen.
   Voor mij is het een middel om, wanneer ik echt helemaal op ben van vermoeidheid,( ogen die lijken te flitsen, duf en duizelig vanwege de oververmoeidheid enz. ) een beetje bij te komen, hopende om weer iets beter te kunnen functioneren.
   Mij werkt het beter dan andere tabletten e.d. , velen doen letterlijk niets!
   De artsen doen er verder ook niets aan, hoe vaak ik er (wanhopig) ook om vraag.
   Het enige is dat ik wel eens naar de Gelderse Vallei gestuurd ben en van die dingen op mijn hoofd kreeg en ermee naar huis mocht te om later te horen te krijgen dat ze via een grafiek konden zien hoe slecht ik slaap. En verder gebeurd er niets.
   En ja, ik heb mij heel lang aan vaste tijden e.d. gehouden. Maar het helpt allemaal niet.
   Naast de al jaar en dag ontstane slaapstoornis heb ik al ruim 57 jaar last van chronische (zenuw) pijn en dat speelt ook een rol en wat zegt de huisarts ” ach ja ,je bent het allemaal al zo lang gewend en je bent niet de enige” .m.a.w. zoek het verder maar uit.
   En huisartsen die dit beroep als roeping hebben gekozen en meedenken met een patiënt, erg moeilijk te vinden , als een speld in een hooiberg.

  13. Sterkre 18 mei 2022

   Krijg ji dat dan altijd op voorschriften.

 2. José 14 juli 2019

  Ik gebruik Zolpidem ook al jaren, aanvankelijk altijd 1 tablet per nacht. Heel geleidelijk heb ik dit afgebouwd tot nu 1/8 tablet! Als ik dit niet neem (of per ongeluk vergeet) val ik niet in slaap en lig dan de hele nacht wakker. Het is niet psychisch want toen ik eens niet in slaap viel bleek dat ik vergeten was het in te nemen. Ik heb het wel eens 4 weken volgehouden zonder Zolpidem maar viel elke nacht niet in slaap. Ik was totaal gesloopt en functioneerde niet meer en ben toen van arre moede maar weer begonnen met Zolpidem. Het is echt onbegrijpelijk dat zelfs 1/8 tablet (een minuscuul klein stukje) bij mij nog werkt om in slaap te vallen. De huisarts vindt dit gebruik geen probleem maar ik wel. Ik wil gewoon weer zónder slaapmiddel in slaap vallen maar tot nu toe lukt het dus niet. Zó verslavend is Zolpidem dus voor mij. Taperingstrips zijn er niet voor Zolpidem maar wel voor Zopiclon, maar dat heeft weer een andere samenstelling en dan moet je gaan omrekenen. Eerst probeer ik nu te stoppen met behulp van amitriptyline 3x 10 Mg. Dat middel werkt in een lage dosering ook slaapverwekkend en is niet verslavend. Dat krijg ik nu van de huisarts en neem ik ‘s avonds tegelijk met 1/8 Zolpidem. Binnenkort laat ik Zolpidem weg en neem alleen de amitriptyline. Die wil ik dan ook langzaam afbouwen. Ik hoop dat ik zo van Zolpidem af kom. Het is m. i. een zeer verslavend middel. Kijk maar eens op Amerikaanse sites. Bezint eer ge begint. Af en toe kortdurend als je niet kan slapen is het geen probleem, maar beslist niet elke dag.

  1. Daniel 21 oktober 2019

   1/8 pilletje is echt placebo-niveau en HET moment om ermee te stoppen.
   Dit is geestelijk afhankelijkheid en geen lichamelijke verslaving.
   Zorg er voor dat je ermee stopt nu en niet weer opnieuw meer nemen.
   Ik zit in de ellende dat ik nu moet proberen van 1 hele pil per dag af te kicken.

   1. Annemiek 11 december 2019

    Die 1/8 is echt niet placebo, ik probeer nu zonder , maar ik slaap dan niet. Punt uit. Haze slaapjes. Ik neem nu 1/4 ongeveer . Breek de pil, maar de dosis kan verschillend verdeeld zijn, dus de ene nacht slaap ik wel een aantal uren goed, tot redelijk. Soms niet. Er mogen van mij wel 2 mg pillen komen , ipv 10 of 5 mg. Of zelfs 1. Mg, zolang je hersenen er iets van meegekregen hebben, en je slaapt, dan werkt het. Ik vergeet t ook wel eens, en dan dacht ik rond 3 uur, ligt t er nog!??? Ja chips, vergeten ! Elk Brein is anders, dus wat werkt voor jou werkt. Jij kent je brein het beste.

    1. Debby 19 maart 2020

     Inderdaad 1/8 heeft bij mij ook lang gewerkt, is geen placebo-effect.
     Maar dan 2/8 of 1/4 beginnen nemen en werkt het niet meer.
     Nu probeer ik af te bouwen. De apotheker maakt ze zelf met 2mg en dat werkt, volgende keer nog minder 1mg en hopelijk zo ervan af te geraken.
     Als ik 2mg niet neem heb ik rillingen en hoofdpijn en misselijk en moe.

     1. Antoinet 10 december 2020

      Ik gebruik al zeker 18 jaar zolpidem.
      Nu loop ik al 3 jaar met blepharo spasme. Dat is een spierziekte aan de oogleden. Miastenia gravis ben ik ook op getest maar dat was t niet.ik heb nu al zoveel geprobeerd om van die spierziekte af te komen , maar geen enkel resultaat en t is heel vervelens als je ogen steeds spontaan dicht vallen.
      Nu vraag ik mij af of het ev door t gebruik van zolpidem zou kunnen komen. Ik neem standaard een halve tablet zolpidem savonds. Soms een kwart meer.
      Of als ik wakker wordt snachts en niet meer door kan slapen neem ik nog een kwart. Dan slaap ik wel weer in. Is er iemand die dit herkend?

   2. il postino 26 februari 2020

    amitiptyline te veel bij werkingen ,duf,hoofdpijn en depri. advies nooit meer.

   3. Marian 3 juni 2020

    Zit met hetzelfde probleem. Zonder slaaploze nachten dat hoid ik niet vol

  2. Anja 8 juni 2020

   Wil even reageren op de amitrypeline, die gebruik ik ook.
   Maar die heb ik nodig omdat toen der tijd last had van migraine. Heb elke dag 3 tabletten van 25 mg.
   Heb daar geen last meer van,omdat ik die nu gebruik.ik heb ze van de neuroloog. Maar gebruik ook al jaren zolpidem, moet binnenkort afbouwen.
   Hoop dat dat gaat lukken, draai nachtdiensten,

  3. Mary 1 december 2020

   Ik heb al jaren 2x amitriptyline maar niet om te slapen, daar doet het niks voor volgens mij. Zolpidem ook al jaren. Ben gesloopt en slaap echt niet als ik het niet neem.

   1. Petra 2 april 2021

    Na bijna 30 jaar eerst stilnoct en daarna zolpidem heb ik elke avond als ik slapen wil gaan ,en op de rand van mijn bed zit ,alleen nog de gedachte : ik wil hier van af geraken. Als ik na de dagelijkse inname nog toevallig een telefoon gesprek heb zal ik mij er de volgende dag niets meer van herinneren. Ook zie ik soms dat ik na inname nog dingen doe of schrijf waar ik ook niets meer van weet. Dat is heel erg beangstigend. Kan mij überhaupt iemand of iets mij van deze verslaving afhelpen ? Ik wil graag terug over mijn slaap beslissen en de macht die zolpidem over mij heeft breken

 3. N 14 juli 2019

  Gebruik het sinds januari 2019.
  Alleen in de weekenden want dan hoef ik geen auto te rijden.
  Blijf lang suf en kan mij slecht concentreren, maar slaap dan tenminste een aantal uren zodat ik mij weer kan opladen voor de nieuwe week.

  1. Jc 30 november 2021

   Heb ik ook… gesprekken waar ik niks meer van weet….
   Of sex
   Heel erg

   1. Anoniem 5 april 2022

    Dat heb ik ook! Bizar hè.. Ik ben deze reacties gaan lezen om te zien of meer mensen dat hebben. Ik ben heel nieuwsgierig waarom dit medicijn zo werkt. Is het onderbewuste wat wordt geactiveerd?

 4. Yvonne 14 juli 2019

  Ik gebruik deze pillen al jaren maar niet dagelijks, meestal een paar keer per maand. En ik neem maar een kwart van het pilletje per keer. Daar slaap ik zo’n 6 uur op en kan ik er weer tegenaan als ik al een week slecht heb geslapen. Ik vind het ideaal en het geeft mij rust dat ik ze in huis heb. En omdat ik het niet te vaak gebruik, werkt het elke keer als ik het neem heel goed. Het is net als met alcohol, met mate is het ok.

  1. Wil Bruijn 24 juli 2019

   Ik gebruik Zolpidem zeker al meer dan 10 jaar. Daarvoor kreeg ik dormicum voorgeschreven. Sinds ik slaapwijzer heb ontdekt besefte ik dat ik zonder zou moeten kunnen. Eerst heb ik magnesium aangeschaft. Nooit geweten dat ik daar een tekort aan had. Dat moest voor mij het ei van columbus zijn. Aangezien ik per 3 maanden slechts 30 tabletten gebruik had ik niet het idee dat ik verslaafd was. Hoë onnozel
   Fanatiek als dat ik ben heb ik de tabletjes ver weg gestopt. De eerste 2 weken ging het aardig goed met behulp van het alfabetiseren. Daarna heb ik zeker 1 a 2 nachten per week de klok op 6 uur zien staan. De weken daarop werd dit steeds erger. Af en toe maar een kop slaapthee gezet. Soms met een scheutje whisky erbij. Na 8 weken kreeg ik ook nog slecht nieuws te verwerken. Toen was ik er klaar mee. De tabletjes weer opgezocht. 1/8 tablet was voldoende om me onder zeil te krijgen. Ik voel me een mislukkeling. Aan de andere kant…..Ik krijg van niemand een medaille voor het wel of niet slagen
   Dat geeft me rust. Ik blijf het proberen. Na die ene nacht, nu 3 weken geleden, gebruik ik hooguit een half tabletje gemiddeld per week. Ik mag er best trots op zijn. Hoe dan ook – ik blijf het proberen.

   1. Lily 23 september 2019

    Ik gebruik zolpidemtartraat al 40 jaar en zit nog steeds op 1 tabletje 10 Mg en nooit meer en nul bijwerkingen en slaap als een roosje ermee

    1. Daniel 21 oktober 2019

     Dat kan niet, want Zolpidem bestaat pas sinds 1992.
     https://en.wikipedia.org/wiki/Zolpidem

     1. Jos 4 november 2021

      Ik ook al meer dan 10 j dus dit bestaat al langer !
      Soms 20 mg als10 niet helpt . Niet slapen is slechter!

   2. Daniel 21 oktober 2019

    Een half tabletje per week is heel matig/verantwoord gebruik en dus ook niet zo verslavend.
    De meeste chronische gebruikers gebruiken het middel dagelijks en soms in grote hoeveelheden.
    Je kunt er nu nog makkelijk vanaf komen en dat zou ik je ook echt aanraden. Wanneer je eenmaal
    dit middel dagelijk gebruikt, ben je verslaafd en is het heel moeilijk om er weer vanaf te komen.

    1. samira 30 december 2020

     Dag
     Ik neem nu al 12 jaar zolpidem en kom van ver, had zobzware slaapproblemen dat zolpidem alleen niet genoeg was.. nu ondertussen laatste jaar kan ik met halve heel goed slapen en een vierde zolpidem tijdens vakantie en weekends.
     Werk in. ploegen en heb 2pogingen gedaan om te stoppen en was de hel voor mij was hele nacht wakker, door mijn zware fultime job en kids moet ik mijn halve zolpidem nemen. om. het vol te houden.
     Mijn. wens is dat het ooit lukt om volefig te stoppen met zolpidem.
     Samira

    2. Paul 21 augustus 2021

     Hoi hoi ik slik 2 zolpidem 1o mg elke dag slaap 12 uur maar naar het innemen hongergevoel rarendingen doen. Iemand ervaringen ermee?

 5. Yvonne 14 juli 2019

  Tijdens de overgang ging ik steeds slechter slapen totdat ik helemaal niet meer sliep. Na een slaap onderzoek kreeg ik van de neuroloog zolpidem voorgeschreven. Wat een verademing om weer te kunnen slapen! De enige bijwerking die ik heel af en toe heb ervaren is dat ik ‘s nachts door mijn huis liep te spoken zonder dat ik het wist. Ik ontdekte dan’ s morgens de troep in de keuken. Dit waren nare ervaringen. Ik heb ervoor gekozen te wachten met afbouwen tot ik met pensioen ging. Ik ben nu 3 maanden aan het afbouwen. Dat gaat goed. Volgende week hoop ik weer zonder medicatie te kunnen slapen!

  1. Daniel 21 oktober 2019

   Wanneer je door je keuken aan het spoken bent, betekent het dat je meer dan de maximale hoeveelheid van 1 pil per nacht gebruikt denk ik.
   Althans, dat is mijn ervaring, want dit is mij kortgeleden ook gebeurd. In de 10 jaar daarvoor nog nooit zoiets meegemaakt en ik gebruik die
   rommel al 11 jaar. Ik ging ook rare berichtjes schrijven naar vrienden en ben een keer behoorlijk gevallen en dat was voor mij de druppel.
   Nu aan het afbouwen met vervelende ontwenningsverschijnselen, die al enkele dagen duren, maar gelukkig met ups and downs.
   Ook hele mooie momenten waarbij je ineens realiseert hoe helder/nuchter je bent en hoeveel kleuren je ziet. Emoties komen naar boven,
   maar het hoort er allemaal bij. Kijk maar op sites die de ontwenningsverschijnselen beschrijven.

  2. ilse@paradisotv.be 8 september 2021

   Hier herken ik mij volledig. S’morgens met een bang hartje opstaan om te kijken wat hoe de keuken en frigo er bij liggen. Ik neem ze vaak ook mee in bed. De dag erna herinner ik mij niets. En toch kan ik Zolpidem niet laten.

 6. Rineke 16 juli 2019

  Ik gebruik Zolpidem sinds een jaar of 6, 7, ben ermee begonnen in een drukke en stressvolle tijd en gebruik het nog steeds, maar niet meer dan 2 à 3 x per week een halfje. Ik slaap er (bijna altijd) goed mee in en mee door, ben dan in elk geval uitgerust, ik heb wel af en toe hoofdpijn in de ochtend, maar dat duurt nooit lang. Ik ben er erg blij mee.

  1. Daniel 21 oktober 2019

   Het ging bij mij, dacht ik, ook 11 jaar lang goed. Totdat ik ineens besloote de dosis te halveren.
   Ineens heftige ontwenningsverschijnselen. Niet alleen negatieve, maar ook positieve.
   Ik voel me ineens zo helder en nuchter en zie veel meer kleuren dan daarvoor.
   Ook meer emoties komen los. De nare bijwerkingen zoals misselijkheid en suffigheid
   en traagheid en 11 uur lang slapen terwijl dat niet nodig is, die zijn weg nu.

 7. Rinus 82 jaar 17 juli 2019

  Sinds kort gebruik ik Zopiclon. Een halve tablet. Het werkt prima. Ik probeer het zonder te doen, maar dan wordt het gauw 2 of 3 uur voordat ik slaap. Overdag ben ik dan erg moe. Zopiclon werkt lang na. Je kunt de volgende dag zeker geen auto rijden.
  Het middel werkt maar heeft een prijskaartje. Het merkwaardige is dat mijn slaapproblemen ontstonden na mijn open hartoperatie. Met 4 bypasses. Over een oorzakelijk verband is weet ik niet.

  1. Daniel 21 oktober 2019

   Rinus, gooi de Zoplicon onmiddelijk weg. Ik heb dat middel tijdelijk een keer gebruikt als vervanging van Zolpidem
   en de bijwerkingen waren erger dan die van Zolpidem. Het is wel zo dat je op Zoplicon veel langer doorslaapt,
   maar de dag erna voel je je erg duf, nog erger dan bij Zolpidem.

   1. Margreet 13 juli 2020

    Voor mij nooit weer. Na jaren werd het steeds erger. De laatste keer hallucinaties. Had ook maar zo verkeerd kunnen aflopen. Nu gebruik af en toe melatonine

 8. Frank 18 juli 2019

  Ik slaap prima op een half tabletje zolpidem.
  Ik slik ze nu al een aantal maanden. Even leek ik zonder te kunnen, maar dat was van korte duur. In het begin had ik geen last van bijwerkingen.
  Ik merkte wel dat ik zonder zolpidem overdag wel fitter was (als ik dan wel geslapen had natuurlijk 😉

  Eigenlijk is het kiezen tussen 2 kwaden, niet slapen of chemisch slapen. Ik ben nu druk zoekende naar het goede; Slapen zonder pillen!
  De laatste weken begin ik er namelijk wel meer last van te krijgen. Overdag suf, minder concentratie, verstopte neus, darmklachten (ik weet niet of het allemaal de pillen aan te rekenen is, maar heel gezond zal het toch niet zijn)

  Met andere methoden (mindfulness, acceptatie) probeer ik de slapeloosheid tegen te gaan (of eigenlijk dus te accepteren). De laatste nachten probeerde ik dat zonder pilletje te doen, maar merk dat de mentale verslaving enorm is. Ik blijf maar denken aan dat pilletje en krijg pas rust als ik wat heb ingenomen.

  1. Daniel 21 oktober 2019

   Herkenbaar allemaal en zo begon het bij mij ook.
   Het middel lijkt zo onschuldig en zelfs de perfecte pil tegen slaapproblemen.
   Jarenlang ging het bij mij ook goed met een half pilletje per nacht en langzaam
   maar zeker werden dat er meer, totdat ik over de grens van 1 pil per nacht ging.
   Laat het nooit zover komen en bouw af, voordat de problemen alleen maar
   groter worden. Op een dag moet je toch afkicken.

   1. Sandra 3 november 2019

    Hoi ik ben sandra 42 jaar. Ik gebruik zolpidem al 15 jaar. Ik ben ms patiënt al sinds mijn 19de en ik heb heel veel pijn in mijn benen vooral in de nacht. op een of andere manier heb ik in de nacht geen pijn. Zodra het uit is gewerkt neem ik er nog één mijn recept in dan ook 90 per maand. Mijn artsen denken dat dit komt omdat mijn lichaam ontspand. Als ik ook niks inneem word ik wakker met pijn dus dan 24/7. Liever zolpidem dan langer pijn. Is er nog iemand met ms die dit ook gebruikt. Gr sandra

    1. Maria 7 oktober 2020

     Hi Sandra
     Je schreef over die pijn in je benen.
     3jaar geleden een borstbesparende operatie gehad en bestralingen.
     Naderhand kreeg ik brandende voeten…pijn in mijn benen enz….
     Na verschillende bezoeken bij de neuroloog en rmi was het resultaat…..
     Neuropatische pijnen!!!
     Kreeg Lyrica voorgeschreven.
     Zoveel bijwerkingen dat ik na zeer korte tijd …mede door de huisarts….stopte met Lyrica.
     Een tijd later door extra moeilijkheden …kon ik niet slapen.
     Kreeg vande huisarts Zolpidem .
     Wonderlijk….na een paar dagen een half tablet….haast geen nachtelijke pijnen meer en loop beter.
     Heb je ook gelezen en gezien op Tv dat er een jonge man was die in een rolstoel zat….zelfs niet kon praten ….en na Zolpidem…weer heel veel kon????
     Hoe moet ik nu over Zolpidem denken???
     Misschien kan de universiteit Radboud een antwoord geven.
     En Sandra ????
     Groetjes Maria

 9. Marjo 29 juli 2019

  Ik gebruik al 24 naar zolpiderm. Niet meer dan 2 a 3 x per week een halfje. Heel soms een hele.
  Ben er blij mee. Het idee dat ik in ieder geval een paar nachten redelijk kan slapen geeft me rust.
  Bijwerkingen heb ik er niet van.

  1. Daniel 21 oktober 2019

   Volgens mij werd Zolpidem pas rond 2000 ingevoerd in Nederland, maar ik kan me vergissen?
   Probeer het af te bouwen, want 1 hele is het maximum dat je mag innemen. In een hele
   stressvolle situatie, zou je zomaar ineens meer kunnen gaan nemen dan een hele.

 10. Mar 11 augustus 2019

  Ik gebruik al ruim 5 maanden dagelijks 10mg maar slaap er hoogstens 5uur op. Heb wel al een week last van spier pijn … zou dit een bij werking kunnen zijn?? Ik kan het nergens vinden .. verder ben ik 1 van de … die er geheugenverlies door heeft wel kort maar na inname weet ik dus niks meer tot ik weer wakker wordt. Ondanks mijn omgeving zegt hele gesprekken met me te voeren.

  1. Daniel 21 oktober 2019

   Zolpidem is een inslaper die na 2 of 3 uur uitgewerkt is en dus gebeurt het vaak dat je na 4 of 5 uur alweer wakker bent.
   Het grootste risico is dat je dan weer een half pilletje neemt en dan totaal ineens 10 of 11 uur per nacht slaapt, wat helemaal niet nodig is.
   Spierpijn zou ik juist verwachten als ontwenningverschijnsel, aangezien Zolpidem de spieren ontspant, maar daardoor kan het voelen
   alsof je spieren extra gespannen zijn overdag, al blijft het middel de volgende dag ook zonder dat je het door hebt nog urenlang doorwerken.
   Suffigheid, concentratieproblemen, traagheid, misselijkheid, allemaal bijwerkingen van deze rommel.

 11. Evelyne 10 september 2019

  Ik gebruik al 15j stillnoct. Eerst gestart met een halve, nu al 7 a 8 stuks in 1 nacht. Elke dag en nacht hoofdpijn. Elke nacht slaapwandelen. Maar wakker worden doe ik om de 2 uur. En dan telkens opnieuw eentje nemen. Echt verslavend. Mijn leven is naar de vaantjes. Beste oplossing zal opname in ziekenhuis zijn om af te kicken. Want zelf minderen lukt echt niet.

  1. Y.Weijers 23 september 2019

   Ik begrijp niet dat de huisarts steeds een recept uitschrijft als mevrouw 7-8 tabletten per nacht gebruikt, dat zijn 2 doosjes per week!

  2. karin_vanbergen@hotmail.com 17 oktober 2019

   Ik gebruik 15 jaar zolpidem, 15 to 20 mg per nacht en soms nog meer. Momenteel ben ik in behandeling bij trubendorffer (verslavingskliniek) om af te komen van dit middel. Omdat ik het heel erg moeilijk vind om te stoppen verblijf ik nu bij mijn zus en zwager (ipv een afkickkliniek) om in 3 weken tijd de zolpidem af te bouwen. Sinds 3 nachten nu gebruik ik geen zolpidem en slaap ik ook niet, maar ik vind de steun van mijn familie om door te gaan het middel niet meer te nemen(de verleiding is groot bij niet slapen) Ik wens je succes en doorzettingsvermogen om af te komen van dit middel.

   1. Veronique 3 oktober 2021

    Welke ontwenningsverschijnselen heb je

  3. Daniel 21 oktober 2019

   Als het werkelijk waar is dat je er 7 of 8 per nacht gebruikt, moet je jezelf onmiddelijk aanmelden bij Brijder of
   Trubendorfer. Helaas zijn daar wachtlijsten, dus een accute opname in een kliniek lijkt mij beter voor jou.
   Hoe is het inderdaad mogelijk dat een huisarts hiermee akkoord gaat, kan ik me echt niet voorstellen.
   Mijn huisarts trok (gelukkig) al aan de alarmbel toen ik meer dan 1 pil per nacht gebruikte.

  4. Martine 30 oktober 2019

   Je kunt er echt wel vanaf komen. Ik gebruikte ook 4 stuks per nacht ) 2 keer 2). Ik heb afgebouwd met diazepam. Begonnen met 20 mg diazepam. Eerste nacht nul geslapen. Die dag wakker gebleven, en volgende nacht super geslapen met diazepam (geen zolpidem meer). Dan ieder week de diazepam met 2 mg verlagen, en na 10 weken ben je er vanaf. Het ging heel goed. Ik ben al 8 maanden van de zolpidem af. Heb ze 10 jaar dagelijks geslikt. Ik had wel met mijn apotheker afgesproken dat ik iedere keer slechts voor 1 week diazepam meekreeg, om misbruik hiervan te vermijden. Afbouwen mer zolpidem zelf is heel moeilijk. De verleiding is te groot om toch wat meer te nemen. Succes. Het kan echt!

  5. Antwon 23 juli 2021

   Heb een keer zoldipem genomen, tijdens een stressvolle periode. Had toen ook wat alcohol gebruikt. Is 2x erg mis gegaan op die manier.
   Het resultaat was dus slaapwandelen.
   Met pammen heb ik dat niet, maar daarvoor bouw ik heel snel een grote tolerantie op. Werkt dus snel verslavend.
   Ik ben ervan overtuigd dat al die middelen voor mij niet goed zijn.

 12. Jojo 26 september 2019

  Ik neem zolpidem nog niet zo lang in maar bij mij werken ze NOOIT lang. Ik neem de volledige pil net voor ik ga slapen maar na 2uur ben ik plots weer wakker soms neem ik dan terug een pil. (Maar ik kan moeilijk op één nacht 4pillen gaan innemen :s ) en wat ook raar is ik mis er vaak een deel en nu kijk ik enkel naar mijzelf. Maar ik merk als ik dit doe dat ik de dag erna geen goed duidelijk zicht heb dan zie ik wazig. Heel vervelend. Maar zalig om geen uren lang naar de wekker te staren…

  1. Daniel 21 oktober 2019

   Het lijkt een wondermiddel en voor mensen met hele zware problemen is het zeker een goede tijdelijke oplossing.
   Echter is het middel vele malen verslavender dan artsen durven toe te geven. De maximumgrens ligt bij 1 pil per
   nacht, meer krijg je ook niet van je huisarts en/of apotheek, dus 2 of 4 pillen is zelfs eigenlijk onmogelijk via de huisarts.
   Je kwaliteit van leven gaat echt achteruit met dit middel. Je raakt afgestompt en je leeft als een soort van robot.
   Je leven wordt kleurloos, voorspelbaar, saai, etc., en je gevoelens verdwijnen.

 13. Kimme 2 oktober 2019

  Vorige week vor het eerst zolmodem . Paar uur errvoor een uni tranxene en een tramadol. Nooit doen. Ik heb 22u als een blog geslapen.ik dat dacht het maand nnamiddag 3u was toen ik wakker werd…maar het was Dinsdagnamidda ! Goed raadniet combinere

 14. Rob 8 oktober 2019

  Ik heb 2 jaar zolpidem geslikt, op momenten dat ik dat zelf wilde. Eerst 1 keer per week,, maar dat werd steeds vaker. Als ik de volgende dag iets belangrijks te doen had dan slikte ik de avond er voor, zodat ik uitgerust zou zijn die dag. Dat werkte. Maar de avonden daarna sliep ik steevast erg slecht, zodat ik ‘brak’ werd en mijzelf weer tracteerde op een tabletje. Alhoewel ik dus niet dagelijks slikte bleek ik wel afhankelijk en dus verslaafd te zijn geworden. Toen ik me dat realiseerde ben ik cold turkey gestopt met alle gebruik. Ik wil niet verslaafd zijn. De eerste weken heb ik heel slecht, tot bijna niet geslapen. Na ca. 6 weken ging het weer beter. En nu, 9 maanden later, is het uit mijn systeem. Ik slaap nu gemiddeld veel beter dan vroeger. Ik ben gestart in een stressvolle tijd en in de valkuil van makkelijke slaapmedicatie gevallen, waardoor het slaapprobleem werd verergerd. Ik ben blij dat ik er vanaf ben en niet meer gebruik!

  1. Daniel 21 oktober 2019

   Heel goed Rob, geweldige prestatie om hier ‘cold turkey’ mee te stoppen, maar dat is niet voor iedereen aan te raden.
   Ik weet niet hoeveel je gebruikte, maar 6 weken voordat je weer normaal kan slapen klinkt wel als erg lang.
   Gebruikte je nog andere middelen naast Zolpidem en had je proffesionele begeleiding?
   Ik ben aan het afkicken met begeleiding van de huisarts, maar binnenkort ook meer professionelere hulp.
   ‘Cold Turkey’ is zeker af te raden wanneer je meer gebruikt dan het maximaal toegestane niveau van 1 pil per nacht.
   Zowel Brijder als Trubendorfer geven aan dat een afbouwschema het beste is. Dat duurt langer, maar gaat wel
   veiliger en met minder (heftige) ontwenningsverschijnselen.

 15. bruneel marleen 11 oktober 2019

  ik heb al maanden een groot slaapprobleem ik moest naar de plumuloog voor een longtest en de dokter schreef me zolpiderm voor op mijn vraag omdat ik Temesta neem en dat geen effeckt doet;de huisarts heeft er een grootprobleem mee dat ik zolpiderm neem omdat ze na 3weken werkt het verslavend
  nu is mijn vraag of er mensen die mij raad kunnen geven of helpen;ik schreef dat ik een groot slaapprobleem heb ik slaap soms maar 3uurtjes op een nacht en ben dood op wie kan me helpen

  1. Daniel 21 oktober 2019

   Hoi Marleen, wat vervelend dat je ondanks het gebruik van dit middel toch slecht slaapt.
   Ja, het middel is zeer verslavend helaas en daarom moet je er ook eigenlijk na 2 weken of uiterlijk een maand mee stoppen.
   Hoe dan ook, vele mensen zijn er jaren aan verslaafd, zoals ik. Na 5 jaar kon ik er eigenlijk best makkelijk mee stoppen, dacht ik,
   want ik gebruikte nog maar 1/4 pilletje per nacht, maar toen kwamen er weer problemen en ging ik ermee door.

 16. Johny 14 oktober 2019

  Hallo ik krijg nu ook al zeker 6 maanden zolpidem en ik verlies gewicht de vraag is komt het door dat slaappiletje plus heb ik erg diepe wallen onder mijn ogen en geen honger gevoel meer wie kan mij antwoorden geven aub

  1. Daniel 21 oktober 2019

   Ik heb juist toename van gewicht gekregen toen ik begon met dit middel en
   minder wallen onder mijn ogen omdat ik gegarandeerd 10 uur per nacht sliep.
   Maar goed, de bijwerkingen kunnen verschillen van persoon tot persoon.

 17. karin_vanbergen@hotmail.com 17 oktober 2019

  Ik gebruik 15 jaar zolpidem, 15 to 20 mg per nacht en soms nog meer. Momenteel ben ik in behandeling bij trubendorffer (verslavingskliniek) om af te komen van dit middel. Omdat ik het heel erg moeilijk vind om te stoppen verblijf ik nu bij mijn zus en zwager (ipv een afkickkliniek) om in 3 weken tijd de zolpidem af te bouwen. Sinds 3 nachten nu gebruik ik geen zolpidem en slaap ik ook niet, maar ik vind de steun van mijn familie om door te gaan het middel niet meer te nemen(de verleiding is groot bij niet slapen) Ik wens je succes en doorzettingsvermogen om af te komen van dit middel.

  1. Daniel 21 oktober 2019

   Heel dapper Karin, echt een moedig besluit. Ik gebruikte ook 15 mg gemiddeld per nacht, dus meer dan de maximale dosering
   en ging gekke dingen doen ‘s nachts waar ik de me dag erna niets meer van kon herinneren. Inmiddels zit ik weer op 10 mg
   en heb dus nog een lange weg te gaan. Heftige ontwenningsverschijnselen gehad na het minderen, maar het was het waard.
   Ik voel nu al zoveel meer energie en kleur en betekenis in mijn leven. Vele emoties ook, waarvan ik me niet eens meer kon
   herinneren dat ik ze ooit had. Heel mooi en verdrietig tegelijkertijd.

 18. Stephan 18 oktober 2019

  Ik gebruik sinds kort Zolpidem. Enkel als ik vind dat ik het nodig heb.
  1 pilletje voor het slapen gaan. Kan het dat ik daar dagen suf van loop, zo een loom gevoel, van 1 pilletje?

  1. Daniel 21 oktober 2019

   Ja, dat is een bijwerking van Zolpidem. Ik heb er jaren lang last van gehad.
   Een suf, vertraagd, emotieloos gevoel. Ik veranderde in een Zombie-robot.
   Daarom moet je ook je ook snel van deze rommel af.

 19. Serge 19 oktober 2019

  Ik werk in ploegendienst en kreeg van een collega een paar pilletjes Zolpidem.
  Voor het slapen gaan 1 pilletje ingenomen en ja lekker geslapen.
  Smorgens zag ik op mijn Mi 4 stappenteller dat mijn hartslag die elke minuut gemonitord word.
  Weg was voor een periode van ongeveer 45 minuten.
  En dat na 1 uur vanaf inname.
  De volgende avond heb ik geen pilletje genomen en wederom niet kunnen slapen.
  3de dag heb ik weer een pilletje ingenomen en wederom de volgende dag precies hetzelfde op mijn stappenteller dat mijn hartslag weg was.
  Is dit toeval dat mijn stappenteller het verkeerd aangeeft ?
  Of is het werkelijkheid ?
  Ik neem deze pilletjes niet meer in.
  Mijn verhaal klinkt onlogisch want geen hartslag is overlijden.
  Maar dit wilde ik graag kwijt en het bewijs staat op mijn MI4 App op mijn smartphone.

  Serge

 20. Anoniem 24 oktober 2019

  Ik slaap nu al een tijdje met zolpidem (in Frankrijk zonder recept te krijgen en kosten maar 2,75€) .
  In het begin hallucineerde ik wel eens en heb ik een keer een hele appeltaart opgegeten in de nacht. Dat wordt nu minder.
  Ik krijg wel slaapticks als ik zonder iets te nemen in slaap wil vallen, maar ik vind het niet erg en het duurt maar een nachtje, daarna ben je er van af. Dan neem ik voor de verandering weer eens een paar oxacepammen. En als die weer op zijn dan neem ik weer zolpidem. Nu ga ik even een periode elke dag zwemmen, daarna yoga en dan nog een half uurtje roeien, dan heb je bijna niks nodig, alleen een inslaper.

 21. ANNE 25 oktober 2019

  Na 1 pilletje (voorgeshreven 10 mg, 1x daags) kan ik al niet typen of een normaal conservatie starten. Na inname. Maar slapen ho maar. Wel het vermoeide en verwarde gevoel. Na 3 pilletjes of meer (30mg) gaat het hopelijk beter. Welterusten allen wel!

 22. ANNE 25 oktober 2019

  Na 1 pilletje (voorgeshreven 10 mg, 1x daags) kan ik al niet typen of een normaal conservatie starten. Na inname. Maar slapen ho maar. Wel het vermoeide en verwarde gevoel voor 2 tellen en nu hopelijk Na 3 pilletjes of meer (30mg) gaat het hopelijk beter. Welterusten allen wel! Tot morgenochtend rond 10 uur haha

 23. Sharrona 3 november 2019

  Ik wil zo graag van Zolpidem vanaf.. men mand verteld me constant verhalen wat ik allemaal uitsteek als ik 10mg inneem. Kan er me helemaal nix meer van herrinneren, heeeeel frustrerend! En soms beschamend… 11u slaap is inderdaad een gewoonte geworden, jammer genoeg.
  Als ik al die verhalen hier hoor dan wil ik er zo snel mogelijk vanaf, alleen bang dat ik weer slapeloze nachten tegemoet ga.

 24. Natalie 14 november 2019

  Ik heb vandaag zolpidem gekregen omdat ik dus snachts geen oog dicht doe. Ik denk overgang gerelateerd …Maar als ik dit allemaal lees dan ben ik er best wel huiverig voor.

 25. Marieke 23 november 2019

  Ik gebruik nu 7 jaar Zolpidem. Elke nacht 1 tablet van 10 mg. Ik ben verslaafd; dat geef ik toe. Maar: ik word elke morgen uitgerust wakker. Ik slaap gemiddeld 6 uur per nacht. En niemand heeft er last van. Altijd nog beter dan jaar in jaar uit uren wakker zijn en om 3 uur ‘s middags knikkebollen op het werk.

  1. JLU 14 november 2021

   Doet je dokter dan niet moeilijk om je de medicatie voor te schrijven?

 26. Jean-Paul 19 december 2019

  Ik gebruik nu reeds 20 jaar Zolpidem doordat ik moeite had en nog steeds heb om in te slapen. Ik beperk mij tot 1/8 van 10 mg en slaag hiermee om minstens een vijf à zes uren per nacht te slapen. Ik heb er geen last van tijdens de dag en sport een 5-tal keren per week zonder moeite. Het is voor mij een hulpmiddel dat werkt en onder medische begeleiding heb ik geen last van bijwerkingen.

  1. JLU 14 november 2021

   Mijn dokter deed al moeilijk mij 1 doosje voor te schrijven. Hoe kom jij dan aan jouw medicatie? Schrijft je dokter ze gewoon via voorschriften voor?

 27. Kristof 21 december 2019

  Slaap al 2 weken bijna niets meer .voel me flauw en moe maar kan niet slapen
  Heb van dokter zolpidem 10mg gekregen waarvan ik om de 2dagen een pilletje mag nemen
  Hopelijk kan ik nachtje slapen en voel ik me weer fit zodat ik kan sporten en hopelijk geen reactie op
  Na 2weken moet ik stoppen en naar slaapkliniek om me te controleren wat er mis met me is

 28. Regina 31 december 2019

  Ik gebruik het nu een jaar. Het is dit of de zwaarste antihistamine. Ik heb demonische jeuk en krab mijzelf letterlijk kapot. Met de antihistamine was ik de volgende dag tot 12 uur in de middag nog stoned. Hiermee slaap ik een ben ik in de ochtend weer oké. Ja misschien verslavend, maar beter dan het alternatief u in mijn geval.

 29. Swennen Edwin 11 januari 2020

  Ik heb ook al en hele tijd zolpidem. Ik ben met een half pilletje begonnen en zit nu op één voor het slapen gaan. Ik voel me er goed door.
  Met een halfje zou het niet meer lukken. Ik kom pas om 22.15 u thuis en begin de volgende morgen om 9.00 u terug te werken … In de namiddag ben ik vrij en dan kan ik best 1.5 uur tot 2 uur slapen, zonder zolpidem.
  Maar het is niet aangeraden om na 22.00 uur nog een slaapmiddel in te nemen. Ik heb mijn arts al herhaaldelijk aangesproken om terug te gaan naar een halfje. Dit is niet gelukt. Maar volgens mijn psychiater kan het geen kwaad, maar ik mag zeker niet overgaan naar meer. 1 is het maximum.
  Ik ben er wel mee geholpen. En ik droom zacht.

 30. Swennen Edwin 11 januari 2020

  Ik heb ook al en hele tijd zolpidem. Ik ben met een half pilletje begonnen en zit nu op één voor het slapen gaan. Ik voel me er goed door.
  Met een halfje zou het niet meer lukken. Ik kom pas om 22.15 u thuis en begin de volgende morgen om 9.00 u terug te werken … In de namiddag ben ik vrij en dan kan ik best 1.5 uur tot 2 uur slapen, zonder zolpidem.
  Maar het is niet aangeraden om na 22.00 uur nog een slaapmiddel in te nemen. Ik heb mijn arts al herhaaldelijk aangesproken om terug te gaan naar een halfje. Dit is niet gelukt. Maar volgens mijn psychiater kan het geen kwaad, maar ik mag zeker niet overgaan naar meer. 1 is het maximum.
  Ik ben er wel mee geholpen. En ik droom zacht.

 31. Poeskat 1 maart 2020

  Ik gebruik al 3,5 maand Zolpidem, op advies van de huisarts omdat ik een soort van angststoornis heb, angst voor de angst zeg maar, ik slikte er 1 per nacht, ook kreeg ik van de psychiater Quetiapine erbij ,2 x 12.5 mg per nacht, om de angst onder controle te krijgen. Ik ga mij echter steeds rotter voelen, mijn gevoel is afgevlakt, ik onderneem bijna niets meer omdat ik er gewoonweg geen zin in heb, niks interesseert mij nog, huilen lukt niet meer evenals lachen .Bovendien heb ik een behoorlijk snotterige verstopte neus de laatste weken en is mijn oorsuizen, die ik al 20 jaar heb ,behoorlijk toegenomen.
  Ik ben op advies van de psychiater af gaan bouwen met de zolpidem ,een week lang een halfje en dan stoppen. Ik ben nu 2 dagen gestopt en ik voel me vreselijk, vannacht helemaal niet geslapen en alleen maar onrustig ,rare tintelende armen en handen ,trilbenen, maar ik denk dat het afkick verschijnselen zijn en dat ik nu idd door moet zetten zodat die troep mijn lijf uit kan!! Ik heb in noodgevallen oxazepam in huis ,maar daar ben ik heel streng op voor mezelf. Eigenlijk zou ik ook af willen bouwen met de quetiapine, maar dat moet maar even wachten. Als ik jullie ervaringen lees, denk ik wel dat ik er verstandig aan heb gedaan om de zolpidem uit mijn lijf te verbannen!! Ik hoop dat ik mij snel beter voel en dat ik s’nachts weer wat kan slapen.

 32. guy Hermans 5 maart 2020

  Ik heb momenteel ook 3 tabs nodig om in te slapen…… Anders lukt her me niet

  1. Dirk 19 maart 2020

   Probeer paroxetine voor angst en je slaapt er ook beter van

 33. Rien 4 april 2020

  Na zo’n twintig jaar rommel te hebben geslikt, ben ik tijdens een actieve vakantie in Zeeland gewoon met alle rotzooi in één keer gestopt (roken deed ik al 35 jaar niet meer). Ik heb daar lekker flink gewandeld in de frisse lucht, mooie dingen bezocht en alles zonder stress. De eerste week heb ik erg weinig tot nauwelijks geslapen, na verloop van tijd merkte ik echter dat m’n lichaam dit tekort begon te compenseren en zich een normaal biologisch slaappatroon ging ontwikkelen. Dit heb ik doorgezet en vastgehouden, thans neem ik (als 71 jarige) de volgende leefregels in acht; na 12 uur ‘s middags nuttig ik géén koffie of alcohol meer, 23.00 uur is mijn vaste tijd om naar bed te gaan, in een goed geventileerde slaapkamer. Ik laat daar zachtjes op de achtergrond een CD met ‘natural waves’ of ‘sounds of nature’ o.i.d. spelen (binnen ca. een kwartier hoor ik dat al niet meer). s’ Ochtends om 6.30 u vaste tijd sta ik op om na een licht havermout ontbijtje een uur later naar de fitnessclub te gaan, alwaar ik 1,5 uur bezig ben met rek- en strekoefeningen, cardio en krachtoefeningen. (ik heb daar bovendien óók leuke contacten opgebouwd). In de loop van de middag maak ik, bij droog weer, nog een stevige gezellige wandeling van ca. 45 minuten. Ik ben aan deze levensstijl verslaafd geraakt, voel me gezond en fit met een BMI van 21 en heb totaal géén bedwelmende stofjes meer nodig om normaal te kunnen slapen. Ik accepteer hierbij, dat iemand van 71 minder slaap nodig heeft, dan iemand van 41 jaar, het is niet anders.

 34. p 24 mei 2020

  Ik slik sinds 9 maanden Zolpidem omdat ik niet meer kan slapen door PTSS. In het begin had ik heel erg last van hallucinaties en nachtmerries maar na een tijdje werd dat minder. Ik probeer ze niet elke dag te nemen. Dan slaap ik een paar nachten heel slecht, en als ik dan echt niet meer kan dan neem ik er een. De volgende ochtend merk ik dat ik heel suf ben en kan ik zeker geen auto rijden.

 35. Lianne 3 juni 2020

  Ik gebruik Zolpidem al een aantal jaar. Eerst 2 weken elke dag een hele pil 10 mg maar na twee dagen werd deze al verlaagd naar 5 mg. (Omdat ik over de gehele dag erg duf was) Toen rustig afgebouwd. Om de dag, naar een keer in de drie dagen. Tot 1 keer in de week. Ik heb hier geen bijwerkingen van ervaren. Nu slik ik indien nodig. Wat gemiddels een keer in de 2 weken is. Het werkt voor mij super. De bijwerkingen die ik erbij heb is een super doge mond en soms snurken. En als ik niet 8 uur slaap ben ik een beetje duf. Maar dit gaat gelijdelijk weer weg. Ik denk zelf na een aantal reactie te hebben gelezen dat als je het dagelijks gebruikt het ontzettend verslavend is. Ondanks als het een kleine dosis is. Mijn arts is ook heel voorzichting met het gebruik van Zolpidem en hield mij heel goed in de gaten die eerste twee weken en met het afbouwen.

 36. Lianne.. 28 juni 2020

  Ik sinds afgelopen woensdag zolpiden
  10 mg . Deze avond ben ik gaan hallucineren ik had flinke waanbeelden. De volgende ochtend wist ik.niet meer hoe ik in bed was gekomen.
  De donderdag heb ik een halve genomen dit ging redelijk.
  Vrijdag ook een halve geen probleem
  Gisteravond na een avondje werk heb ik een halve genomen. Ik kan me vanaf dat moment niks.meer herinneren. Ik ben gekke dingen gaan doen hoorde.ik vandaag van.mijn gezin. Ben zo in de war geraakt met hallucinaties en waanbeelden.
  En ook.vanmorgen kon ik.me.helemaal.niks.herrinneren.

  Ik heb besloten er acuut mee te stoppen. Vind het echt troep

 37. rob 28 juni 2020

  ik gebruik al jaren zolpidem 10 mg samen met lormezepam 2 mg en ze kunnen mijn slaap niet onder controle krijgen, eerst verwijtend dat ik jaren int. chauffeur was geweest en onregelmatige tijden, maar na 10 jaar gestopt te zijn zou het toch anders moeten zijn. ik kan op meerdere momenten van de dag zo gaan slapen als ik wil en zonder medicatie maar rond 21 u begind mijn lijf te leven en als ik dan rond 22.30 u naar bed ga is het dolle pret.
  nu is combinatie zolpidem 10 mg en bromazepam 6 mg, avonden blijven hetzelfde maar nu moet ik echt gewekt worden s’morgens, als ze me niet wekken wordt ik tegen de middag pas wakker. vast ritme geprobeerd, met drank en dergelijke opgelet. maar in slaap komen op een normale avonduur is een drama al ben ik die morgen om 6u opgestaan.

 38. Tossje 7 juli 2020

  Nou mensen, er zijn al genoeg verhalen die mensen zouden af moeten laten blijven van Zolpidem. Ik was heel erg verslaafd, nam er makkelijk 8 stuks op een dag. Want als je wakker blijft voel je je fantastisch rn doe je de gekste dingen.. Ik bestelde via internet heel veel, want ik wist al ik zonder zou komen te zitten. Dan zou dat een hele ondragelijke dag worden met veel pijn en onrust. Ik kon zelf miet stoppen en ben in verslavingskliniek terecht gekomen. Waar ze me heel goed hebben geholpen. Heb ook met Diazepam afgebouwd en dat was best moeilijk af en toe. Maar het is me gelukt. Ben nu 8 maanden clean van zolpidem en ik verlang er ook echt niet naar. Dus als je wilt afkicken.. Doe dat dan met professionele helpen, want alleen lukte het me niet. Afkicken is mogelijk, maar krijg er help bij. Want voordat ik het nog vol nam, was ik slecht bezig oo werk, met vrienden en familie. Soms schaam ik me dood..maar ik voel me zoveel beter en sterker geworden
  En je gewone slaap komt echt wel terug

  Geduld is een schone zaak. Ik wens jullie heel veel succes toe.. Lieve mensn

 39. Marieke 14 juli 2020

  Voor mij geen zolpidem meer. Ik viel er prima mee in slaap en sliep ook door maar kreeg er vreselijke angstaanvallen door, echt heel beangstigend. Zal voor iedereen anders zijn maar voor mij dus einde pilletje.

  1. JLU 14 november 2021

   Hoe lang heb je het gebruikt?

 40. Aagje 13 augustus 2020

  Ik gebruik sinds 2000 Zolpidem. In die periode had ik een burn-out en was depressief. Sliep niet ondanks flink gebruik van andere slaappillen. Psycholoog stelde Zolpidem en Paroxetine voor. Binnen de kortste keren voelde ik me veel beter en sliep vrij snel weer goed. Gebruikte daarna alleen de Zolpidem alleen bij stressige situaties of op vakantie. 5 mg was meestal genoeg en ik kon er zo mee stoppen. In 2009 een andere baan gekregen en daar ervoer ik helaas veel stress en sliep weer slecht. In het begin nam ik wekelijks 4 x 5 mg Zolpidem en ik sliep behoorlijk. Die stress op het werk werd steeds erger en nu gebruik ik al jaren 10 mg elke nacht. 3 jaar geleden ontslagen, maar dat levert weer andere stress op. Ik ben al een paar keer begonnen om af te bouwen, maar geef het bij tegenslag vrij snel op. Ik vind het ook een gepruts om er een stukje af te knippen. Ik heb er nog nooit met een huisarts over gesproken om af te bouwen, ga ik binnenkort wel doen. Ik slaap meestal redelijk of behoorlijk op 10 mg. Val redelijk snel in slaap, slaap een paar uur, word wakker en soms lig ik dan lang wakker en soms amper. Omdat ik niet meer hoef te werken, kan ik uitslapen indien nodig. Over anderhalve maand de AOW in en dan zijn de stressige tijden rondom WW over en dat is de tijd om wat aan de Zolpidem te doen. Ik begrijp dat ik dat toch zal moeten doen door er zelf stukjes af te knippen.

 41. Truenotice 30 oktober 2020

  Ik heb als bijwerkingen dat ik de volgende dag duizelig en kortademig ben ook heb ik dissociatieve stoornissen na inname
  Maar wou dat er een alternatief bestond

  1. Gru 1 februari 2022

   Duizelingen herkenbaar. Dacht eerst dat dit door iets anders kwam aangezien ik Z al jaren (8 jaar) gebruikte zonder duizelingen (10mg ongeveer 1 of 2x per week). Nu het laatste jaar (2021) draaiduizelingen gekregen. De draai/positie duizelingen met name als je in bed ligt en je hoofd draait. Stop dan een paar weken met Z. gevolgd door slechte nachten. De draaiduizelingen nemen dan plaats voor algemene lichtheid in je hoofd. Heb soms goede dagen maar ook hele slechte dagen. Bij druk programma of reizen toch weer aan de 10mg Z, niet langer dan 2-3 dagen achter elkaar. Eerst nacht dan zonder geen slaap of hele kleine slaapjes. Duurt meestal bij 3-5 dagen zonder Z om weer enigszinds normaal te slapen en fit te voelen. Echter bij stress en 2 nachten nauwelijks tot geen slaap toch weer terug grijpen naar Z…gebed zonder eind. Zou echt heel graag hier van af willen maar geen idee hoe?

 42. Anoniem 20 december 2020

  Voor wisseldiensten waarbij ik anders echt zo ontregeld en oververmoeid raak helpt het mij. Wel duidelijke afspraak met mezelf dat ik het niet gebruik qls ik in normaal ritme zit. Het pakt anders wel heel makkelijk om jezelf “uit” te zetten wanneer je wil

 43. evelyn.verbanck 21 december 2020

  hallo,
  ik naam het laatste jaar gelmiddeld 6 zolpidems. wegen slaappoblemen/ chronische in combinatie mat 45 mg remergpn. de laatste tijd werkt zolpidem niet meer en bleef ik hele nachten wakker en nam soms xanax erbij. door droge mond heb ik nu smaakvervorming. te droge mond. te wenig speeksel. als zolpidem niet meer werkt, is het dan beter niet te stoppen. ik naam er ooit even 15 en lukte ook. mens gaat niet door van drugs af te bouwen… het ergste is dat ik door droge mond amper proef. hebben er nog te maken gehad op droge een droge mond en als er niet meer smaakt, in de zin v proeven en smaakvervorming? voor het eerst volle nacht wakkeren toen 3 xanax genomen in de hoop dat ik ging door zijn. maar ik leef nog altijd waarvoor ik heel denkbaar ben. is mijn lichaam definitief, of kan ik dit nog rechtzetten, hadden er ook v jullie zo,n uitgedroogde mond, ik smaak enkel zou en zeer zout. nog iemand die ervaring,

 44. Rik Bonjean 6 juni 2021

  Eerst stilnoct, daarna zolpidem (goedkoper..)Na een tijd kwamen de bijwerkingen : geheugenverlies. Ik wist ‘s anderendaags niet meer wat ik de vorige dag had gedaan. Mijn partner merkte dat met als resultaat flinke ambras. Ook : evenwichtsverlies , een aantal flinke valpartijen. Nu neem ik sediplus. Met weinig resultaat, maar ik weet niks anders meer.
  Rik.

 45. Nathalie 15 november 2021

  Ik gebruik nu zolpidem 6 jaar ik heb een alcohol probleem gehad waardoor ik heel slecht sliep toen kreeg ik dus de zolpidem 10 mg dat hielp heel goed ..ik kon op deze manier ook van de drank afblijven het gaf me een goed gevoel .nu ben ik dus zo ver dat ik 5 pillen over de hele dag gebruik met die van de nacht er bij dus 3 overdag en 2 voor het slapen .het geeft mij een heel positief gevoel ik heb last van angst en paniekaanvallen en als ik zolpidem verdeel over mijn dag kom ik mijn dag super goed door en 2 voor het slapen ik gebruik dus 35 in de week ik ben super blij dat dit bestaat ik heb vel mee gemaakt en dit is geeft mij rust om goed voor mijn kinderen en mijn man te zorgen ik heb een super leuke baan en daar geniet ik elke dag van .

  1. Gru 1 februari 2022

   Hi Nathalie begrijp ik nu goed dat jij overdag een slaapmiddel inneemt? Waarom zou je dit doen?

 46. Anna 26 november 2021

  Mensen die zeggen: “Ik neem een halfje…’
  Halfje wat? Halfje 5mg? 10mg?!
  Voor mij is het een wondermiddel maar mijn dokter wil het niet meer voorschrijven helaas. Ik heb 2x 15 tabletten gehad van 10 mg. Die brak ik doormidden.

 47. Jaakie 28 november 2021

  Zelf heb ik zolpidem een tijdje gebruikt. Aan de reacties te lezen reageert iedereen er precies anders op.. Voor mij was het alvast helemaal geen goeie match. Ik stond snachts soms terug op en dan had ik waanideeen en hallucinaties. Om dan de dag erna in mijn living te komen dat compleet overhoop lag, afvragend wat er gebeurd was. Tijdens een van deze ‘trance’ periodes ben een keer snachts in de auto gestapt en heb ik het voertuig van de buren aangereden. Ik herinner mij daar NIETS meer van. Echt akelige bijwerkingen. Overdag kreeg ik op termijn dan weer last van angstaanvallen. Ben er dan ook mee gestopt na ongeveer 3 weken.

 48. Johan Reynders 1 januari 2022

  Beste,

  Voor ik mijn ervaring met Zoldpidem per U deel had ik een ander vraagjes over een product van U.
  Zodra mijn vraag beantwoord is schrijf ik graag neer wat de matig positive maar vooral negatieve ervaringen zijn.
  Mijn vraag betreft een vraag over een product van U, namelijk: “Relaxtastic (meidoornbesjes, berkenbladeren en citroengras)”
  De prijs is geen probleem, de hoeveelheid staat echter nergens vermeld (gram?).
  Waar kan ik vraag over een product stellen indien ik nog bijkomende vragen zou hebben?
  Hartelijk dank voor uw medewerking en informatie. Vriendelijke groeten,

  Johan Reynders
  +32 468 30 60 91

 49. c a 8 februari 2022

  Mijn laatste dertien jaar heb ik nachtwerk gedaan en kon moeilijk slapen, ben dan begonnen met zolpidem en had een normale nachtrust;
  Nu ben ik al 14 jaar op pensioen en neem nog steeds zolpidem, daar slapen anders onmogelijk is. Loop eens een dag of drie zonder te slapen en kijk,dan eens in de spiegel ge zult verschieten denk ik. Ook al werken mijn zolpidem soms ook niet, maar dan toch nog liever zolpidem dan gewoon niet slapen, en dan spreek ik niet van een uurtje maar van een ganse nacht.Dan kruip je gewoon de muren op en duurd een nacht precies 24 uur.

  C A

 50. Melissa 20 juli 2022

  Ik lees super veel verschillende berichten over dit middel en ik had hier wat vragen over;
  Als je 20mg inneemt voor de nacht. Is dit gevaarlijk? Ik merk dat ik met 10 nog niet altijd makkelijk in slaap kom.
  En ik lees dat er mensen overdag ook slikken? Waarom? Ben je dan overdag juist niet heel erg moe of geeft het juist overdag energie?

  Ik hoor het graag van iemand

  Gr. Sleepy Melissa

 51. Marc 17 augustus 2022

  Zolpidem / Zopiclon.

  Heb het een half jaar genomen. Pillen van 10mg of 5 mg. Super om in slaap te geraken , maar wel erg verslavend. In eerste instantie om in ‘t slaap te raken natuurlijk. Al na een paar dagen , moet je er eentje nemen , anders lig je een hele nacht wakker… Als je het langer inneemt is de verslaving nog groter en merk je ook dat het overdag werkt als verdovend. Ik ben er mee gestopt , cold turkey. Ik neem nog andere middelen tegen mijn rugpijn, cymbalta en neurontin, en die hebben mij erdoor geholpen. Het is ongeveer een week hard afzien (zweten, opvliegers, grieperig gevoel, etc…). Maar bij mij is het gelukt om te stoppen. Alles in de vuilbak gekieperd… SUKSES !!!!!

 52. Mascha 7 september 2022

  Slik Zolpidemtartraat heel zelden, kon gister niet slapen en heb een pilletje 10mg ingenomen, omdat het na een uur ofzo nog niet werkte (werk bij mij altijd pas na een uur) heb ik er (voor het eerst) nog een genomen … dat was geen goed plan, niet veel extra geslapen maar de hele dag ziek van geweest, eerst heel wankel en duf nog en toen diverse malen overgeven, en niet lekker de hele dag nu. Geen aanrader!

 53. L O 7 september 2022

  Ik slik al jaren zolpidem.
  De ene keer weken achter elkaar en dan weer een poosje niet.
  Merk dat ik de eerste nacht moeite heb om in slaap te komen en door te slapen (wat voor mij fijn is aangezien ik de volgende nacht dan als een roosje slaap)

  Ik vind het top spul!

 54. Nathalie 8 september 2022

  Ik heb 2 jaar geleden deze medicatie gekregen en ik kan met 10 pilletje gemakkelijk 6 maanden doen.
  Uiteindelijk als ik erg moe ben dan neem ik een halfje.
  Verder niks.
  Ik heb totaal geen verslaving ervan gekregen en werkt perfect.
  Je moet bewust zijn als je deze medicatie neemt.
  Zo simpel is het gewoon!

 55. Meg 16 september 2022

  @Melissa overdag is blijkbaar om te verdoven en In een roes te komen…. Heeft iemand hier ervaring mee?

 56. Kurt 25 september 2022

  ik gebruik het af en toe, meestal een half pilletje of 1/3, het helpt goed bij het inslapen.
  Echt verslavend vind ik het niet, enkel merk ik de laatste weken dat ik soms een onregelmatige hartslag heb, als ik de bijwerkingen lees merk ik dat dit één van de bijwerkingen kan zijn, nog iemand daar last van ? Wel verontrustend , is bijna dagelijks het geval.

 57. Vinnie 28 september 2022

  Sinds 3 jaar Zolpidem 5 mg. Gebruik 2x per week omdat ik slecht slaap met masker voor slaapapneu. Ben daar nu wel aan gewend maar vind het nog steeds niet fijn dus word regelmatig wakker. Daarom max 2x per week om toch die nachten goed te slapen.
  Omdat er bij de apotheek geen 5 mg voorradig was, 10 mg tabletten gehad die je gemakkelijk kunt halveren. Geen probleem maar gisteravond dit niet gedaan en de 10 mg ingenomen, met als resultaat geheugenverlies. Ik heb schijnbaar dingen gedaan en gezegd wat ik me totaal niet kan herinneren ☹️ Heel vervelend.
  Dus niet verslaafd maar je moet wel oppassen.

 58. peer 30 september 2022

  ik begon met temazepam ,tijdenst me dienst tijd na afganistan . hierna werkend in een factor met veel agressie en extreme situaties. slapeloze nachten ook ondanks een goeie gles whiskey.
  overgestapt op zolpidem.
  de eerste keren waren super. je slikt er 1 en na half u zie je lichaam dat je moets gaan slapen.
  nu wat maanden verder . kan ik een feestje hebben gehad en een halve pil nemen en nog steeds door feesten.
  om de gewilde en of gewenste effecten terug te krijgen moet ik minimaal 10 a 15 mg nemen .
  als ik wakker blijf tot ik echt gezichtsverlies krijg en er stoned bij loop ben ik 2 uur van avond kwijt als ik wakker ben geworden. geen enkele herriniring van de avond ervoor.
  ik slik ze nog steeds en drink ook me sappie nog regelmatig
  volgende week heb ik een operatie staan en vind dat een mooi moment om te stoppen met zolpidem.
  wel weer zwaar afhankelijk of ik gedrogeerd wordt voor de pijn , of dat het gewoon paracethamol is

 59. Miesje 6 oktober 2022

  Ik slik het nu een 2maanden en het werkt niet het is zelfs zerg dat ik meerdere pilletjes neem. Ik slik naast de zolpidem ook olanzapine daar neem ik ook soms meerdere pillen van. En zelfs dan slaap ik niet

 60. Anoniem 9 oktober 2022

  Niet aan beginnen , ik kan niet meer slapen zonder 😢

 61. VH P 28 oktober 2022

  Heeft er iemand last van heel hevig zweten door jaren gebruik van zolpidem iedere avond? Ik neem het iedere avond in sedert 2016 en 2 maanden later is dit hevig zweten begonnen. Nog iemand?

 62. Louis 15 november 2022

  15 november 2022

  IK gebruik ca. 3 jaar zolpidemtart 10 mg . Ik krijg er niet meer dan 10 stuks per 2 maanden .
  Deze halveer ik en gebruik er dan een halve als ik wakker wordt om c.a. 3.00 uur in de nacht .
  Dan slaap ik alsnog c.a. 2 uur extra . Vorige week als bijwerking een te lage bloeddruk mogen ervaren
  waardoor sportinspanning niet lukte . Het nacht pilletje had ik ingenomen om ca 5.00 uur . Waarschijnlijk
  zat de werkende stof nog in mijn lichaam . Door deze ervaring ga ik minder vaak deze pillen gebruiken .
  En zeker niet meer te laat innemen .

 63. Nancy 18 december 2022

  Niet aan beginnen. Ik slikte nu al 8 jaar inheb alle (ernstige) bijwerkingen l meegemaakt. De ergste was dat ik in een zware depressie zat en alleen maar wilde slapen. Ik had een glas wijn gedronken en twee zolpidem tabletten genomen. Twee uur later werd ik wakker in mijn auto die op zijn kop lag. Ik ben in mijn auto gestapt en ben tegen een lantaarnpaal gereden. Mijn auto was total loss. Gelukkig had ik zelf niets maar je dit niet meer kunnen herinneren is verschrikkelijk! Ook heb ik een aantal keren nadat ik zolpidem had genomen en niet gelijk in slaap viel online bestellingen gedaan, mensen opgebeld, wandelingen midden in de nacht en dat alles wist ik de volgende ochtend niet meer ! Al meerdere keren proberen stoppen. En dan krijg je inderdaad heel vervelende nachtmerries. Ik zou zo graag willen stoppen.. Overdag ben ik erg down en niet. meer de vrolijke Nancy die ik voor mijn depressie was…

 64. Mar 19 december 2022

  Ik gebruik 10 mg per dag al zo een twee jaar. Nu ging ik kijken of er nog meer mensen last hebben van geheugenverlies en kwam terecht op deze site. Wat een herkenbare dingen. Schrik er gewoon van maar ben ook opgelucht dit te lezen. Heb zelf pas sinds een half jaar last van geheugen verlies na het innemen van me tablet. Van maaltijden maken , berichten schrijven , gesprekken enz. Niks weet ik meer s morgens behalve een grootte afwas en soms wat vage herinneringen. Durf smorgens niet eens op me telefoon te kijken wat ik nu weer gedaan heb. Van de week maar is met de huisarts in gesprek.

 65. Anoniem 7 februari 2023

  Ik ben 14, mijn vader heeft heftige slaapproblemen waarvan hij niet weet dat ik dat weet. Ik weet waar hij de pillen legt en heb er al veel van gepakt. eerst dacht ik gw lekker te kunnen slapen, totdat ik sommige ochtenden wakker werd en in mijn foto’s ging kijken op Snapchat. Ik vond filmpjes van mezelf die ongepast gedrag toonde (rollende ogen, omvallen, rare dingen zeggen, ongepaste foto’s sturen enz) op een gegeven moment werd het best verslavend en ik voelde het zelfs inkicken, dat gaf een lekker gevoel (net zoals andere drugs) ik ben inmiddels gestopt omdat ik niet me bed uit kon komen in de ochtenden erna. Nu ik gestopt ben merk ik dat dat niet alleen het geval was, bij het avondeten kon ik niet meer praten met mijn ouders omdat ik zo kapot was en het te veel energie kosten. Ik kreeg meer agressieve woedeaanvallen en kon lastig communiceren met mijn ouders (dit was allemaal TIJDENS het gebruik) Ik weet niet of dit normaal is want heb veel research gedaan maar nog niet echt iets gevonden over het rare gedrag dat ik toonde een half uur na het nemen van de pillen. Is dit normaal want ik wil het liefst andere mensen waarschuwen die misschien in dezelfde soort situatie belanden en misschien niet er zo makkelijk af kunnen komen zoals ik. En alsjeblieft begin er niet aan want je maakt jezelf kapot.

 66. Lin 23 februari 2023

  Ik ben 70 (vr) en ben al heel mijn leven een moeilijke slaper geweest. Raar of zelden ben ik lichamelijk moe. De nacht en slapen is bij mij gekoppeld aan onheil en verdriet. Begonnen bij de plotse hersenbloeding van m’n moeder (2003) nadien de dementie van m’n vader, en het verlies beiden op 3 mnd tijd, (2007) kreeg ik Zolpidem voorgeschreven. In 2008 verloor ik mijn 49 jr broer aan kanker, en in 2010 kreeg m’n 33 jr dochter ‘s nachts ook een zware hersenbloeding. Met antidepressiva + Zolpidem kon ik max. 5 u waak-slapen. Ondertussen kreeg ik de diagnose van Alopecia. Het bleef hier echter niet bij, (2015) bleef mijn 11 jr kleinzoon weg ( ouder-grootouderverstoting). 1 Zolpidem en slechts 1 slok witte wijn, en ik weet NIET hoe ik in bed geraakt ben !! De arts veranderde naar Zopiclone, welke totaal niet hielp dus terug Zolpidem 1/d . Ik probeerde met de hulp van een verpleegkundige tijdens avond video gesprekken af te bouwen naar 1/2, tot zelfs naar 1/4de. Zij zag op live beeld wanneer de slaappil begon te werken, en stuurde ze me naar bed. Telkens als ik afgebouwd had, kwam er een nachtelijk telefoontje ivm dochter, de adrenaline neemt over ! (2020) dochter weer in kritieke toestand opgenomen, aan haar bed gezeten ZONDER Zolpidem, en ‘k bleef 2 nachten wakker, voelde me wel heel erg misselijk met continue braken. (stress) Dus Motilium en Zolpidem verhoogd 1½ . Je hebt geen besef meer van wat je doet, maar ik MOEST wakker blijven ! In 2020 en 2021 werd ze 2 x besmet met Covid -telefoontjes kwamen zoals altijd ‘s nachts. Maart 2022 kregen we de volgende klap te verwerken – uitgezaaide kanker bij mijn man. Ja ik ben verslaafd aan 1 Zolpidem van 10 mg /dag ! Ik probeerde ondertussen ook Zafranpure helpt niets. Door welke medicNu tot op de dag van vandaag 22-2-23, neem ik mijn pilletje rond 23:30 neem ik nog een stukje kaas, en ik ga bewust naar bed, slaap-waak tot 8:30. ‘k ben overdag niet afwezig, niet moe, geen hoofdpijn, maar panikeer wel als ik aan m’n laatste strip ben en geen voorschrift meer heb . Zonder Zolpidem had ik het leven al lang opgegeven.

 67. Fred 14 maart 2023

  Ik ben 10 jaar verslaafd geweest aan Zolpidem, kon er zelfs 5 nemen op een avond en het deed me bijna niets meer.
  Enkele maanden geleden ben ik te snel gestopt met Zolpidem en enkele dagen nadien heb ik een EPILEPSIE aanval gehad in een supermarkt en ben wakker geworden in de ziekenwagen. Hiermee heb ik 3 maanden rijverbod gehad van mijn dokter.

  Stoppen is mogelijk maar zeker onder begeleiding van een arts. Als je hiermee stopt dan slaap je enkele dagen niet meer maar nadien ben je zo moe dat je toch in slaap kan vallen zonder Zolpidem.

  Het beste is : nooit aan beginnen want het werkt verslavend en je hebt meer en meer nodig.

 68. Martine 19 maart 2023

  Ik ben verslaafd geworden door mijn tweede partner die s” nachts werkte en ik in de dag en nog bij job in de avonduren. Toen bestond zolpidem nog niet en nam ik mogadon . Daarna toen zolpidem in de apotheek verscheen en ik ook al van mijn partner weg was ben ik dit beginnen gebruiken van mijn 30 tot nu 60 ben ik nog steeds verslaafd aan zolpidem, Loremetazepan en serequel 100 mg , als ik alles samen neem dan kan ik alle talen van de wereld schrijven blijkbaar ( dus nu neem ik geen serequel meer maar nog wel zolpidem en Loremetazepan ook dat ben ik wat aan het afbouwen met hulp van dokter en psycholoog.. soms gaat het oké en dan weer niet, toch sport ik . Salsa, bachata kizomba dans ik en gelukkig geen plunderingen uit de koelkast. Kom ik er ooit vanaf dat zou prima zijn maar zoniet ga ik het me niet moeilijk maken en blijf ik wel iets nemen.Tot hiertoe heb ik nog nooit lichaamlijke klachten gehad. Zie er 15 jaar jonger uit omdat tijdens je slaap je cellen regenereren. Ach iedereen moet voor zichzelf uitmaken wat je doet met je lichaam, je slaap. Ik weet dat ik er mee ben begonnen omdat ik al heel jong veel gezien heb en altijd verdrongen heb . Mijn zus heeft zich doodgedronken??? Dus ja ik drink niet, rook niet en nooit koffie gedronken waarom dan wel pillen???? Alleen ergens diep in mijn hoofd zal ik het weten maar vinden doe ik het niet. Wel een aanrader leg je gsm ver van je weg want je begint rare berichten te sturen naar mensen die je hebben geërgerd.

 69. Philip 21 maart 2023

  Ik werk al 26jaar in drie ploegen shiften>full continu>7late diensten,7vroege diensten en daarna7 nachtdiensten!Telkens 2 dagen vakantie voor de overschakeling te maken!In het begin toen ik jonger waslukte dat prima,maar na 14jaar begon ik problemen te krijgen met slapen!Ik heb toen eerst naar mijn arts gegaan voor raad,hij zei begin niet aan inslapers,terwijl helft van mijn ploeg dit reeds gebruikte,anderen losten dit op met sterke drank of het roken van cannabis!!!Toen kwam er bloedtesten,sommigen verloren hun job!Krijg nu nal 12jaar zolpidem,1per nacht en zou zonder niet meer kunnen functioneren!Neem mensen hun koffie eens af>dat is pas echte harddrugs!!!

 70. Maya 24 maart 2023

  Ik neem dit al 6 jaar. Eerst een halfje, maar de laatste weken nam ik er soms 3 per nacht.
  Gisterenavond niets genomen en toch een paar hazenslaapjes gedaan. Doodmoe vandaag, beetje grieperig maar heel trots op mezelf.
  Dus.. vanavond neem ik ook niets.
  Succes iedereen

 71. Anna 31 maart 2023

  Ik ben Vr. 71 en slik sinds 2005 een half zolpidem. Ik ben altijd al een slechte slaapster geweest.
  Ook heb ik nog steeds overgangs klachten. Ik slaap al jaren hoog uit 4 uurtjes per nacht.
  Ik ben altijd fit heb nooit last van vermoeidheid. Als ik een enkel keer een hele neem, dan krijg ik idd trek omdat te eten en dan slaap ik direct. Toen ik gepensioneerd was dacht ik, nu wil ik van de slaappillen af, maar dan blijf ik zolang wakker en daar heb ik dan meer last van als dat ik een halfje nee.

 72. An 16 april 2023

  Hallo, ik neem reeds jaren stilnoct. Dit middel werkt na een half uur. Hierdoor val je in slaap. Echter als je gedurende dit half uur door tv te kijken whatsappen,… kortom tegen je slaap te vechten. (Dus eigenlijk door het inslaapmoment te overschreiden )kom je in een roes terecht. Dus stilnoct enkel nemen als je je boek weglegt en effectief in bed ligt. Stilnoct nemen en dan ogen toe. Indien je dit niet doet doe je dingen die je niet weet. Stilnoct triggert de honger. Dus ijskast plunderen erger een fles wijn openen, ….Maar erger kan ook ruzie maken, … Dit algemeen gekend bijverschijnsel wordt vaak door dokters niet verteld. Breng je familie op de hoogte van dit bijverschijnsel zodat ze kunnen ingrijpen indien nodig. Ik neem stilnoct enkel in voor dat ik het licht uitdoe. En het middel werkt goed. Nog een waarschuwing nooit of nooit stilnoct in de dag nemen. Ik heb deze vrijdag mij van medicatie vergist en had stilnoct genomen, Met als gevolg een roes waar je niet weet wat je doet, frustraties die bovenkomen, maar in heftige vorm, …..Niets op fier op te zijn. DUS ALLEEN STiLNOCT als je in bed ligt en juist voor je je ogen sluit.

 73. Didi 25 april 2023

  Ben ik echt de enige die slapen fijner vind dan nachten lang wakker. Ik merk vooral dat mijn geduld en humeur achteruit gaat zolang ik niet slaap. Helaas heb ik rls waardoor ik erg moeilijk in slaap kom.
  Maar alleen al voor mijn zoontje wil ik slapen. Dus liever deze medicatie en slapen dan niet kunnen slapen en geen geduld hebben met mijn kleine mooie man!

 74. Nadine 29 april 2023

  In 2013 schouderoperatie gehad waardoor ik verplicht werd om op mijn rug te slapen, dat ging niet, dan maar naar de huisarts om een pilletje om te kunnen slapen, zolpidem gekregen volgens de arts niet verslavend, heb gedurende x aantal jaren een volledig genomen, nu de laatste jaren elke avond een half, het is dus al 10 jaar, heb veel last van hoofdpijn, constipatie, zelf met een pilletje zie ik alle uren ( vanaf 3 uur)op de klok voorbij gaan maar het ergste is mijn geheugen ik ben 64 en kan dikwijls niet meer op een naam komen van zowel vrienden kennis of zelf familie, dat maakt mij zeer angstig, ben ook heel emotioneel, ween bijna dagelijks voor om het even wat ik moet dus dringend van dit “rot” medicijn af! Mijn arts ziet geen probleem en schrijft mij steeds een doos voor al waren zijn woorden 10 jaar geleden ” niet verslavend ”
  Een goede raad aan iedereen, begint er niet aan ‘t is vergif!

 75. Anoniem 5 mei 2023

  Ik slik al 10 jaar zolpidem.Het begon met de ziekte van mijn zoon. Veel zorgen en stress. Daarna kreeg mijn man kanker(overleden)
  Zolpidem heeft er voor gezorgd dat ik toch mijn nachtrust kreeg omdat ik het overdag druk had met zorgen voor mijn zoon en man.Nu woon ik inmiddels alleen maar het lukt me niet om zonder zolpidem te gaan slapen. Mijn kinderen willen graag dat ik stop omdat ik erg vergeetachtig ben en ik doe inderdaad soms rare dingen. Dat herinner ik me raar genoeg ook de dag erna. Het is zoooo verslavend maar ik durf niet te stoppen. Want ik heb nog heel veel zorgen om een van mijn kinderen( nierpatiënt staat op de wachtlijst voor een tweede transplantatie) ik weet niet welk alternatief ik kan proberen. Maar zonder iets kan ik absoluut niet

 76. Sharon 27 juni 2023

  Zolpidem doet wat ie moet doen: je in slaap brengen.
  Maar jammergenoeg doet Zolpidem nog wat ongewenste extra’s: je weet ongeveer een half uur na inname niet meer wat je zegt of doet. Of tenminste je beseft het niet.
  Ook zeer veel last van geheugenverlies, vooral in ochtenden na een inname . De eerste uren op het werk waren dus een ramp.

 77. ed 3 augustus 2023

  Mijn vrouw gebruikt nu een jaar of 4 zolpidem. Ze heeft symptomem die duiden op ataxie.Slecht lopen en praten. Inmiddels 6 weken gestopt en je ziet nu langzaam verbetering komen. Wel in 1 keer gestopt en heeft geen behoefte.
  Wat is dit een gif en het zou verboden moeten worden.

 78. Freddy 11 september 2023

  Ik neem al 8 jaar iedere avond een halfje. Verslavend is het zeker. De zeldzame avonden dat ik het vergat in te nemen kwam ik niet in slaap. Nu, na 8 jaar, merk ik dat het halfje niet meer werkt maar ik wil de dosis niet verhogen naar een ganse pil per avond. Van bijwerkingen heb ik niks gemerkt. Ik ga proberen om er langzaam vanaf te raken door maar om de twee dagen een halfje te nemen en dan verder de dosis te minderen.

 79. meldede 19 september 2023

  Oppassen met Zolpidem!
  Vergif!
  En de afbouw is een hel

 80. San 29 september 2023

  Ik gebruik al bijna 19 jaar zolpidetartaraat 30 mg…ik heb al 20 jaar ms en daardoor erg veel pijn aan mijn benen daar wordt ik dan weer wakker van het is echt ondragelijke pijn alle pijnmedicatie al geprobeerd maar niks help…slaappil heb ik een paar uur geen pijn …neem ik geen pil heb ik nog meer pijn en functioneer in die dag niet goed…ik weet niet wat ik anders moet doen ..niemand om mij heen heeft er last van en ik voel me in de ochtend beter…kan ik zelfs stofzuigen 😂😂 gr san

 81. Martine 13 oktober 2023

  Al van mijn 34 jaar verslaafd eerst aan iets waar ik naam niet meer van ken, wat trouwens ook niet meer werkte, door 2 Jos soms drie te combineren was mijn slaappatroon helemaal stuk. Toen naar zolpidem beginnen overschakelen. Eerst 1 per dag , al gouw 2,3,4 5,6 tot 20 per dag . Erg maar waar En niemand zag het aan me . Ik deed mijn werk voortreffelijk. Daarna psyschelogiche problemen quetapinene. Werkte goed, sliep goed maar ijskast geplunderd. Terug naar af . Quatiapenine buiten , nu Lorametezepam 2 mg en zolpidem 10 mg . Ging prima na een tijdje nam ik 1 Loremetazepan en halve zolpidem onder begeleiding van arts. Nu heb ik vanuit het niets tintelingen in handelen voeten. Nek, rug en heupen worden gescand. Men wil epidurale inspuiten??? Maar als ik nu meer zolpidem en Loremetazepan neem dus 7 stuks van elk over 20 hr gaan de tintelingen niet weg maar houdbaar . Allemaal heel vreemd. Weet dan ook niet wat te doen , heb ook juist biopsie van tumor borst achter de rug en weet daar pas volgende week uitslag van . Ik verdoof me omdat ik niet tegen slecht nieuws kan. Ik heb wel beloofd als de biopsie niet kwaadaardig is ik wel terug ga afbouwen met de hoop dat ze dan weten vanwaar die tintelingen komen want daar wordt je gek van .Ik weet er zijn mensen die veel erger meemaken maar ik heb mijn deel al heel vroeg gekregen, nooit gewenst geweest en dat vreet aan je .

 82. De Clercq Tom 8 december 2023

  Ik neemzo om de twee weken eens een zolpidem. Als ik niks van alcohol drink slaap ik anders niet.
  Gisterenavond een zolpidem genomen rond middernacht. Heb NIET KUNNEN SLAPEN!
  Ben om05 uur dan opgestaan!

 83. Bart 27 februari 2024

  Ik slik het voor het eerst. Moest er 1 van 10mg inneme van de doktor.
  Heb er 3 genomen.
  Ik hoop dat ik lekker slaap.

 84. Tamar 12 maart 2024

  Tijdens een burn out kreeg ik voor maximaal 2-3 keer per week 10 mg zolpidem voorgeschreven. Wat heerlijk om weer een paar nachten goed te kunnen slapen.

  Je moet goed streng zijn voor jezelf om de andere nachten niet te nemen, zodat je niet verslaafd raakt.

  Misschien kunnen artsen beter met 5 mg voorschrijven beginnen, want ook ik herinnerde me niet alles van wat ik zei/deed voor het in slaap vallen.

  Nu neem ik al jaren twee keer per week een halfje van 5 mg en daar heb ik dat gelukkig niet mee. Ik ben superblij met zolpidem, want zonder kan ik echt niet slapen bij mijn vriend.

  Nu met samenwoonplannen toch eens aan het kijken wat meer nachten per week kan helpen.

 85. Annie 21 april 2024

  Ik ben aan het afbouwen van Zolpidem 10mg.
  Fysiek niet fijn.
  Mentaal gaat het wel goed.
  Ik drink veel water en eet veel fruit.
  Om te ontgiften.
  Dit gaat me lukken!!
  Ook eerder al zelf gestopt met Oxycodon en Lyrica na ongeluk te hebben gehad.
  Wel meer pijnklachten nu.
  Toch is de winst van helderder zijn etc.groter dan het verlies van minder kunnen doen lichamelijk.
  Het is zo persoonlijk deze materie.
  Voor iedereen die bezig is af te bouwen:veel sterkte en succes.
  Hoop en geloof wens ik je dat het beter met je gaat!

 86. Debbie 29 mei 2024

  Ik heb het nu 2 dagen achter elkaar gebruikt, 2 x een halfje. Dus 5 mg. De 1e dag ging het prima, maar heb er gisteren 1 genomen en voel me duizelig, zweterig en mijn coördinatie is niet helemaal goed, ik had het gevoel dat ik scheef liep tijdens het wandelen! Wat een troep, dan maar wakker liggen, voor mij dit middel nooit meer.

 87. Eline 1 juni 2024

  Ik zit momenteel in een depressie waardoor ik ‘‘s nachts niet meer in slaap viel. 2 nachten na elkaar niet kunnen slapen van de spanning en angsten. Mijn dokter heeft me zolpimed voorgeschreven. Ik heb die nu a 2 dagen genomen. Ik val als een roos in slaap maar slaap toch nog steeds niet langer dan 5 a 6u per nacht.

  Ik hoop ook zo snel mogelijk te kunnen stoppen met die slaappillen maar momenteel lukt het niet om zonder in slaap te vallen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *